El sıkışırken ve öpüşürken hasta olabilirsiniz

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Kocaeli üniversitesi (KOü) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilimdalı öğretim üyesi Doç. Dr. Levent Karabaş, doğada yaygın olarak bulunan ve insanlara kolaylıkla bulaşabilen adenovirüs adlı virüsün, taşıyan kişinin gözünü ovuşturması, daha sonra bir başkasıyla tokalaşması, öpüşmesi, bir yere temas etmesiyle hızlı bir şekilde yayıldığını, sıklıkla kapı kollarından diğer insanlara bulaştığını söyledi. Kapı kollarının virüsün yayılması için en elverişli zemin olduğunu söyleyen Karabaş, virüs bulaşmamış bir kişinin enfeksiyon kapma riskinin en yoğun olduğu yerlerin göz klinikleri olduğunu, bu nedenle ciddi önlem alınması gerektiğini savundu.



Muayenede kullanılan aletlerin, hijyene dikkat edilmemesi halinde virüsü taşıdığına dikkati çeken Karabaş, şöyle konuştu:

Her hastadan sonra özellikle salgın dönemlerde bu iş için özel dezenfektanlarla kapı kolundan başlayarak aletlerin, doktorların, çalışanların kendisini dezenfekte etmesi gerekir. 4 yıl önce benzer bir salgını aynı yıl içinde 2 defa ağır şekilde yaşadık. Bu salgının ardından konuyu araştırarak önlemlerimizi aldık. Kolay bulaşabilen bir virüs olduğu için her hasta muayenesinden önce ve sonra dezenfektan madde ile ellerini yıkıyor, kullandığımız aletleri dezenfekte ediyoruz. Eğer tedavi sırasında bir hastada virüse rastlarsak, kapı kolları dahil, hastanın temas etmiş olabileceği her yeri dezenfekte ediyoruz. Kullandığımız solüsyon hem statik bakterilere hem de virüslere karşı etkili. Virüs, normal sterilizasyon için kullanılan batikon tarzı solüsyonlarının içinde de yaşayabildiği için özel bir temizlik solüsyonu kullanıyoruz. Virüsü taşıdığı bilinen hastaları ayrı bir odada muayene ediyoruz.



BAŞHEKİM BİLE VİRüS KAPMIŞ

Karabaş, çevre hastanelerde yeterli önlem alınmadığını, İstanbul ve Sakarya'da virüsün salgın denebilecek düzeyde yayıldığını ileri sürerek, Adapazarı'ndan gelen hastaların çoğunluğunda virüse rastladıklarını bildirdi. Karabaş, şöyle devam etti: Adapazarı'ndan gelen enfekte olmuş hastaların daha önce muayene oldukları hastanenin aynı olması üzerine ilgili hastaneyi aradık ve virüsten haberdar olup olmadıklarını, ne tür önlemler aldıklarını öğrenmek istedik. Ancak önlemler yerine hastanenin başhekiminin bile enfekte olduğunu öğrendik. Tıp Fakültesinde etkin önlem almamıza rağmen geçen ay muayene olan 3 bin 513 hastadan 23'ü enfekte oldu. Bunların büyük kısmı dışarıdan, bir kısmı da hastanemizde virüsü kapmış. Enfekte olanlar arasında müdahalede bulunan hekimler bile olabiliyor. Kapı kolları, kapının önü, dışarıdaki hasta virüsün yayılması için en elverişli yerler. Bulaşma olabileceği, sağlam insanlar için enfeksiyon kapma riskinin en yoğun olduğu yerler göz klinikleridir. Çünkü hastanın geleceği yer burası, bu nedenle ciddi önlem alınması gerekir.



VİRüSüN ETKİSİ

Adenovirüsün önce tek gözde kızarıklık, yanma ve batmayla fark edildiğini dile getiren Karabaş, virüsün etkilerini şu şekilde sıraladı:

Tek gözde sulanma oluyor, daha sonra diğer göze de bulaşıyor. Birkaç gün sonra vücudun virüse karşı verdiği reaksiyonla gözün saydam tabakası, kornea tutuluyor. Hastada geçici görme bozukluğu başlıyor, bu duruma Adenoviral Keratoconjunctivitis' deniyor. Korneada bulanıklığa neden oluyor. Hastalığın ortalama süresi 15-20 gün ama 2 aya kadar uzayabiliyor. Hastalığın bulaştırıcılığı 1-1,5 ay kadar daha devam ediyor, tamamen kaybolabilmesi bazen yılları bulabiliyor. Sonuçta iyileşiyor ve seker bırakmıyor.



Karabaş, tüm bu sıkıntıları adenovirüs tip 8' in yarattığını, virüsün diğer tipinin, boğaz ve üst solunum yollarını etkilediğini, gözde enfeksiyonla birlikte kulak önünde lenf düğümünde büyümeyle ilerleyen ateşli bir hastalığa neden olduğuna değindi.



Karabaş, virüse karşı etkin bir tedavinin henüz geliştirilmediğini, ancak vücudun direncini kırması nedeniyle oluşabilecek yeni enfeksiyonlara karşı antibiyotik tedavisi uygulandığını söyledi.



Ellerin göze sürülmemesinin ve sık sık sabunla yıkanmasının önemine değinen Karabaş, havlu, mendil ve yastık kılıflarının başkaları tarafından kullanılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst