ÇOCUĞUNUZUN KORKULARINI DÜZENLEYİN

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Korku insanı tehlikeli durumlara karşı hazırlıklı hale getiren ve bir çok durumda kişiyi koruyan bir duygu, ancak korkularımız çok aşırı ve yersiz ise bize hayatı çekilmez bir hale getirebilir. Bu nedenle hemen her konuda olduğu gibi korku konusunda da dengeyi iyi ayarlamak ve çocukluktan itibaren korkularımız konusunda bilinçli ve dengeli olmak gerekiyor. Çocuğunuz eğer aşırı korku duyuyorsa bunu düzene sokmak tabii ki anne-babanın görevidir. Ama çocuğunuzun korkularıyla alay ederek, baskı yaparak onu bu durumdan kurtaramazsınız.

Korku herkesin zaman zaman hissettiği bir duygu. Özellikle çocukluk çağında korkular yenilmezse bu ileride yetişkinlikte de kişinin peşini bırakmıyor. Bu yüzden ailenin çocuğun korkularına karşı yaklaşımı son derece önemli. Korku bebeklik döneminden başlayıp 4 yaşında doruğa ulaşıyor. Bu dönemde çocuk yeni karşılaştığı her şeye karşı ürkek davranarak korkabiliyor. Ailelerin çocuklarını korkutmak için kullandıklatı bazı kelimeler ise ileride çocukta büyük sorunlar yaratabiliyor. Yemezsen seni iğneciye götürürüm , Köpek geliyor gibi sözler zamanla çocukta bu kişi ya da nesnelere karşı korkunun yerleşmesine neden oluyor. Korkuları ile alay edilen çocuk ise içe kapanık, mutsuz ve huzursuz oluyor.

AİLELER DİKKAT!

Çocuğunuzun korkularına alaycı yaklaşmayın. Niçin korktuğunu öğrenin. Genellikle korku duygusu ortaya çıktığında ailelerin erkek çocuk korkar mı, koskoca adam olacaksın gibi yaklaşımları, korkuyu azaltmaz, aksine besler.

Korkularından dolayı çocuğu ayıplamaktan, utandırmaktan kaçınının. Zorla korktuğu şeyin üzerine gitmesi için baskı yapmayın. Çivi çiviyi söker diye harekete geçmeyin. Karanlıktan korkan bir çocuğu, karanlık odaya sokmaya kalkışmak daha da korkmasına neden olur. Bunun yerine odaya onunla birlikte girin, alışmasını sağlayın.

Çocuğunuz köpekten korkuyorsa yavru bir köpeği okşayarak zararsız olduğunu anlatmakla işe başlayın.Kaynak: Hekim Sitesi
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst