Çekim yasası hakkındaki sorular ve cevaplar

İsteğini onlar bilmese de o konuyla ilgili farkında olmadan olumsuz konuşabiliyorlar...

......Olsun.Bilmemeleri daha iyi,onlar farklı bir şey söylüyor.
......Konuyu açtığınızda 'size' odaklanacaklar.
......Bencede,paylaşmamak en iyisi.
......'Gerçekleşinceye kadar'cilgin897 dileğimizi kendimize saklamamız en iyisi.
......Hem enerjisini daha artırmış oluruz.
.....Hemde gereksiz bir sürü tartışmadan vs. çevrenin olumsuz 'telkin'lerinden
kurtulmuş oluruz.

biz burda yaratmıyoruz olanı kendimize çekiyoruz.
aslında arkadaşlarda bunu biliyorlar ama... bana samimi gelmiyorlar yani.
anlatabildimmi.

allah dünyada insanı serbes bırakmıştır.
dünyada birşeyler vermez insana
bu nedenle bazen iyiler sürünür kötüler hayatını yaşar

öyle olsa sadece iyiler iyi hayat yaşarlardı ama gördüğün gibi dünyayı hristiyanlar ve yahudiler yönetiyor.

Allah dünya işlerine karışmıyor yani istediğinizi yapın ama hesabını vereceğinizi unutmayın diyor. Biz burda hiç birşey yarattığımız iddaa etmiyoruz. sadece masadaki bardağı almak için elimizi uzatıyoruz. olduğumuz yerde duralım bardak bize gelsinde demiyoruz. nitekim havadan gelmiyor. bir olay oluyor aklımıza bir çözüm geliyor. bir dostumuz yardım ediyor. vs.

Bazen elin yetişmez masayı eğersin bardak sana doğru kaysın diye, bazen çubukla çekersin, burda tekniklerden bahsederkende bunları söylüyoruz. Kitaptaki örnekte adam diyorki, 100.000 dolar yazdım tavana astım
sonra yıllar önce yazdığım kitabı yayınlamak için birileri çıkıp bana 98000 dolar verdi. yani gökten para yağdı biri gelip para çantası verdi demiyor. yaratılan birşey yok. Bilim ve din büyüklerimizin neden okumadıkları yada okuduklarını anlamadıklarını soruyorum bende.

aslında buna inanmamak insanın inancına zarar verir..şüphesiz Allah'ın hazinesi sınırsızdır..bize neden o haziineden vermesin ..

Teşekkür ederim pinnko. Bazen diyelim bir dileğin var arkadaşların bunun olmayacağı hakkında konuşunca mesela paraya ihtiyacın var diyelim sana kredi vermezler vs deyince insanın morali bozuluyor çekim yasasının onların sözlerine göre çalışacağından endişeleniyor...

mesela böyle bir durumda şunu diyebilirsin

aa onu nerden çıkardın haftaya bana ... tl kredi veriyolar ben zaten başvurdum kredi çıkmış eksik evrakları tamamlayacağım.

önce arkadaşın şaşıracak sona hayret gibi bişiler diyecek.işte o anda sen dileğini evrene sal.

göreceksin olacak :)

biz burda yaratmıyoruz olanı kendimize çekiyoruz.
aslında arkadaşlarda bunu biliyorlar ama... bana samimi gelmiyorlar yani.
anlatabildimmi.

allah dünyada insanı serbes bırakmıştır.
dünyada birşeyler vermez insana
bu nedenle bazen iyiler sürünür kötüler hayatını yaşar

öyle olsa sadece iyiler iyi hayat yaşarlardı ama gördüğün gibi dünyayı hristiyanlar ve yahudiler yönetiyor.

Allah dünya işlerine karışmıyor yani istediğinizi yapın ama hesabını vereceğinizi unutmayın diyor. Biz burda hiç birşey yarattığımız iddaa etmiyoruz. sadece masadaki bardağı almak için elimizi uzatıyoruz. olduğumuz yerde duralım bardak bize gelsinde demiyoruz. nitekim havadan gelmiyor. bir olay oluyor aklımıza bir çözüm geliyor. bir dostumuz yardım ediyor. vs.

Bazen elin yetişmez masayı eğersin bardak sana doğru kaysın diye, bazen çubukla çekersin, burda tekniklerden bahsederkende bunları söylüyoruz. Kitaptaki örnekte adam diyorki, 100.000 dolar yazdım tavana astım
sonra yıllar önce yazdığım kitabı yayınlamak için birileri çıkıp bana 98000 dolar verdi. yani gökten para yağdı biri gelip para çantası verdi demiyor. yaratılan birşey yok. Bilim ve din büyüklerimizin neden okumadıkları yada okuduklarını anlamadıklarını soruyorum bende.

Turhan Bey, siz iyi bir insansınız bence. Ve ilk defa sizinle aynı fikirdeyim. Çünkü ilk defa benim söylediklerime yakın şeyler söylemişsiniz.

Ama okuduklarını anlamayan inanın sadece ben değilim. Çünkü benim yorumlarıma yazılan cevaplara bakıyorum ve "yaa ben mi anlatamıyorumm" diye kendimi yiyorum. Hele de beni kendi kalıbıma sokmaya çalışmakla suçluyorsunuz ya, inanın üzerime alınmıyorum ve sizin başınızdan farklı olaylar geçmiş olabileceğini ve bu yüzden algıda seçicilik yaşadığınızı düşünüyorum. Çünkü benim yazdıklarımla sizin verdiğiniz cevaplar arasında çoğunlukla bir alâka bulunmuyor ::)

Yaseministcim,

"Enerjiyi serbest bırakmak" durumu "teslimiyet" değil mi demişsin ya, bence öyle.. Serbest bırakarak bir tür "adrese teslim" durumu oluşturuyoruz.

Ama çekim yasasının en önemli özelliği bence, sevgili hayallerimgerçekleşiyor'un da sürekli dile getirdiği, yapabildiği, "olmuş gibi davranmak.." Asıl teslimiyet bence burada, çünkü olmuş gibi davranarak, olacağına kendimizi, zihnimizi inandırmış oluyoruz ve böylece imgelediklerimizle gönderdiğimiz enerji de en pozitifinden oluyor y789
Turhan Bey kızmasın ama (^-^) bir Hadis-i Şerif'te, "Allah'a, kabul edeceğine inanarak dua ediniz." buyuruluyor. "Olmuş gibi davranmak" da bu olayın zirvesi bence..

Bir de Özlem Hanım'a sorumu cevapladığı için teşekkürler ediyorum. Sanırım çekim yasası dediğimiz bazı olaylar aslında 'telepati' sınıfına giriyor..

Nesira sana ne diyeceğimi bilemiyorum, bu ne kibir bu ne ben merkezli bir hayat felsefesi demek ilk defa senin söylediklerine yakın şeyler söyledim. Gurur duydum, sizin yüksek şahsiyetinizin dedikleri ne yakın şeyler söyleyebilmek şerefine eriştiysem ne mutlu bana. :)

Bide ben burda ayet yazılmasına yada allah kelimesi kullanılmasına neden kızayimki? benim kızdığım herkesin ifadelerine müdahale edilmesi, "evren diyenler dinden çıkmıştır" diye yazan sen değilmiydin ben buna kızdım sen biyerlerde Allah dedin diye değil.

Umarım kendimi anlatabilmişimdir. seninle güzel başlayan dostluğumuzun böyle hırpalanması hoşuma gitmiyor zira.

Turhan Bey gece gece beni çok güldürdünüz, evren de sizi güldürsün e miy789

"Ben iyi bir insanım, siz de benim söylediklerime yakın şeyler söylemişsiniz, o zaman siz de iyi bir insansınız" demek değildi niyetim :) Başlarda size çok kızmıştım çünkü yazdıklarımı anlamadan yorumluyordunuz. Ama son mesajınızda aslında çok zıt düşüncelerde olmadığımızı, fakat sizin aklınızda belirli kalıplar olduğunu gördüm, kızgınlığım geçti. Ama hala yanlış yorumluyorsunuz, o bir türlü değişemiyor malesef :)

Turhan Bey, ben sadece "evren diyenler dinden çıkmıştır" demedim, ben "evren yaratıyor" diyerek evreni tanrısallaştıranlar İslâm dininden çıkar dedim. Ve evreni tanrısallaştırmasalar bile, Allah faktörünü yok sayıp herşeyi evrene isnad eden müslümanlar için bu tehlikeli bir durumdur dedim. Ama Turhan Bey, vallahi bu kuralları ben belirlemedim. Ben bir ilâhiyatçıyım. Ben Allah'ın belirlediği kuralları paylaşıyorum. Ve bakın Ehl-i Sünnet'e göre de Allah'ın yasakladığı en büyük günahları işleyen müslümanlar dinden çıkmıyor, büyük günahkâr oluyorlar. Fakat şirk koşan müslümanlar (Allah'a ortak koşanlar) İslâm dininden çıkıyorlar. Çünkü bilirsiniz imanın ilk şartı 'Allah'ın varlığına ve BİRLİĞİNE inanmak'tır.

Ve bilirsiniz, Hz. Muhammed (s.a.s) Efendimiz zamanındaki putperestler 'müşrik' olarak geçer tarihlerde. Müşrik ne demektir biliyor musunuz ? Arapça 'şirk' kökünden gelir. Müşrik, "Allah'a şirk koşan, O'nun ortakları, O'nun vasıflarına sahip başka varlıkların da olduğuna inanan kişi" demektir. Yani Kur'an tarafından lanetlenen o insanlar, Allah'a inanan insanlardı, ama Allah'ın ortakları bulunduğuna inandıkları için isimleri müşrikti, bu yüzden lanetleniyorlardı.

Sözün özü, bir ateist ile bir müşrik arasında İslâm dinine göre hiçbir fark yoktur.

Ve son kez söylüyorum, benim yazdığım tüm uyarılar müslümanlar içindir. Mensup oldukları dinin, inandıkları Allah'ın kurallarıdır bunlar.

Ben Allah'a inanmayan ateist insanlara, ya da teslis inancına inanan hristiyanlar üyelere ahkâm kesmiyorum yani, "herkesin dini kendinedir**" zira. Ama müslüman insanları da uyarmak zorunluluğundayım. Çünkü burada bir sıkıntısı olmasa da, öte tarafta hesabı sorulur benden superxy

** Kafirun Suresi 6. ayet...

Ya sıkmak istemiyorum sizleri ama Bengusu'nun konusunda mesaj yazan bir arkadaş vardı, orada yazamadım cevabı, umarım burada görür.

Arkadaşım, demişsin ki hristiyan doğan, yahudi doğan insanların ne suçu var ?

Kur'an'da Allah'ın isimleri geçer. Bunlardan biri 'ADL'dır. "Yüksek Adalalet Sahibi" demektir. Allah kendini bu şekilde nitelendiriyorken, sen Allah'ın böyle bir adaletsizlik yapabileceğini nasıl düşünürsün ?

İslâm dinine göre doğan her çocuk müslümandır. Ailesi hristiyan da olsa, ateşperest de olsa, yahudi de olsa, doğan her çocuk müslüman olarak doğar.

Fakat, akıl buluğ (ergenlik) çağına girdiği andan itibaren yaptıklarından ve inancından sorumludur. Cennete girebilmek için, 'müslüman' olmak zorundadır. Böyle bir şart varken, ömr-ü hayatında İslâm'dan ve müslümanlıktan haberdar olmamış kişi bırakır mı Allah ??

Diyelim ki 60 yaşına geldi ve İslâm'dan yeni haberdar oldu. Araştırdı, doğruları ve gerçekleri öğrendi, müslüman oldu. O andan itibaren 60 yıllık ömründe yaptığı tüm günahların silindiğini, Allah'ın onu annesinden yeni doğmuş bebek gibi günahsız, tertemiz saydığını bilmiyor musun ?

Bir gayr-i müslim'in (müslüman olmayan kişinin), ahirette cennete girebilmek için hayatının hiçbir evresinde müslümanlıktan haberdar olmamış olması gerektiğini bilmiyor musun ? Ama böyle bir insanın bulunmadığını ve bulunmayacağını da biliyor musun ?

Çok rica ediyorum, lütfen, bilmediğimiz konular hakkında ileri geri konuşmayalım. Bilmiyoruz deyip geçelim daha iyi... Ama en doğrusu öğrenmeye çalışalım.. Lütfen..

Forumumuzda hassas olduğumuz konu din ve siyasetin tartışılmamasıdır.
Din ve siyaset konuları kişiye göre farklılık gösteren konulardır.Bu gibi konuları lütfen forum içerisinde tartışmayalım.

Bu konuda göstereceğiniz hassasiyet ve anlayış için şimdiden teşekkür ederim.actionsmile

Daha önce tartışılmış bir konuyu tekrar gündeme getirmekle hatâ ettim, kabul ediyorum. Bu yüzden site sâhibinden ve sâkinlerinden özür diliyorum.

Haklısınız Atakan Bey.. Amacı çok farklı konular işlemek ve öğretmek olan bu sitede genel amacı saptırmak istemem ben de doğrusu.. Kusura bakmayın..

Fakat aynı bağlamda bir konu daha var.. O da mitolojik bilgilerin verilmesinin de aynı sebeple yasak sayılması gerektiğidir..

Haklısınız Atakan Bey.. Amacı çok farklı konular işlemek ve öğretmek olan bu sitede genel amacı saptırmak istemem ben de doğrusu.. Kusura bakmayın..

Fakat aynı bağlamda bir konu daha var.. O da mitolojik bilgilerin verilmesinin de aynı sebeple yasak sayılması gerektiğidir..

Din konusu Atakan Bey'in dediği gibi çok hassas bir konu...O yüzden bu sitede bu konuda tartışmaların yasaklanması çok makuldur bence de...Çünkü toplumumuzda öyle bir psikoloji var ki inanılmaz bir biçimde herkes ama herkes din uzmanı,üstelik sadece İslam uzmanı oldukları yetmiyor başta Hristiyanlık olmak üzere tüm dinlerin de uzmanı ve doğal olarak Yahudi,Ermeni ve Uzak Doğu Bilgileri ile Yeni Çağ Bilgilerinin de düşmanı oluveriyorlar...Ne yazık ki bu insanlar yaratılışa,insana ve Yaradan'a ilişkin bilgilerin araştırılmasından inanılmaz bir biçimde rahatsız oluyorlar ve kendileri gibi düşünmeyenleri çok ağır biçimde suçlama hakkını da hemen kendilerinde buluveriyorlar...Nesira Hanım'ı bundan muaf tutuyorum,yukarıdaki çerçevede biri olduğunu düşünmüyorum. Tüm din segmentli toplumlarda olduğu gibi bizde de "merak" ve "bilinmeyeni öğrenme-araştırma arzusu" zayıftır,çünkü bunları yapanlar az veya çok cezalandırılırlar.Bu "uzmanlar" hemen karşılarındakini dinsizlikle veya Allah'a şirk koşmakla suçlamaya başlarlar...Dolayısıyla bu yasak çok makuldür.Ama mitolojinin yasaklanması talebi bambaşka birşey...O zaman bir dinin ya da insanın inanç sistemine aykırı olan herşeyin yasaklanması talebi kabul edilir duruma gelir,bu da kabul edilemez birşeydir....Tıpkı insanın tv kumandasının düğmesine basması gibi düşünmek lazım bu durumda...Sana uymayanı yasaklamaya kalkarsan bir başkasının da seni yasaklamak hakkı olur,o yüzden düğmeye bas kapat gitsin...Forumda başka konular da var,hatta bundan başka forumlar da var değil mi?

Ya Nesira neden bu kadar ısrarcısın; mitoloji ile islamı nasıl bir arada düşünebiliyorsun ve sonra kalkıp ben ilahiyatçıyım vs diyebiliyorsun. Amaçın ne tartışmayı sürdürüp ateşi sıcak tutmakmı ben öyle anlıyorum çünkü biraz din bilgisi olan hangi dinden olduğu önemli değil sadece din bilgisi olan hiç kimse kalkıp islamla mitolojiyi aynı kefede değerlendirmez. Hele hem mühendis hem ilahiyatçı bir din büyüğü bunu asla yapmaz yeterki amaç başka olmasın.

Kimin elinde, benimle Allah arasındaki manevi duyguyu ölçecek bir terazi var? Kimin elinde, benimle Allah arasındaki manevi duyguyu ölçecek bir mihenk taşı var? Yok. Öyleyse neden allahla arama girmeye çalışıyorsun, kendini benden inançlı sayıp beni yönlendirmeye çalışıyorsun. Senin yolundan gidersem ulaşacağım yer islamla mitolojiyi aynı kefeye koymak olur en fazla.

Turhan Bey, yine anlamamışsınız beni.

Eğer din konusu yasaklanıyor ise (İslâm, Hristiyanlık, Yahudilik, Putperestlik vs), mitolojinin de yasaklanması gerektiğini belirttim. Zira bildiğiniz üzere mitoloji eski Yunan inançlarıdır (bir bakıma onlar için din kavramı içerisindedir.)

İslâm ile mitolojiyi bir tutmak, benim yapabileceğim en son şeydir.

Allah ile aranıza girmek gibi bir amacım olmadı, çünkü ben 'evren' değilim.

Ben sizden daha inançlıyım demedim, sizden daha bilgiliyim de demedim, 7 sene eğitimini almış olduğum, burada çok insanın da merak edip özelden bana soru sordukları bazı konuları paylaştım. Bundan rahatsız olmanızı anlayamıyorum.

Beni, her mesajıyla dini tebliğ etmeye çalışan mübarek bir insan gibi düşünmeyin, ben de sonuçta sıradan biriyim.

Selâmetle..

kavram ve anlayışta karmaşalar olmuş.
din ve siyaset tartışılmasın deniyor.
ifade özgürlüğü olmasın demiyor kimse.
yani din ve siyaset konusunda fikrini söyle yorumunu yap ama tartışmaya girme benim anladığım bu.
bu doğrultuda nesira fikrini söylemiştir katılmayan katılmaz.
ayrıca konu başlığı da bu kadar saptırılmaz yahu.
her neyse
çekim yasası ve telepati;
bence bunlardan ilki yani yasa adı üstünde yasadır. telepati de bu yasada kullanılan metodlardan biridir.
çekim yasasındaki diğer metodlar ne olabilir? örnek: pozitif düşünce, imgeleme(hayalinde canlandırma),kağıda resmetme,yazma,dualar vb.

Son olarak şunları da ifâde edeyim:
Çekim yasasına bir îtirâzım yok. Fakat The Secret kitabındaki bâzı ifâdeleri aynen kabul etmeyi sakıncalı buldum. Bunları da kendi inancımıza göre yorumlarsak bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Ayrıca yazdıklarımla kimseyi töhmet altında bırakmak gibi bir gâyem yok. Ben buradaki arkadaşları da îmân ve İslâm ehli kimseler olarak görüyorum. Daha önce İslâm ve çekim yasası konusunda forumda bâzı mesajlar görmüştüm ama belki daha farklı ve tatminkâr bir cevap gelir diye tekrar gündeme getirdim. Her ne ise…

Yine de yanlış anlamadan dolayı veya hatâlı bir yorumla haksızlık ettiysem sizlerden özür dilerim, hakkınızı helâl edin.
Vesselâm.

Bu konudan bahsedilmesi benim hoşuma gitti açıkçası yanlış mı yapıyorum diye korkularım vardı. Ama artık korkmuyorum çünkü çekim yasasında biz bir şey yaratmıyoruz, yaratılmış olanları hayatımıza çekiyoruz. Sevgiler...

Doğru anlaşılmış yorumları görünce sevindim açıkçası..

Herkesin 'açıklamalar'ımdan rahatsız olmamış olması da sevindirici, zira benim en son niyetim bile bir rahatsızlık oluşturmak çabası olamazdı..

Geçenlerde komşu kızı aklıma geldi.. Bilgisayarı bozulmasa gelmeyecek dedim, yazdan beri uğramıyordu.. Bugün geldi, iki bilgisayarı da bozulmuş..

Şimdi bu bir çekim yasası örneği ise, bilgisayarların bozulmasının sorumlusu ben miyim ? Cevap veriniz lütfen..
Hayır o birşey değil, işin yoksa otur bilgisayarlarla uğraş şimdi.. y789

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri