Bir ailenin ilik dramı

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Neslihan SÖZEN-Ozan KÖSE'nin haberi



İstanbul da yaşayan Okan-Hatice Yıldırım çiftinin 7 yaşındaki oğulları Mustafa ile 11 yaşındaki kızları Hilal, yakalandıkları amansız hastalığa teşhis konulamadığı için hayatlarını kaybetti. Bir kez daha çocuk sahibi olmak isteyen çift, bebekte aynı hastalığın olup olmadığını öğrenmek için hamilelik döneminde yurt dışında tahliller yaptırdılar.



Testler temiz çıkmasına rağmen, genç çiftin oğulları Ozan 1.5 yaşına geldiğinde aynı hastalığın belirtileri ortaya çıktı. Yapılan tetkikler sonucu küçük çocukta 'fukozidoz' enzim eksikliği tespit edildi. Ailenin iki evladını alan hastalığın tek tedavisinin ilik nakli olduğu anlaşıldı. Evlat acısıyla yanan Yıldırım çifti, son yavrularını yaşatmak için ilik aramaya başladı. Hastalık çok çabuk ilerlediği için Ozan ın bir an önce nakil operasyonu geçirmesi gerekiyordu.



SIRADA 200 HASTA VAR



Soluğu Türkiye'nin tek ilik bankası, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası'nda alan çift, büyük hayal kırıklığı yaşadı. Testler için bir ay sonraya gün verilmişti ve sonuçların çıkması da bir ayı buluyordu. Aile bunun üzerine Hacettepe Üniversitesi ile bağlantıya geçti.



Test hemen yapıldı ve bir gün sonra sonuçlar geldi. Anne Hatice Yıldırım ın iliği 8 de 6 uyuyordu. Bu da ilik nakli için risk olduğundan son çare olmasına karar verildi. Bunun üzerine aile dışından verici aranmaya başlandı. Uygun bir ilik bulununca, Türkiye'de ilik naklini yapma yetkisini taşıyan tek kurum olan Akdeniz Üniversitesi ile bağlantıya geçti. Fakat, hastanede ilik nakli için sadece 4 yatak vardı ve sırada 200 hasta bekliyordu.



Zaten bulunan iliğin de, ileri tetkiklerde minik Ozan'a uymadığı anlaşıldı. Baba Okan Yıldırım, çok sayıda donör bularak test için ilik bankasına başvurdu, ancak iddiaya göre 3 ay geçmesine rağmen donörlerin hiçbiri teste çağrılmadı. Bu sırada Ozan ın hastalığı hızla ilerliyordu. Minik yavru yürüyemez hale gelmişti.



GÖRÜLMEMİŞ BİR DRAM



Yıldırım çiftinin çırpınışları devam ederken güzel haber İspanya'dan geldi. Ozan'a uygun kordon kanı burada bulunmuştu. Ancak Türkiye nin 175 bin Euro luk borcu yüzünden ön ödeme yapmadan kordon kanı gönderilmedi. İstanbul daki İlik Bankası parasızlık yüzünden kordon kanı ücretini yatıramadı.



Önce İspanya'dan ön fatura istendi. Fatura Türkiye'ye bir ayda geldi. Daha sonra fatura, ücretin ödenmesi için anne Hatice Yıldırım'ın görev yaptığı Cevizli'deki Tekel Sigara Sanayi İşletmeleri'ne gönderildi. Şimdi tek umutlarının Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da olduğunu belirten anne Hatice Yıldırım "Ödeme için Maliye Bakanlığı'nın onayı gerekiyor. Şimdi de bu onayı bekliyoruz. Ödeme yapılınca kordon kanı Türkiye'ye gönderilecek.



Bu arada kordon kanı gelene kadar Akdeniz Üniversitesi'nde de yatak rezervasyonunun yapılması gerekiyor ki, nakil yapılabilsin" dedi. Oğlunun gözleri önünde giderek kötüleştiğini belirten baba Okan Yıldırım da "Ozan, eğer bu bekleyiş sırasında ateşli havale geçirirse kordon kanı bile kurtaramayacak& diye isyan ediyor.



Kaynak : Bayposta.com
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst