Bilim adamı olabilme yolları

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim bilime küçüklükten beri müthiş bir ilgim var.Üniversite eğitimi sonrası ileride okulda araştırma görevlisi kalmayı istiyorum.

Araştırma görevlisi kalmayı istiyorum çünkü bilim insanı olabilme yolunun üniversitede akademik yerden geçtiğini düşünüyorum.Bilim insanı olabilmenin üniversitedeki akademik kariyer dışında başka yolları var mı?

Bir de ben asistan kalabilmek için gerekli şartları bilmiyorum.Mesela bir mühendislik öğrencisinin okulda araştırma görevilisi kalması için hangi yollardan geçmesi lazım?Asistanlık için özel sınav var mı?Sınav varsa içeriği ne oluyor?Yani sadece bilim sınavı mı?Yoksa mülakat mı?Y da mülakat ve bilim sınavı birarada mı?Okul ortalamasının çok önemi var mı?

Ayrıca ben okullarda bu gibi konularda torpil olabileceğini düşünüyorum.Çok torpil olayları oluyor mu?Ya da gerçekten kendi gücüyle çalışan bir öğrencinin asistan kalabilme imkanı yüksek mi?

Bütün hayallerimi ileride bilim insanı olabilmek süslüyor.Ne kadar hedefime ulaşabilip başarılı olurum bilemiyorum

Eğer aranızda araştırma görevlisi , akademisyen arkadaş ya da bilim adamları varsa bu konuda kısaca bilgilendirirlerse çok memnun olurum..

''Gece başımı yastığa koyduğumda bilim insanı olabilmenin hayaliyle uyuyorum.Deney aletleri arasında gerçek olacağını bilemediğim umutsuz hayallerle''-MERVOCAN-

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri