benmerkezciliğin ters anlamlısını bilen varmı?

izdüşüm

New member
0
HD RANK
Reaksiyon puanı
1
bunu gerçekten çok merak ettim. ben henüz yeni ögrendim maalesef ve ögrenince çok şaşırdım. ooo67.
Türkçe de böyle bir kelime var ve biz bilmiyoruz. bilen varmı aranızda ve sizce neden çok kullanılan bir kelime değil?
görüşlerinizi merakla bekliyorum.

Benmerkezcilik ben içincilik demektir. Yani kişinin kendi benliğini merkez saymasıdır. Ancak bunu bencillikle karıştırmamak gerekir. Türk Dil Kurumu'na sormak lazım aslında benmerkezcilik kelimesinin türkçe olup olmadığını. Ancak merkez kelimesinin arapça kökenli bir kelime olduğunu, ben kelimesinin de öz türkçe olmadığını düşünürsek bilemiyorum nasıl yorumlamak doğru olur. Kesin olan dilimize çok yerleşmiş bir kelime olması benmerkezciliğin ve ben çok sık rastlıyorum. Oldukça fazla kullanılan bir kelime. Ben içinciliği bu kadar sık kullanmayız. Benmerkezcilik deriz. Benmerkezciliğin zıttıysa empatidir. Empati de kişinin kendisini bir başkasının yerine koyarak düşünmesidir.

Sevgilerimle. actionsmile

becillik konusunda sana katılıyorum. sanırım fazla ben merkezcilik bencilliğe giden yol. Türkçe demem belki doğru olmadı. genel konuşma dilimiz diyebilirim aslında. empati de sadece karşındaki gibi, onun bulunduğu koşullar içersinde düşünebilmek var gibi sanırım. ama benim ögrendiğim kelime hem bu düşünebilme durumunu hemde karşı taraf için yapılabilecek bir eylemi içeriyor.

sevgimle:)

Yalnız ben bencillikle benmerkezciliği karıştırmamak gerektiğini söyledim. Bencilliğe giden yolun benmerkezcilikten geçtiğini değil. ttli3

Benmerkezciliği benci'lik olarak düşünebiliriz. Ancak benci olmak ve bencil olmak farklı şeylerdir.

Sevgilerimle. actionsmile

ben herşeye tekrar başlıyorum. zaten hatayı baştan yapmışım. bencilliğin tersini sormak istemiştim.benmerkezcilikle bencilliği karıştırdığım konusunda sana hak vermiştim :)

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri