başkalarının görüşlerini önemsemeyen varmıı?

Avatardaki abi de ben oluyorum herhalde.sevincli

Genelde kitap dili gibi yazıyorum ya malesef. Bakışlarımda da bir tebessüm var ama, sanırım ciddi gibi çıkmış.

Dağıtalım bu ciddiyeti bari..guitar

Alıntı: O bahsedilen kadın, kendine güvenen biri değil, korkusu olan bir kadın bence. Her şeyi ve her kesi kontrol altında tutabilmek için çeşitli yollara başvuruyor. İftiara atabiliyor, olay çıkartabiliyor. Bunun kendine güvenle değil, tamamen bir korkuyla alakası var.Hatta, değersizlik ve kendine güven korkusu var diyebilirim.

Her şeyi ve herkesi kontrol etmeye çalışıyor çünkü, değerli ve ne kadar kendine güvenen birisi olduğunu kendine ve size ıspatlayabilsin.(ıspatlayamazsa çeşitli kendine güvensizlik ve değersizlik korkusu ortaya çıkacak) Dediklerini yaptırmaya çalışıyor, çünkü dedikleri yapılırsa, otorite korkusu ortaya çıkmayacak. Bu korkularının ortaya çıkmaması için de (bunlarla başetmek gücü yok belli ki) elinden gelen her türlü şeyi yapabiliyor.

Kendine güvenmek,değil bunun adı. Tamamen oluşturduğu bir çizgiyi korumak adına yapılan bencillik.Herkesi de bu yolla korkutup bu çizgiyi korumuş oluyor.

Aslında aynı şeyi düşünüyoruz.Yoksa saf olalıım, pollyannacılık oynayalım mantığı değil. Akıllı ve ze güçlü olalım. Yerinde tepki verip kendimizi ifade edebilelim ki, herkes de bize bunun ışığında davransın.

Girdiğimiz her ortamda bu tip insanlardan muhakkak oluyor, ve bu insanlarla geçinmek ''imkansız'' olduğu içinde, bize iki seçenek kalıyor; ya ''bana bulaşmasın'', diyerek alttan almak, yada onun seviyesine inmek.İşin kötü tarafı insanlıktan nasibini almış insanlar için her iki şeçenekte mutsuzluk verici. Aslında böyle kişilere toplum olarak tepki göstersek örneğin; işyerinde çalışanlara baskıcı tutumu olan kişilere (amir, müdür, işçi vs..) diğer çalışanlar örgütlenip tepki gösterebilirlerse sorun aşılabir. Tabii bunun da bazı sakıncaları (komünist,çıban başı vs.. ilan edilebiliriz) var. Yani kişisel olarak göstereceğimiz tepki büyük olasılıkla hiç bir işe yaramayacak, sonuçta üzülen taraf yine biz olacağız.

Sevgili Gulpor,
bir hikaye vardir, belki bilirsin; adam buyuk oglunu evlendirecek ama oyle bir dugun yapiyor ki masada kus sutu bile eksik degil. Sonra insanlar yavas yavas evlerine giderlerken gizlenip konusmalari dinliyor. Kimisi ne gerek vardi bu kadar ihtisama, kimisi gorgusuz ne olacak gibi yorumlar yapiyorlar. Tabii adamcagiz cok uzuluyor.
Derken ortanca oglu evlenmeye karar veriyor. Onceki yasadiklarini hatirlayinca oglunun dugununu sade ve basit bir sekilde hazirliyor. Yine insanlar giderken gizlenip dinliyor. Bu seferki konusmalar soyle; aaa ne cimri insan biraz harcar canim. Yoksa parasi mi bitti, yazik yazik.
Sonunda kucuk oglani evlendirirken ne fazla ne az guzel bir dugun hazirliyor. Tabii yine konusmalar amaaan pasta guzel degildi, gordunuz mu gelinlik nasildi?
Kisacasi sen insanlarin dusuncelerini onemsemeye devam edersen cok uzulursun. Ben universitede biraktim acaba insanlar benim icin ne dusunuyor diye yorulmayi. Hayat senin adim atmadan once yarin bu hareketimin sonucu beni uzebilir mi diye dusun. Yoksa su ne der, bu ne ister dersen kimseyi memnun edemezsin.

sevgili gurpol
oncelikle gecmis olsun....
yanlis anlma soyle ol boyle ol vs demiyorum kimsenin hattine dusmez kimseye akil vermek ve yargilamak bunlar kucuk dusunenlerin isi ...
herkes bir sekilde kendini herkese acmamali ve dolayi ilede herkesin fikrini onemsemelinin dile getirilme cabalari idi benim ki ...aman canim anlatamadiysamda yazmayi hic sevmem ondandir ......
bak burda kac kisi dokuldu .....seni tanimiyoruz bile ...
osho ne demis dunyanin bir tek derdi var o da sensin....
baskalrinin hatalari bizi ilgilendirmez..sevgi ve ilgiyide once kendimeze biz verecegiz.....
ben sinir koyarim insanlara asan olursa muatap olmam....
bu arada laf aramizda kimse duymasin asla cadaloz degilim tam tersi.............yim.
o onlarin kendi cadalozlugu....
neyse cok uzadi saglikla kal ......sevgiler
aziz nesin ne demisti.....

Sevgili Gulpor,
bir hikaye vardir, belki bilirsin; adam buyuk oglunu evlendirecek ama oyle bir dugun yapiyor ki masada kus sutu bile eksik degil. Sonra insanlar yavas yavas evlerine giderlerken gizlenip konusmalari dinliyor. Kimisi ne gerek vardi bu kadar ihtisama, kimisi gorgusuz ne olacak gibi yorumlar yapiyorlar. Tabii adamcagiz cok uzuluyor.
Derken ortanca oglu evlenmeye karar veriyor. Onceki yasadiklarini hatirlayinca oglunun dugununu sade ve basit bir sekilde hazirliyor. Yine insanlar giderken gizlenip dinliyor. Bu seferki konusmalar soyle; aaa ne cimri insan biraz harcar canim. Yoksa parasi mi bitti, yazik yazik.
Sonunda kucuk oglani evlendirirken ne fazla ne az guzel bir dugun hazirliyor. Tabii yine konusmalar amaaan pasta guzel degildi, gordunuz mu gelinlik nasildi?
Kisacasi sen insanlarin dusuncelerini onemsemeye devam edersen cok uzulursun. Ben universitede biraktim acaba insanlar benim icin ne dusunuyor diye yorulmayi. Hayat senin adim atmadan once yarin bu hareketimin sonucu beni uzebilir mi diye dusun. Yoksa su ne der, bu ne ister dersen kimseyi memnun edemezsin.

slm arkadaşım,benim sorunum başkalarının ne düşündüğü değil zaten,bulunduğum yerle benim aynı frekansta olmamamız,vs.beni anlamadığın için ve yukardaki hikayeyi yazdığın için çokda bişey yazmak istemiyorum ama,yinede ilgin için sağol belki almam gereken bi ders vardır yazdığında diye düşüncem,bu hikayeyi daha önceden duymuş olsamda...sevgiyle kal

sevgili gurpol
yazimdaki ellibin harf hatasi icin kusura bakma uyku saatim coktan gectiiiii..............
harfler birbirine girdi,,,,,,,,,,,,,,,,,,,sevgiler.

sevgili gurpol
oncelikle gecmis olsun....
yanlis anlma soyle ol boyle ol vs demiyorum kimsenin hattine dusmez kimseye akil vermek ve yargilamak bunlar kucuk dusunenlerin isi ...
herkes bir sekilde kendini herkese acmamali ve dolayi ilede herkesin fikrini onemsemelinin dile getirilme cabalari idi benim ki ...aman canim anlatamadiysamda yazmayi hic sevmem ondandir ......
bak burda kac kisi dokuldu .....seni tanimiyoruz bile ...
osho ne demis dunyanin bir tek derdi var o da sensin....
baskalrinin hatalari bizi ilgilendirmez..sevgi ve ilgiyide once kendimeze biz verecegiz.....
ben sinir koyarim insanlara asan olursa muatap olmam....
bu arada laf aramizda kimse duymasin asla cadaloz degilim tam tersi.............yim.
o onlarin kendi cadalozlugu....
neyse cok uzadi saglikla kal ......sevgiler
aziz nesin ne demisti.....

iyi geceler ,saat geç olduğu için ve uykun geldiği için sanırım ,yazdıklarından hiçbirşey anlamadım amadusun2 ,yinede teşekkür ederim sevgiyle kal arkadaşımrt67

gülpor seni çok ii anlıyorum.. böyle insanların karşısında gücünü göster. sertliğini hissetsinler. kimse senin çizdiğin sınırların içine geçemesin .. ama önce sınır çizmelisin. anladığım kadarıyla iyiliğinin kurbanı oluyorsun. iyi olduğunda insanlar senin sınırlarının olmadığını düşünürler. sınırlarını belli edecek davranışlarda ve tutumlarda bulun.. o zaman kimse sana ne yapman gerektiğini söyleyemez.

iyi olduğunda insanlar senin sınırlarının olmadığını düşünürler. sınırlarını belli edecek davranışlarda ve tutumlarda bulun.. o zaman kimse sana ne yapman gerektiğini söyleyemez.

Bu cümleleri biraz daha açabilir misiniz? Ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım sanırım.

Sevgiler.

gülpor seni çok ii anlıyorum.. böyle insanların karşısında gücünü göster. sertliğini hissetsinler. kimse senin çizdiğin sınırların içine geçemesin .. ama önce sınır çizmelisin. anladığım kadarıyla iyiliğinin kurbanı oluyorsun. iyi olduğunda insanlar senin sınırlarının olmadığını düşünürler. sınırlarını belli edecek davranışlarda ve tutumlarda bulun.. o zaman kimse sana ne yapman gerektiğini söyleyemez.

demret slm,bu konuyu açtığımdaki ruh halimle şuanki aynı değil,dolayısıyla arkadaşların tavsiyeleri vede kendi çözümlerimle kendimi çok daha iyi hissediyorum,hatta artık kafama bile takmıyorumsmileydance...diyeceksin ki değişen ne ?değişen bişey yok ...etrafımdaki insanlar aynı,fakat ben aynı değilimsevincli,çünkü artık başkalarının kendini ifade ediş şekillerini kafama takmıyorum,rahatsız olduğum konularda insanları kırmadan tepkimi o anda veriyorum sorun çözülüyo,ve tekrarlanmıyo956k,işin iyi yanı bunu kötü olmadan ,yada bazı arkadaşların dediği gibi cadalozy789olmadan yapıyorum...sanırım çözüm, ruhun ve bedeninin aynı yerde ve anda yaşaması ,böyle daha mutluyum,sevgiler actionsmileilgine teşekkür ederim...

Görünmezlik hissi,NEZAKET-NAZİKLİK,hep verici/bağışlayıcı olmak !
Gerçek anlamda Aşağılık kompleksinin ve sosyal fobinin süslenmiş cümlelere dökülmüş halidir.
Fulu olmak,sis perdesinin arkasında durmak,saldıracağı var sayılanların hedefini şaşıracağını,isabet almadan yanından yörenden geçiştireceğini ummak bilinçli aklın kabullenemeyeceği davranış biçimleridir.
Bilinç altına çakılı olan dış dünyada değersizlik hissi,bilinçli aklında buğulanmasını sağlayarak savunma mekanizması yaratır.
En doğru çözüm doğru tanımlamayı yapacak yetkin uzmanlarca bilinç altındaki arızanın tesbit ve tedavisidir.
İş yerindeki şirretse derinlemesine kişi ile ilgili bilgim olmasada Pasif-ağrasif rahatsızlığının çevresince sindirilmesi,içselleştirilmesi ve bir nevi normal davranış biçimi olarak alğılanmasıdır.

Görünmezlik hissi,NEZAKET-NAZİKLİK,hep verici/bağışlayıcı olmak !
Gerçek anlamda Aşağılık kompleksinin ve sosyal fobinin süslenmiş cümlelere dökülmüş halidir.

yazınızın, yoğun gayretim sonucu anlamlandırabildiğim kısmını sizle birlikte analiz etmek isterim;
tabi söyleyeceklerim sadece kendi hislerimle ilgili olan ifadeler olacak...
sosyal fobim olduğu doğru olabilir, her ne kadar psikolojik teşhis konusunda cahilsem de ve bu derece rahat teşhisler konmasını doğru bulmasam da, haklı olabilirsiniz, çok canayakın biri sayılmam...
aşağılık kompleksine sahip olduğumu açıkcası bazen ben de düşünüyorum...maalesef özgüven verilerek yetiştirilmek şöyle dursun, kendi kendimize geliştirdiğimiz azbuçuk özgüven varsa da ailemiz onu da silip süpürmeyi başarmıştır! kimseyi suçlamam çünkü onlar da aynı şekilde yetiştirildiler, alışık oldukları eğitme stratejisi buydu...
biliyor musunuz belki bunlar benim sorun dağlarımın sadece en küçük tepeleridir! kimseyi kendime acındırmaya ihtiyacım yok, ama yaşadıklarımı yaşayan biri kesinlikle daha az zararla kurtulamazdı!
sorunlarımı, eksikliklerimi inkar etmek aklımdan geçmedi, çünkü ben üzerini örtmeye çalışsam da onlar orada duruyor...ve bu sitede neden vakit geçirdiğim de az-çok herkesin kendinden dolayı malumu...32 yaşımdayım, 60 yaşıma eğer gelebilirsem, o yaşımda hala şu yukarıdaki cümleleri kuruyor olmak istemem! sebep bu...
şimdi gelelim cümlenizde beni inciten noktaya;
ben sorunumu bu kadar açık yüreklilikle bunca insanın önünde kabullenmişsem, ve üstelik siz gibi birkaç üstün psikoloji bilgili, hayat uzmanı insanın benzer sözlerini işitmeyi göze almışsam, problemlerimi süslemeye ya da sizin sandığınız gibi bol janjanlı edebi cümlelerle ifade etmeye ihtiyacım yoktur! yani dile getirdiğim sorunlar gayet süssüz, gayet yalın, gayet gerçektir!

basitçe ve anlaşılır şekilde anlatmaya çalıştım ama umarım yine de sizle aynı dili konuşabilmişizdir....

yazınızın, yoğun gayretim sonucu anlamlandırabildiğim kısmını sizle birlikte analiz etmek isterim;
tabi söyleyeceklerim sadece kendi hislerimle ilgili olan ifadeler olacak...
sosyal fobim olduğu doğru olabilir, her ne kadar psikolojik teşhis konusunda cahilsem de ve bu derece rahat teşhisler konmasını doğru bulmasam da, haklı olabilirsiniz, çok canayakın biri sayılmam...
aşağılık kompleksine sahip olduğumu açıkcası bazen ben de düşünüyorum...maalesef özgüven verilerek yetiştirilmek şöyle dursun, kendi kendimize geliştirdiğimiz azbuçuk özgüven varsa da ailemiz onu da silip süpürmeyi başarmıştır! kimseyi suçlamam çünkü onlar da aynı şekilde yetiştirildiler, alışık oldukları eğitme stratejisi buydu...
biliyor musunuz belki bunlar benim sorun dağlarımın sadece en küçük tepeleridir! kimseyi kendime acındırmaya ihtiyacım yok, ama yaşadıklarımı yaşayan biri kesinlikle daha az zararla kurtulamazdı!
sorunlarımı, eksikliklerimi inkar etmek aklımdan geçmedi, çünkü ben üzerini örtmeye çalışsam da onlar orada duruyor...ve bu sitede neden vakit geçirdiğim de az-çok herkesin kendinden dolayı malumu...32 yaşımdayım, 60 yaşıma eğer gelebilirsem, o yaşımda hala şu yukarıdaki cümleleri kuruyor olmak istemem! sebep bu...
şimdi gelelim cümlenizde beni inciten noktaya;
ben sorunumu bu kadar açık yüreklilikle bunca insanın önünde kabullenmişsem, ve üstelik siz gibi birkaç üstün psikoloji bilgili, hayat uzmanı insanın benzer sözlerini işitmeyi göze almışsam, problemlerimi süslemeye ya da sizin sandığınız gibi bol janjanlı edebi cümlelerle ifade etmeye ihtiyacım yoktur! yani dile getirdiğim sorunlar gayet süssüz, gayet yalın, gayet gerçektir!

basitçe ve anlaşılır şekilde anlatmaya çalıştım ama umarım yine de sizle aynı dili konuşabilmişizdir....

siyahça slm,bence forumda tanıdığım en sıcak ,ayrıca bir o kadarda ince esprileri olan bir üyesin arkadaşım ,senin bu yazdıklarından benim anladığım,senin kendine özgüveni olan ,güçlü bir insan olduğundur,çünkü yazdıkların gayet açık ve kendini çok iyi tanıyan bir insanın ifadeleridir,sıcak enerjin yazdıklarından anlaşılıyor,normalde yazmazdım ama senin üzüldüğünü hissettiğim için bunları bilmeni istedim,doğallığını hiç kaybetme ,hayat üzülmeye değecek kadar uzun değil,artık mutlu olma zamanı...uy897sevgiyle arkadaşımsmil56

teşekkür ederim arkadaşım...sözlerin benim için değerli, evet hayat gerçekten çok güzel ve kısa...
mucizelerle dolu bir hayatı sihirsiz bitirmeyiz dilerim...

not: seni sefüom...sevincli

O tanımlar bir genellemeydi.Şahsına yönelik incitme amaçlı değildi fakat alınganlık gösterdiğine göre doğru tonlayamadım.
Yazıda bahsedilen konu ile ilgili gelenekçi eğitim kurbanlarının bir çoğu taşıdığı yükün farkına varmadan,yardım almadan heba oluyor.
Evdeki ütü ağrızalandığında görevini yapacak sıcaklığa ulaşmadan metal kısmın ağırlığı ile kıyafet ütülemeye kalkmakta bir şeçimdir.
Sosyal ilişkilerde cebir ve şiddete maruz kalmamak için UNUTMAYA-BAĞIŞLAMAYA-HAKKEDİLMEDİĞİ HALDE TÖLARANSLI OLMAYA-VERMEYE,VERMEYE,VERMEYE,almadan vermeye bir ağrıza olarak bakılmıyorsa,ben kolay tanım koyanlardan ukalalardan bir örnek olarak yazınızı hakketmişimdir.
Ütünüzü kendiniz tamir ederken bütün aksamlarını,bütün civatalarını uygu tornavida ve uygun alet yokken söküp teker teker test ederek ağrızanın kaynağına ulaşmaya çalışırken bağzı paraçaları deforme edecek,bağzılarını kaybedecek,ağrızayı tesbit etsenizde ütüyü bütün haline getirirken çok zorlanacaksınız.
Umarım buğün ve atmış yaşında hakkettiğiniz HUZUR,mutluluğu yaşarsınız.

beni anlamış olmanıza çok sevindim...aynı zamanda zekanızın parlaklığını gördüğümden size olan hayranlığım ve sevgim bir kat daha arttı...

ve haklısınız; büyük harfle yazmış olduklarınızın hepsi bence de birer ağrızadır...ya da en azından arıza...
ve lütfen kendinize haksızlık etmeyin, ukala olduğunuzu düşünmek benim kusurumdu...

ama lütfen en azından şu noktada anlaşalım;
ben, evdeki ütüm ağrıza yaptığında onu söküp, tamir etmeye kalkmayayım ve siz de ütünüzü SIRF BOZULDUĞU İÇİN YERDEN YERE VURMAYIN...çünkü belki de bozulmak onun seçimi değildi!

duanız için size minnettarım.peki 60 yaşımda huzurlu ve sapasağlam olmam için bildiğiniz iyi bir tamir yöntemi var mı?

arkadasım cadaloz huysuz biri olmayı isteme bunun neresi ii sen kendine güvenini artır gerisi gelir olumlu bi şekilde degişmeyi iste

Ütüyü bir tamirciye götürdüğünüz zaman, tamirci arızasını halledecektir. Sonra düğmesine basarsınız, ayarlarsınız görevini yerine getirir.

Tamirci dediğiniz doktora gittiğimizde, doktor da şöyle yapın böyle düşünün diyecektir. Yani kendisi halletmeyecektir. Kendisi halledemez. Sadece doktor değil, hiç kimse bizi düzeltemez. Peygamberler bile yol gösterici olarak gönderilmiş.super

O halde, İnsan beyni ne bir ütüyle ne de başka bir alet edevatla örneklendirilebilir. Örneklendirilemeyecek kadar mükemmel ve kusursuzdur.

Herkesin, kendine has bir bakış açısı olduğundan, herkesin gelişimi ve değişimi kendine uygun olmalıdır. Kimine EFT iyi gelirken, kimine itici geliyor. Kimine Hipnoz iyi gelirken, diğerine saçma gelebiliyor.

Kişinin kendine hitap eden tekniği, yazarları, fikirleri iyi değerlendirip bu yoldan gitmesi lazım bence. Buradaki bilgiler genel. Ama bir çok yol var. Bunların hepsi tali yol. Ama hepsi de ana yola götüren yollardan.

Kimine göre de, onların sıkıntıları kutsal. Bu sıkıntılar olmazsa belki boşluğa düşecekler. Belki ilgi görmeyecekler. Belki de bundan farkında olmadan zevk alıyorlar. İşte bunu kişinin ancak kendisi bilebilir.super

çok güzel ifade etmişsiniz mehmet arkadaşım...

(ayrıca resim de şimdi daha iyi..sevincli)

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri