Aşırı sıcaklar psikolojimizi nasıl etkiliyor?

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
1
Aşırı sıcakların insan psikolojisini olumsuz etkilediğine ilişkin veriler olduğu açıklandı.İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yüksel Çırak, aşırı sıcakların insan psikolojisini olumsuz etkilediğine ilişkin veriler olduğunu söyledi.Çırak, yaptığı açıklamada, küresel ısınmanın son yıllarda hava sıcaklıklarında meydana getirdiği artışın insan psikolojisi üzerinde etkisine ilişkin kapsamlı bir araştırmanın henüz yapılmadığını söyledi.İklim değişikliklerinin ve yüksek sıcaklıkların insan psikolojisi

üzerinde etkisi olduğunu belirten Çırak, "Bu konuyla ilgili bazı

veriler var, ama çok net sonuç veren veriler değil. Ancak yüksek

sıcaklıkların, ekolojik değişmelerin, ısıdaki değişmelerin, iklimdeki

değişmelerin insanın psikolojik yapısı, sağlığı, davranışları üzerine

mutlaka etkisi var" dedi.Sıcakların artmasının insan psikolojini etkilemesinin ısının maddeyi değiştirmesi gibi doğrudan bir etki oluşturmayacağını anlatan Çırak, şöyle devam etti: "Bu değişiklikler belki yavaş yavaş oluşan hızlı olmayan değişiklikler. İnsanın binlerce yıllık gelişim süreci içinde, belli bir çevresel yapıya göre genetik yapısı gelişmiş durumda. Belli bir çevre, iklim, ısı koşullarına ondaki değişime göre bu biyolojik yapımız şekillenmiş durumda. Son 30-40 yılda da dünya daha fazla ısındı, sıcakların etkisi arttı. İnsanın genetik yapısı buna o kadar çabuk uyum sağlayacak düzeyde değil. Bu nedenle insanlar yüksek sıcaklıklar karşısında zorlanıyor."Aşırı sıcakların bireylerde bazı olumsuz davranışlara yol açtığıyla ilgili bazı bulguların olduğuna dikkati çeken Çırak, "Bazı bulgular da aşırı sıcakların insanları gevşettiği, biraz uyuşturduğunu gösteriyor. Ancak belli zamanlarda, belli gerginlik anlarında aşırı ısının bireyler, topluluklar, gruplar üzerinde olumsuz etkilerinin olduğu görülüyor"dedi.

Kaynak: Milliyet Sağlık

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri