\"Hayatimdegisti.com

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Telkinler Sonrası İlk Etkiler ve Anketlerimiz (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   uyuyamıyorum....:(( (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=622646)

ypirgon 13-02-2013 02:41 PM

uyuyamıyorum....:((

1 haftadır telkinleri(suçluluk-ego-güven) dinlemeye başladığımdan beri gece uykuları bana haram oldu....korkunç bir iç sıkıntısı ve anksiyete duygusu eşliğinde sabaha kadar yatakta debeleniyorum:((ters giden bir şey mi var yoksa bu normal mi???normalse ne kadar sürecek?bu durum günlük hayatımı alt üst ediyor...seneler önce bıraktığım ilaçlarımı tekrar almaya başladım ve sanki daha da kötüye gidiyor gibi:((

sweeet 13-02-2013 02:47 PM

Cevap: uyuyamıyorum....:((

Gece mi dinliyorsunuz gündüz mü?

ypirgon 13-02-2013 02:49 PM

gündüz ve akşamları...gece uyumaya çalışırken dinlemiyorum...

sweeet 13-02-2013 02:53 PM

Bir kere de gece dinlemeyi deneyebilirsiniz. Aslında bir çok kişiden uyumayı kolaylaştırıyor yorumları okudum. Ki ben de kilo verme telkini hariç uykumu bölen telkin hatırlamıyorum. Bu sizin bilinçaltınızın verdiği bir tepki. Ben olsam hemen ilaca başvurmazdım. Suçluluk telkini belki size sorun yaratıyor olabilir. Listenizden şimdilik onu daha sonra dinlemek üzere çıkarabilirsiniz. Ya da biraz sabreder ve uykularınızın normale dönmesiyle telkinlerin etkilerini birlikte görebilirsiniz. Hiç mi uyuyamıyorsunuz uyuyup da mı uyanıyorsunuz. Suçluluk telkini ilk başlarda bazı korkulu rüyalar görmenize de neden olabilir. Bir çok değişken var ama en doğru yöntemi kendiniz deneme yanılma ile bulabilirsiniz.

ypirgon 13-02-2013 02:59 PM

açıklamaların için teşekkürler...seneler öncesinde anksiyete bozukluğu hastalığım nedeniyle uyku problemleri bir çok kez yaşamıştım...son 3 senedir bir sorunum yoktu. telkinler nedeniyle uyuyamadıkça tekrar eski günlere dönme korkusunun yarattığı evhamla iyice uyuyamamaya başladım...sabaha karşı sızıyorum öyle kalitesiz bir uyku ki bu rüya görüp görmediğimi bile bilmiyorum. Gece dinlemeye gelince, ben normalde en ufak bir sese uyandığım için kulak tıkacı kullanarak uyurum...eğer kulağıma her hangi bir ses gelirse mümkün değil uyuyamam:((

cansuyu 13-02-2013 03:18 PM

..merhaba

uykusuzluk ve anksyete çoğunlukla kısır döngü şeklinde seyreder. önceleri ankyete uykusuzluğun nedenidir.. sonrasında uykusuzluk doğrudan anksyete nedeni.
bu döngüyü bir yerde kırmak gerek elbette.
pek çoğumuz benzer dönemlerden geçtik, ancak yine de buna bağlamadan önce yanlış yaptığınız bir şeyler var mı bir kontrol edelim isterseniz.
acaba günde kaç saat telkin dinliyorsunuz?
ilaçlara bu durum oluşmadan önce mi sonra mı başladınız?
ilaçlar doktor kontrolünde ve dozu tedrici arttırılarak başlanır biliyorsunuz değil mi?
normal yaşamınızda yaşam düzeniniz sabit midir?

bilinçaltının direnmesi ve temizlenmesi sürecinde benzeri etkilerin yaşandığını paylaşan arkadaşlarımız oldu.

ben normalde geceleri severim, ama kendi seçimimse geceleri yaşamıma katmak, üretmek, fakat ilk zamanlarda bende de istemediğim bir uykusuzluk hali baş gösterdi ki, yine uuyamıyorum duygusuyla panik bozukluğa yaklaştığımı düşündüm :)
telkinlerin etkilerinden çok hedefe kilitlenmeyi, ve geceleri yine bir armağan gibi kullanmayı seçtim..
o sırada bunla başedebilmek için yollar ararkennefes egzersizleri eft ve meditasyonu yaşamıma kattım- ki iyi ki diyorum şimdi_
ve o sırada yaşamımın düzeninde de değişiklikler olduğundan biraz zaman aldı ama sonra yine sabit bir düzene geçtiğimde bir de baktım ki
istesem de artık geceler benim değil :(
ele geçirilmiş geceler adını vermiştim o zamana
şimdi ise gecelerimi ele geçiremiyorum :)

huzurlu uykular dilerim size

cansuyu 13-02-2013 03:20 PM

ben iş sırasında yazdığımı yollayana dek Sweet el koymuş olaya :)
hemen bir şey ilave etmek istiyorum..
sanırım ben de o sırada zinde uyanmayı eklemiştim

sweeet 13-02-2013 03:25 PM

Haklısın cansuyu'm genellikle yaptığımız hatalardan biri soruna odaklanmaktır. Başarı ise çözüme odaklanmakla gelir ki senin uykusuzluk problemini bile unutmuşum çünkü o dönemleri verimli hale getirebildiğini hatırladığım için problem saymıyor artık zihnim o zamanlarını. İyi ki varsın.

sweeet 13-02-2013 03:28 PM

Araya girmişim ama ne güzel yardım atmak için sevgiyle çarpan iki yürek olması. :)

ypirgon 13-02-2013 04:08 PM

özenle yazmış olduğunuz cevaplarınız için çok teşekkür ederim her ikinizede:)ilaç kullanma mazim bayağı bir eski ve tabiki doktor kontrolünde idi...obsesyon-anksiyete ve konversiyon bozukluğunun harmanlanmasıyla oluşan tuhaf bir hastalıktı benimkisi, uzun yıllardan sonra çok şükür kurtuldum...ama gel gelelim telkinleri dinlemeye başladığımdan beri, o şiddette olmasada eski uykusuz günlerime geri döndüm sanırım...ve uyuyamama korkusuyla beslenen bir sorun bu:(ben korktukça iyice uykum kaçıyor ve dediğiniz gibi bu kısır döngü bir yerde kırılmalı ama nasıl?bu durumda en iyi şeyin yeniden eski ilaçlarımı içmek olduğunu düşündüm:(sizce bu telkinleri bırakmalı mıyım?yoksa sabredip sonucu görmelimiyim?sevgilerimle:)

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:21 AM.