Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Telkin Harici Sorularınız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=466)
-   -   Sosyal fobi ve kişilik bölünmesi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=616576)

oceanlife 24-11-2010 05:06 PM

Sosyal fobi ve kişilik bölünmesi

Merhaba ben gürkan yaşım 17 benim sormak istediğim birşey var...
Cevaplarsanız sevinirim

Geçenlerde psikiyatri ye gittim ve sorunum sosyal fobi..Kişilerden ve konuşmaktan resmen kacıyorum.Nasıl desem sanki topluluğa girince konusmaya calısıyorum ama konusan ben değilim bir baskası kendimi cok kasıyorum.Bu yuzden doktorum bana SSRI grubuna ait bir ilaç verdi (ilac adı verebilirim reklama gırermı bılmıyorum) ve 12 gundur kullanıyorum.Merak ettiğim husus su evde tek ortamlardan yakınlarımın yanında o kadar cok kendımı kasmazken dısarıda baskalarının yanında sanki benim kişiliğimin dışında davrandığımı doğal davranadığımı hissediyorum.sanki vücudumu yonlendıren baska birisi var ben sadece icinde sıkısmıs kukla gibiyim .Ayrıca ailevi baskılar da mevcüt özellikle fen ogrencısı oldugum ıcın benım uzerıme cok dusuyorlar ve sorunumu anlatamıyorum yani disiplini seven insanlar ama bu basarımı oldukca dusuruo pek bir arkadasımda yok bu yuzden bazen kendimi sanki sanal bir arkadas yaratarak konusarak buluyorum bu Ssrı grubuna ait ilaç azda olsa benım normale donmemi sağlarmı ayrıca siteden 1 haftadır telkinleride dinliyorum sucluluk ego ve sosyal fobi bunların dısında neyapmalıyım yardım edin cok kotu durumdayım içimi dökmek istedim Simdiden yardım eden abi ablalarıma tesekkür ediyorum^-^

nazendem 24-11-2010 05:14 PM

Cevap: Sosyal fobi ve kişilik bölünmesi

Sevgili oceanlife ilaçlarını aksatmadan kullanırsın umarım.Bence doktoruna güvenmelisin ve tedavini asla yarım bırakmamalısın.Uzun süreli tedaviler oluyor çünkü.İmkanın varsa ilaç tedavisinin yanısıra psikologlada görüşürsen kendini iyi hissetme sürecin kısalır.Sevgiler.

comte 24-11-2010 06:13 PM

Ne tek başına ilaç, ne bir kitap, ne de başka bir şey.

Hepsi bir bütün. Ama en önemlisi sosyal ortamlara girmen gerekiyor. İlaçlar yardımcı olabilir ama illa ki sosyal olmaya çabalaman gerekiyor.

İçimdeki başka birisi varmış gibi dediğin de, senin dirençlerin.Yanlış yapmama, hata yapmama rezil olmama, ya şöyle böyle olursa dediğin kuruntularının oluşturduğu direnç.superxy

Sosyal fobinin en önemli terapisi sosyal ortamlarda bulunmak..Böylece dirençlerini kırarak yeni bir kişilik geliştireceksin.superxy

selo2951986 24-11-2010 07:17 PM

gerçekten en güzeli sosyal ortamlarda sık bulunmak.ilaç tedavisi uzun sürüyor ama 2-3 haftaya başlar etkisi.sonra sen kendin ya da psikoterapistin yardımıyla kendini hangi ortamlarda rahatsız hissediyorsan ona uygun ödevler çıkar ve uygula.en etkili yöntem bu.telkinlerin de büyük faydası oluyor bu konuda.

nazendem 24-11-2010 07:29 PM

Malesef sosyal fobisi olan insanlar sosyal ortamlarda bulunmaları gerektiğini bildikleri halde bunu yapamazlar.O yüzden sosyal ortamlara karış demek pek yeterli olmuyor.İlaçla tedavin,terapilerin,telkinlerin ve kendi içindeki gücünde yardımıyla inşallah en kısa zamanda toparlanırsın.

oceanlife 24-11-2010 08:15 PM

tavsiyelerinizz için çok teşekkürler...

oceanlife 30-11-2010 04:39 PM

kafayı yemek üzereyim.. :S

smyrna1 30-11-2010 04:50 PM

bu yaşlarda bunu yenmek kolaydır yaşın genç, güzel yada çirkin farketmez, beraber vakit geçirebileceğin derdini anlatabileceğin bir kız arkadaşın olsun, erkek arkadaşlarınla okul dışındada vakit geçirmeye çalış ilaçlarını kullan mutlaka faydası olacaktır ve unutma hepimiz öleceğiz çok düşünüp sıkılmaya gerek yok, kendine iyi davran:)

blbck 30-11-2010 05:11 PM

Dilerim sorunlarından en kısa sürede kurtulursun.
Yaşın çok genç, bu atlatamayacağın bir sorun değil.

http://www.sabihakeskin.com/ bu adresi ziyaret etmeni tavsiye ederim.

oceanlife 30-11-2010 08:52 PM

cok saolun artık hayata daha pozitif bakmaya ve gülmek için mutlu olmayı değil mutlu olmak ıcın gülmeye calısacağım...Hernekadar zorda olsa sonucta her yolculuk 1 adımla baslar...Tesekkür ediyorum. :)

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:01 AM.