Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Tanışalım (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=42)
-   -   dikkat eksikliği (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=624659)

meraklıkelebek 07-12-2014 11:10 PM

dikkat eksikliği

Dikkat dağınıklığı olan 16 yaşında bir oğlum var. Eğitim hayatı zorluklar içinde gidiyor. Onun başarılı olmasına katkıda bulunmak amacı ile araştırırken buraya rastladım. Ümitliyim.alk78

Işıklı yol 07-12-2014 11:44 PM

Cevap: dikkat eksikliği

Alıntı:

meraklıkelebek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 852753)
Dikkat dağınıklığı olan 16 yaşında bir oğlum var. Eğitim hayatı zorluklar içinde gidiyor. Onun başarılı olmasına katkıda bulunmak amacı ile araştırırken buraya rastladım. Ümitliyim.alk78

Benim büyük oğlumda ve hem bende de var. Biraz zor bir hayat doğrusu. Size bir kaç tavsiyem olabilir bu konuda. Öncelikle yeme içmesine dikkat etmelisiniz. Katkılı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Çikolata, kola gibi. Ayrıca, odasında çok fazla eşya bulundurmamalısınız. Onlar pek oturarak masa başında ders çalışamazlar. Yani gezerek ders çalışırlar. Onu bir yerde oturması konusunda zorlamayın. Uzun cümleler kurduğunuzda bir müddet sonra sizi duymamaya başlar zira, dikkati dağılır. Boş boş bakmaya başlar :) Devamlı sözünüzü keser. Daha kesin cümleler kurun ama sakın eleştiren tarzda olmasın. Çünkü fazlasıyla alıngandırlar. Hemen savunmaya geçerler

Işıklı yol 07-12-2014 11:52 PM

Ayrıca, müzik dinleyerek ders çalışmak daha kolay oluyor. Zira müzik onun dikkatini toplaması konusunda yardım edebiliyor. Mümkünse bir enstrüman çalsın. Özellikle piyanoyu önermişti bize doktorumuz. Ata binmesini de tavsiye etmişti. Spor yapmasının özellikle yüzmesinin onun için faydalı olacağını da söylemişti. Şu an benim yavrum hukuk fakültesi 4. sınıf öğrencisi yani sizi şaşırtacaktır. Yeter ki desteğinizi esirgemeyin. Ayrıca yalnız ders çalışmayı sevmezler. Çünkü sıkılırlar. Onun yanında oturmanız bile ona katkı sağlar. Yapbozlar, fark bulma gibi oyunlarında faydası oluyor. Sevgimle Kolaylıklar dilerim

sweetgril 16-12-2014 09:02 PM

bol bol kitap okutun çocuğunuza sıkılsa bile okutun dikkat eksikliği zamanla kaybolucaktır

Işıklı yol 16-12-2014 11:21 PM

Buraya arkadaşlar uğruyorlar ve bir takım dertlerinden bahsedip, yardım istiyorlar. Sizde ciddiye alıyor. Zaman ve emek harcıyor, cevap yazıyorsunuz. Fakat o kişi buraya bir daha girmiyor. Buda insana gerçekten ızdırap veriyor. bu gerçekten can sıkıcı bir durumsadanim

firdevsi ala 17-12-2014 12:18 AM

Isigim bana destek olurmusun nasil astiniz bu sorunu bnm acil destege ihtiyacim var lutfen yardim et canim

Işıklı yol 17-12-2014 09:53 PM

Zaten çözümler sunmuşum ama dikkat eksikliği konusunda. Birde çok sıkıcı bulmazsanız Işık'ça başlığında pek çok konuda yazdım, orada pek çok konuda önerilerim var.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:23 AM.