![]() |
kimse yok muu :) Merhaba, araniza yeni katildim. Forum, uyeler, yoneticiler aktif gibi gorunmuyor sanki? Son mesaj gecen ay yazilmis yanlis anlamiyorsam. Telkin nedir diye ararken uye oldum birden bire :) fobilerinden kurtulan var mi gercekten bu yollarla? Tesekkurler... girlhaha |
Cevap: kimse yok muu :) Hoşgeldin ;) Telkin iyidir ;) ben zamanında baya faydasını gördüm ;) |
Cevap: kimse yok muu :) Alıntı:
|
Cevap: kimse yok muu :) Hosgeldiniz forum son zamanlarda oldukca aktif.. her gecen gun daha da aktiflesiyor |
Cevap: kimse yok muu :) Tesekkur ederim, hosbuldum. Dogruyu soylemek gerekirse telkin mp3leriyle degisim bana pek inandirici gelmedi, yine de uye oldum belki goremedigim bi faydasi vardir diye. Mesela anormal derecede kedi fobim var, yenebilir miyim bu mp3lerle? forum biraz karmasik, yanlis yere yazmiyorumdur umarim. Bir de, bu melodiler beni ürkütüyor sanki biraz. b456 Bilinçaltıma söz geçireyim; bunun saçma birşey olmadığına ikna edeyim yardım edin utananadam |
|
Cevap: kimse yok muu :) Hangi telkinleri dinlediğini bilmiyorum ama her telkinin değişik müzikler kullanılmış versiyonları var bildiğim kadarıyla. Bir de belki de bilinçaltında korkularını tetiklediği için daha doğrusu su yüzüne çıkardığı için bazı etkileri olabilir. Mesela baş ağrısı, mide bulantısı, değişik rüyalar. Değişim demek, biranda hayatının her anlamda düzenlenmesi mutluluklarla dolması anlamını taşımıyor aslında. Belki de hayatından çıkan insanlar olacak, belki taşınacaksın, belki iş değiştireceksin ama sonuç hep senin hayrına olacak. İnsanlar böyle bir beklentiye girdiklerinden pes ediyorlar. Değil, öyle! Hz Şems der ya hani " sen hayatının alt üst olacağından korkuyorsun, nereden biliyorsun altının üstünden hayırlı olmadığını" evet, olanda hayır vardır. Sabırlı ol ve devam et. Hep söylerim. Hayat seninse bu hayatı ancak sen yaşamalısın. Hayatın başkalarının serbestçe dolaştığı bir yer değildir. Kimdi bilmiyorum ama diyor ki " beynimin içinde kirli ayaklarınla dolaşmana izin vermeyeceğim." |
Cevap: kimse yok muu :) Fobilerde bir de şu önemlidir. Farkındalık. Evet farkındalık önemlidir. Sen kediden korktuğunu düşünüyorsun ama oysa onun anlamından korkuyorsun. Onun neyinden korktuğunu bul. Sonra bunun hayatındaki karşılığına bak. Bu sana biranda çok uzun mesafeler aldıracaktır. Mesela, benim örümcek fobim vardı demiştim. Örümceğin şeklinden de korkarım ama ona benzeyen onlarca hayvandan korkmuyorum. Demek ki korktuğum onun görüntüsü değil. Ne peki? Onun tuzak kurması, sinsiliği, ansızın tuzağına düşürmesi ve kurbanın kurtulamaması ve onu yavaş yavaş öldürmesi. Hayatta, engellenmekten nefret ederim mesela. İçi başka dışı başka insanlardan nefret ederim. Sinsi insanı gözünden tanırım. Peki bunlar ille de dışarıdan mı gelir? Hayır bu senin içinde taşıdığın, senin gelişimini engelleyen bir duygu bile olabilir. İşte tüm bunlar korkunu yenmen için birer adım sadece |
Yenebilecegime malesef inanmiyorum... Tek bildigim insanlarin bu korkumu simariklik zannetmesi. Koca kiz utanmiyor mu kediden kacmaya demeleri... Bu durumda ailem bile piknik alanlarinda, sokakta falan utaniyor benden farkindayim. Hayatimi altust ediyor bu fobi. Neyse cok konustum :) yorumun icin tekrar tesekkur ederim... |
|
Cevap: kimse yok muu :) Korku duygun geldiğinde konuş onunla neden geldin de? Ne için geldin? Hayırdır ? Vb cümleler le konuş duygunla bu duygu gidecektir. Sorun onu giderecektir, derinden. |
"Ne icin mi geldim? Birazdan su sinsi kedi bacagina dolanacak, yanıbaşında miyavlayacaakk! Haber vermek icin geldim. Kac kurtul bence!" :D aci ama gercek. Gorus açıma bi anda birinin ayagi giriyor mesela, oyle bi irkiliyorum ki vahsi dogada hayvanca buyumus bi insan gibi. Hipnoz tedavisi ise yararsa onu deneyecegim bi kac seneye :) |
Cevap: kimse yok muu :) Şöyle bir çalışma yapabilirsin ilk olarak Öncelikle kendi ismin ne ise o isimle Ben kediden korkuyorum diye 10 yada 15 kez söyle kendi duyabileceğin biçimde ve bu arada vücunun buna verdiği tepkiye bak. Yani ne hissediyorsun. Titreme mi, kalbin çarpması mı nefesin sıkışması mı? Sonra Kimmm kediden korkuyor? 10 15 kez yine ölç ne hissediyorsun. Sonra O kediden korkuyor. yine 10, 15 kez yine ölç ama yavaş yavaş o duygunun hafiflediğini hissedeceksin. En son ise küçük ........ ( burada ismin ne ise onu söyleyeceksin) kediden korkuyor yine 10, 15 defa söyle Bir kaç defa yaptığında artık daha az korktuğunu göreceksin. |
Cevap: kimse yok muu :) hemen deneyeceğim Işıklı yol O_O |
|
Cevap: kimse yok muu :) Ben bir dönem gerçekten de zayıflamıştım bu yöntemlerle. :) |
Cevap: kimse yok muu :) sanırım adapte olamadım müzik sesi var çünkü bulunduğum ortamda. evde ve sessizlikte tekrar deneyeceğim ^_^ |
|
Cevap: kimse yok muu :) Hoş geldin. Müzikle değişim aslında telkinle değişim gayet mümkün çok iyi sonuçlar elde etmiş kişiler de var gala gelişim yolunda olanlar da maalesef vazgeçenler de. Sen hangisi olmak istediğine karar ver. Öğrenmeye ve deneyimlemeye açık ol. Her şey daha da iyiye gidecek üyelerin değişim günlükleri sana ışık olabilir. Telkinden başka yollar da öğrenebilirsin korkun için. Düşünceni çok beğendim. Şu açıdan bak sen onlara eziyet etmedin sevgiyle yaklaşabilirsen emin ol onlar da hisseder. Ben de köpeklerden ürküyordum. Yanlarından geçerken seni seviyorum teşekkür ederim iyi ki varsın gibi hopo cümleleri kullanarak bu korkumu rahatlattım şimdi yakınından geçebiliyorum hatta evcil olanları sevebiliyorum. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:31 PM. |