![]() |
iki cizgi * adem ile havva - adam ve kadin bir ömür boyunca paralel cizdiler ayni yapilardan cikip ayni sokaklardan gecip ayni caddelerde gezdiler. - hic mi birbirine aykiri düsmek istemedi bu iki czgi? hic mi birbirlerini kesmek gecmedi iclerinden? - ben orasini bilmem. bildigim günlerine birlikte basladilar birlikte bitirdiler ayni carsaflar üzerinde birbirlerine paralel gecelerini birlikte gecirdiler. - hic mi iclerinden zig-zag cizmek istegi gecmedi? gercekten bu iki cizgiden hicbiri salt ötekisine dikey olsun diye kendini asmak istemedi mi? - ben orasini bilmem. bildigim bir omur boyunca ayni tavir, ayni yuz, ayni vucut, ayni ses, ayni koku, ayni seks. -hic mi yalniz kalmak istegi iliklerine islemedi? hic mi ogurmek gelmedi iclerinden? - ben orasini bilmem. bildigim bu iki cizgi o raydan ayrilmadan komurlerini bitirdiler yitirdiler omurlerini bir cehennem azabi icinde yitirdiler. - hic mi elleri birbirinin elinden baskasina degmedi? iclerinde bir kez olsun baskalariyla paralel cizmek tutkusu filizlenmedi mi? - ben orasini bilmem. bildigim sonsuzda bile birlesmedi bu iki cizgi, toplum birbirlerine paralel mezarlara yatirdi bu iki cinsi. - yani bu iki cizgiden hicbiri hic ozgurluk nedir, mutluluk nedir bilmedi mi? - ben orasini bilmem. - peki bu koleligi kendileri mi istedi ki? degilse bunun sorumlulari kimdi? - ben orasini bilmem dedim, bildigim, bu iki cizgi birbirine zincirliydi. adam senel Kaynak: EkşiSözlük |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:17 PM. |