Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Uyarılar

Sözlük Nedir,Kimdir,İngilizcesi,Türkçesi,Nerededir,Hayatı,Anlamı,neden,sadece,anlamı,kullanımı,çeşitleri türkçe sözlük, sesli sözlük, ingilizce sözlük, türkce sözlük, almanca sözlük, moonstar sözlük, eng sözlük, fransızca sözlük, turkçe sözlük, tükçe sözlük, sözlük türkce, sözlük türkçe, hollandaca sözlük, pratik sözlük, türçe sözlük, rusça sözlük, redhouse sözlük, inglizce sözlük, sözlük almanca, turkce sözlük, rusca sözlük, ingilzce sözlük, babylon sözlük, bedava sözlük, sözlük sesli, mtu sözlük, sözlük indir, çeviri sözlük, teknik sözlük, italyanca sözlük ispanyolca sözlük, zargan sözlük, sözlük indirme, fransizca sözlük, dil sözlük, yunanca sözlük, japonca sözlük

bipolar bozukluk

Serbest Kürsü ve Sözlük bipolar bozukluk Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız iki uçlu duygu durum bozukluğu.tedavisi zordur.mizaç stabilizatörleriyle tedavi edilir. mevsimsel döngülü olanı vardır.mevsim geçişlerinde duygu durum değişimi yaşarlar mevsimsel döngülü bipolarlar.bunu herkes yaşar tabii ama bipolarlar bunu son derece derin yaşar. ya çok mutlu olmak ya da çok hüzünlü olmak ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi

bipolar bozukluk

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14-01-2009, 04:50 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart bipolar bozukluk

iki uçlu duygu durum bozukluğu.tedavisi zordur.mizaç stabilizatörleriyle tedavi edilir.


mevsimsel döngülü olanı vardır.mevsim geçişlerinde duygu durum değişimi yaşarlar mevsimsel döngülü bipolarlar.bunu herkes yaşar tabii ama bipolarlar bunu son derece derin yaşar.



ya çok mutlu olmak ya da çok hüzünlü olmak olarak düşünülebilir.ya çok umutlu ya da tamamen umutsuz.ya çok iyimser ya çok karamsar..*

latince 'iki kutuplu'

gün içinde durduk yere maniklikten depresifliğe, değişen ruh hallerine bürünme şeklinde görünen psikolojik rahatızlığa verilen ad...



eski adıyla manik depresif psikoz..insanların geneli depresif bozukluk göstermekle birlikte bazı zamanlarda olağandışı bir mutluluk ve aşırılık isteğiyle dolup taşarlar...bu abartılı anlarda manik,rahatsızlık hissi veren zamanlarda ise depresif ruh haleri gözlenir..bu durumlar sürekli olarak nöbetleşe hareket ederek kişinin bi gün aşırı mutlu,enerjik ve canlı hissetmesine ertesi gün ise tam tersi tepkilere vermesine yol açmaktadır...bazen de depresif nöbetler yaşanmadan arka arkaya manik durumlar söz konusu olabilir...bu anlarda kişi kendini dünyanın hakimi sayar,güçlüdür,sürekli konuşur,alabildiğine komik ve heyecanlıdır ve çevresinde şaşkınlık ve kıskançlığa yol açar,abartılı ses tonu ve gülüşler akabinde daldan atlarcasına yapılan konuşmalar...kişi kendisini hasta olarak görmez ve ilaç tedavisini kabul etmez...arka arkaya manikten sonra ise uzun bir depresif döneme girilir ve kesinlikle ilaç tedavisine ihtiyaç vardır..bi sonraki aşama için

kişinin yaşamını alt üst eden oldukça ciddi bir ruhsal bozukluktur. hastaların ra eğilimli olduğu tespit edildiği takdirde ciddiye alınmalı ve hemen doktora başvurulmalıdır. hastalık yaşam boyu tedavi gerektirebilir ve hastalar hayatları boyu lithium kullanmak zorundadırlar.



en belirgin özelliği kişinin uçlarda gezinmesidir.



manik depresyonun daha bi şık söyleniş hali..üstün yetenekle manik-depresyon arasında beğlantı kuruluyor.ortak noktaları manik depresyon olan ünlülere bakılırsa bu önerme de geçerli bir hal alıyor bu hastalığa maruz kalanları çift kişilikli yaşamlarından tanıyabiliriz.mutluluktan uçmaları ve sinir küpü olmaları birarada yaşıyanların hastalığı..

ne varmış olm mevsim değişikleri herkesi etkiler, havadandır havadan, yok yok sınavları var ondan bu oğlan böyle şeklinde düşünen yurdum ebeveynlerinin göz ardı etmeyi adeta gelenek haline getirdiğini düşündüğüm kişilik bozukluğu. ülkemizde ve dünyada bu hastalığın tedavisini görmemiş bir sürü insan vardır. erkeklerde görülme durumu daha fazladır.



bipolar kişiler sanılanın aksine çevresi tarafından çok sevilen, başkalarıyla rahat iletişim kurabilen insanlardır. hareketleri çevresi tarafından kabul görebilenler şanslıdır. kabul edilmeyenler çevresinde genelde dengesiz olarak ifade edilirler. manik depresif olmayı, bipolar olmayı kendine yakıştıran insanlar da vardır. bu kendine tifüsü yakıştırmak gibi birşeydir. bipolar olmanın nesi insanlara eğlenceli gelir anlamış değilim.



herşeyin iki ucunu düşünün. mutlu - mutsuz, hevesli - hevessiz, iyimser - kötümser, sevgi - nefret, merhamet - şiddet... bipolar kişi bu iki kavram arasında gidip gelir. birgün kedi seven bir bipolarıertesi gün yoldaki kediyi tekmeyle bertaraf edebilir. köpeklerden nefret eden bir bipolar bir başka gün köpeğin onu yalamasına izin verir.



bipolar insan bir hafta sevgi kelebeği gibi dolaşırken, bu kelebekliğe iki gün yüzünü asarak ara verebilir. bu yüzden bipolardan sevgili olmaz. kimi kızlar hoşlanıyor böyle şeylerden ama. hele ki iki bipoların bir araya gelmesi, fransayla ingiltere'nin birleşmesi gibi bişeydir.



bipolarların şahı kurt cobain'dir. ama rının bipolarlığı ile bir etkisi yoktur. bipolarlığın ra eğilimi arttırması gibi birşey söz konusu değildir. ayrıca çok sevdiğimiz bir bipolar arkadaş da six feet under'daki billy chenowith'tir.



obsesif kompulsifkişilik bozukluğu ile ortaklaşa da çalışabilen bipolar bozukluk sosyal hayatı biraz zedeleyebilir.



bipolarları hoşgörelim. çevrenizde bipolar varsa onların üstüne gitmeyin. onlar gerçekten hasta ve sizi bir şekilde kırdılarsa bunu bilerek yapmıyorlar.

psikiyatristim bunu grafiklerle anlatıyor ve inişli çıkışlı bir grafik çiziyordu. bu grafiğin dik iniş çıkışları vardı. manik depresyonun iniş çıkışları çok daha dik ve sık oluyor. her bipolar bozukluk manik depresyon anlamına gelmez ve daha düşük sevilerde de gidiş gelişler yaşanabilir. genellikle antidepresan ve duygu durum düzenleyici ilaçlar kullanılıyor. sabah kalktığında insanı saçın istediği şekli almaması delirtebilirken, öğlende yapılan salak bir espri ile kahkahalara boğulabiliyor insan. özellikle anlamsızca değişken duygu durumu insanın kendisinden de şüphelendiriyor.

bir sabah kalkarsınız ki dünyada sizden başka mutlu insan yoktur, mutlusunuzdur sebebini bilmeseniz de.

ertesi gün kalktığınızda bir gariplik sezersiniz kendinizde, sessiz hışkırıklar başlar önce titremelerle, sonra sinir krizi, ağlama nöbetleri. gelgitlerle dolu bir hayat. korkunçtur bipolar bozukluk.

kişinin bir manik bir depresif olması hali,yani bir bakıyorsunuz abartılı hareketlerde bulunuyor,çok konuşuyor,gülüyor,kendini aşırı mutlu ve enerjik hissediyor,bir de bakıyorsunuz depresif,konuşmuyor,gülmüyor,dışardan bakınca sanki dünyanın bütün yükü omuzlarındaymış gibi çökmüş vaziyette.psikiyatrik bir bozukluk,unipolar olduğunda ise sadece depresyonda olunuyor,tek başına mani olunmuyor...

son zamanlara kadar yok amına koyayım ne biposu bu doktor sallıyor dediğim rahatsızlığım. kullanılan ilaçların ve rahatsızlığın aileye anlatılması bir hayli zorlu olmaktadır. olm takma kafana diyen bir abiniz varsa doktorla görüşmeleri bile faydalı olabilir. böyle depresif ay çok değişken felan karizma gözüküyor gibi ama çok garip. kavramak ve anlamak zaman alıyor. örneğin şuan hasta gibiyim, öksürük var, eklemlerim uyuşuk ama uyku isteği 0, genel bir dinçlik ve umut hali var. sanki vücut hasta beyin bunu kabul etmiyor gibi ya da bana öyle geliyor. dedim ya insan kendinden şüphe duyar oluyor.



eğer kesin olarak tespit edilmişse özellikle rahatsızlık hakkında bilgi edinmek, okul, iş, aile gibi sosyal kurum fertlerine durumu anlatmak gerekir. sanırım bazı yasal hakları da var rahatsız arkadaşların. mesela mani döneminde iken 20.000 ytl değerindeki arabanızı 1.000 ytl fiyata satmış iseniz ve bunu ispatlayabilirseniz arabayı geri alabiliyorsunuz gibi.

sanatçıların çoğunda varolan hastalık.



ki düz adamdan sanatçı da olmaz zaten.

kız sabahın erken saatlerinde yola çıkmıştır, randevusuna 45 dakika vardır daha nasıl olsa. atlar taksiye görüşme yerine doğru gider. kar yağıyordur dışarda ve şiddetli bir rüzgar... saatine bakar, gülümser. camdan, geçtiği yollara bakar. birazdan ''ruhunun çıplaklığını, rezilliğini, doyumsuzluğunu, açlığını, şevkatini'' anlatacaktır terapistine. hazırdır yani... mani dönemindedir o sıralar ve artık kontrol altına alınması gerektiğini kendisi de bilmektedir. dün gece barda tanıştığı erkeğin hayatına nasıl girdiğinin farkına varamadığını kusacaktır bugün. içtiği ilaçların dozajı iki misli artacak, hatta bir hastanede yatması önerilecektir biliyordur bunu artık, ezberlemiştir yıllardır. yıllardır yuvarlana yuvarlana, bedenini çarpa çarpa paramparça olmuş ''içini'' kurtarmaya çare bulamamışlardır kızın. artık ümidi yoktur iyileşmeye kabullenmiştir bunu nihayet. iki gün önce sarhoşken sürdüğü arabanın içinden nasıl sağ çıkabildiklerini hala hatırlamıyordur üstelik. sevgilisini aldatmıştır bir de üstüne üstük, zevk bile almadan teni. tüm bunları düşünür aklına ilk r denemesi gelir o anda... acaba bunu anlatmış mıdır doktoruna? midesinin yıkandığını, serumla hastane odasında tek başına yatışını bir de... ya içinde bastıramadığı şiddet duygusunu ne yapmalıdır kız? gönül kırıklıklarının sebebini önüne gelenden çıkarma hissini. başı ağrımaya başlamıştır, midesine kramp girer yine. bu kaçıncı terapiye gidişi, bu kaçıncı ağlaya ağlaya odadan başı önünde çıkışı olacaktır kimbilir. hastalığının adı bipolar bozukluk, kızın adı da entry sahibi platin sarı kızdır.



Kaynak: İtüSözlük

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

« bir ada hikayesi | bir demet tiyatro »

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


bipolar bozukluk

Serbest Kürsü ve Sözlük bipolar bozukluk Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız iki uçlu duygu durum bozukluğu.tedavisi zordur.mizaç stabilizatörleriyle tedavi edilir. mevsimsel döngülü olanı vardır.mevsim geçişlerinde duygu durum değişimi yaşarlar mevsimsel döngülü bipolarlar.bunu herkes yaşar tabii ama bipolarlar bunu son derece derin yaşar. ya çok mutlu olmak ya da çok hüzünlü olmak ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.