![]() |
bir bakış baktın şevval sam'ın sek isimli albümünde seslendirdiği hoş bir şarkıdır. sözleri şöyledir bir bakış baktın kalbimi yaktın aşkın kemendini boynuma taktın bahçende gülün kapında kölen olmaya razıyım sevgilim senin canım fedadır senin yoluna günahların da benim boynuma çıkalım senle bağdat yoluna sen bir şahinsin ben de bir serçe attın kalbime demirden pençe mehtap senin o güzel yüzünde seyretsem seni ne olur seni dizimde bahçende gülün kapında kölen olmaya razıyım sevgilim senin canım fedadır senin yoluna günahların da benim boynuma çıkalım senle bağdat yoluna sen bir şahinsin ben de bir serçe attın kalbime demirden pençe amaaaaaaannnn gökyüzü olsaaaaaaaaaaaam seni dağ gibi sevsemmmmmmm ölseeeeeem de seniii bin yııııııılllll sağ gibiiiiii sevseeeeeeeem canım fedadır senin yoluna günahların da benim boynuma çıkalım senle bağdat yoluna sen bir şahinsin ben de bir serçe attın kalbime demirden pençe senelerce bir bakış attın diye söylendiğini sandığım söz öbeği. şarkının asıl ismi bağdat yolu olmakla beraber ceval ultanır'a ait uşşak makamında güzel bir şarkıdır. dünyanın türküsü programında şevval sam'ın serkan çağrı'yla yaptığı düet için başrollerde gülşen bubikoğlu ve tarık akan' ın oynadığı ah nerede filminde evde kalmış kızı oynayan adile naşit i aklıma getiren şarkı karanfil oylum oylum geliyor selvi boylumm selvi boylum gelince ................ vay benim elektrikçim elektrikçim... dizelerini kafamızda çağrışımlara yol açan şen şakrak şarkı... cümbüş cemaatinin yeniden canlandırdığı güzel şarkı. sevgiliye söylenecek şarkıdır. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:00 PM. |