![]() |
bilge aile büyüğü bildiğimiz dede, annneanne, babaanne. ortamda dönen muhabbeti kıvrak bir bel hareketiyle soy ağacının bilgeliğine atıfta bulunarak domine etmek, bir alıntıyla* savını desteklemek için anılan kişi falan. büyükanne, büyükbaba falan denirse karizma puanına +10 geliyormuş hatta.* - büyükbabamın da dediği gibi pantolonu gösteren ütü, kadını gösteren götüdür. + çok güzel özetlemiş. - esprili adamdı. - rahmetli babaannem hep derdi götü yere yakın olandan korkacaksın diye. - dedemin de dediği gibi only the dead have seen the end of war + abi sizin memleket neresiydi? - göçmeniz biz + ok. ben de isterdim ki sıkıştığım yerde bir anneanne sözüyle slalom eyliyeyim ya da dedem tavrıyla şekil yapayım. işte o anlarda farkederim ki bana hiç öğüt falan vermemişler. o bilge aile büyükleri filmlerdeymiş, başka kollardaymış. istifimi bozmadan bana ördükleri çetikler ve aldıkları çikolatalar için içten içe teşekkür eder, kendi yağımla kavrulmaya devam ederim. nur içinde yatsınlar. towna döndüğünüzde** size bedava identify hizmeti verip stay awhile and listen! diyen deckard cain'lerdir. annesinin adı bilge olan arıcağızın, gördüğü zaman minik bir kahkaha attığı ve bu neşesini, sözlüğün ebesiyle yakınlaşmak pahasına da olsa diğer arılarla paylaşma isteği doğurtan cümledir. evet annedir ve evet bilge'dir. ailenin en büyüğü, anaerkil toplumun temel taşıdır.** Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:54 PM. |