![]() |
adanus beşiktaş ıhlamurdere caddesinde bir kebapçı. ismi iğrenç esprilere sebep olmaktadır. -abi ben geldim nerdesin? +adanusdayım. -ben de suat ustayım gibi. adanadaki anlamsız bir gece klübünün de ismidir. bu gece klübü modern tarzda döşenmiş bir pavyon olup bir de aynı zamanda nedense kebapçıdır. girerken ve çıkarken çalışan herkese iyi günler deme zorunluluğu hissettiğim, ocakbaşındaki amcanın ise pek bir sempatik olduğu kepabçı.. daha açılışı yapılmadan keşfedilmiş, kebap ustası adanadan, lahmacun ustası gaziantepten, döner ustası bursadan getirilmiş, beşiktaş ıhlamurdere caddesinde, 5 katlı, yakın bir zamanda bir istanbul masalını konuk edecek, -bir adanalı olarak- istanbulda adana kebaba en yakın kebabı yediğim mekan.. http://www.adanus.com.tr/ adanus gök tanrısı uranüs'ün oğludur. ayrıca fenikeliler tarım ve bitki tanrısına adonis adını vermişlerdir. adana adının adanus'tan geldiği rivayet edilir. adana - tarsus arası çalışan dolmuş işletmesi aday ismi çankayada da bir şubesi olan kebapçı adana'nın eski adı. ayrıca bir süreliğine yayın hizmeti vermiş yerel televizyon kanalı. üçüncü nesil yazar. türkçeyi pek güzel kullanıyor. kullanıcı adı seçimi riskli biraz. adanayla ve meşhur bir kebapçıyla rekabet edip de adanus denince ilk akla gelen kişi olmak zor. bir gün herkes fenerbahçeli olacak başlığına yazdığı giriyi anlamadım ben. belki benim hatam. bilemem. onun dışındakileri tavsiye ederim. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:32 PM. |