![]() |
mitoloji evangelia şarlaktan itb olarak aldım tek kelimeyle muhteşemdi.... efsane bilimi.. bkz. roma mitolojisi) antikçağ tanrıları, yarı tanrı ve kahramanlarının masalsı tarihi. tanrıların soy ağaçları şaşkınlık verecek derecede dallı budaklıdır. ders olarak alanların her dersinde zeusun yeni bir ilişkisini öğrendiği hikayeler... insanların kafasından yarattığı tanrıların hikayeleri felsefenin doğuşundan önce, dünya üzerinde var olan şeyleri betimlemek, dünyadaki olayları anlamlandırmak için kullanılan, doğaüstü olaylardan oluşan hikayeler bütünü yunanlarda bol bulunan şey sebepsiz gibi görünen her şeyi bir nedene bağlama ihtiyacının insanlar arasında doğurduğu felsefi hayaller bütünü bkz. iskandinav mitolojisi) myth-efsane mitoloji-efsane bilimi. bana çok zevkli gelen, 1 dönem dersini aldığım masallar bkz. slav mitolojisi) bi de benim uydurduğum * * açılımı mit-oloji şeklinde olmakla beraber nilli istihbarat teşkilatını inceleme altına alan bilim dalıdır, lakin bu alandaki araştırmalar pek ilerleyememekte çünkü araştırmacılar esrarengiz şekilde ortalıktan kaybolmaktadır... * Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:00 AM. |