![]() |
kovulmadım istifa ettim hayatın her aşamasında kullandığımız çeşitli kendi kendimizi avutma sözlerinden biri... askeriye veya devlet memuru emeklileri,genelde özel sektörde yapamazlar ve bir müddet sonra ya patronla takışırlar ya da bir vesileyle işten çıkarılırlar. yılgın emeklimiz eve geldiğinde hanıma durumu izah ederken asla kovulduğunu söylemez, gururuna yediremez istifa ettim der. bunların en az kendileri kadar anlayışlı eşleri vardır ki kocalarının bakışından gerçeği sezinlerler ama bozuntuya vermezler. bkz. ben de seni seviyorum) bkz. sen bir ibodan tabi tabiyi dinle) bkz. siktim öldü belediye gömdü) istifa durumunda tazminat alamazsınız. öyle bir durumda gaza gelip istifa ediyorum demeye kalkmayın, bırakınız kovsunlar, tazminatınızı versinler efenim. - siz beni kovamazsınız ben istifa ediyorum! - tamam tazminat da bize kalır o zaman. 10 yıl çalıştığınız firmadan ayrılırken bu diyaloğu gerçekleştirmek maddi kayıplara neden olur. 10 yılın emeği de cabası tabi. eceliyle ölmeye 2 dk. uzaklıkta olan insanın r etmesidir. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:55 PM. |