Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=495)
-   -   jakoben (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=195570)

bluemoon24 13-01-2009 08:12 PM

jakoben
 
tepeden inmeci, ihtilalci. bir takım şeylerin zor kullanılarak gerçekleştirilebilecepğine inanmış dolayısı ile tebaasını çok da umursamayan, onların görüş, öneri veya fikirlerini alma gereği duymadan onlar hakkından karar alıp uygulayan modellere verilir genelde bu isim.



fikir ve ideolojilerini zorla kabul ettirme zihniyeti.genelde sözde kemalistler için kullanılmış bir tanımdır.bu jakobenlerin en ünlüsü de bunu gururla dile getiren mümtaz soysal'dır.

1789 ihtilali sonrası inkılabın sürekliliğini savunan ve onun dayandığı toplumsal sınıf olan burjuvaya karşı mücadele veren devrimci grubun adıdır.jakobenler devrim rüzgarlarının eşitlik ve kardeşlikten salt teşebbüs hürriyetine doğru esmsi ile mevzi kaybetmişlerdir.önde gelen temsilcileri st. just,babeuf robespierre,marat ve danton'dur.ülkemizde ise kurucu elitin üstlendikleri toplumsal modernizasyon işlevi nedeniyle jakoben yan her daim kemalizme içkin olmuştur.

canımı yakmış bir adam...





radikal uygulamaları olan bir gruptur.garip garip şeyler yapmışlardır.

takvim adını değiştirmiş, haftalık gün sayısını 10 güne çıkarmışlardır. kiliseleri yakıp, papazları evlendirmişlerdir.vs.. vs..



Kaynak: İtüSözlük


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:08 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.