![]() |
ciğer en sevdiğim sakatat türü... özellikle son zamanlarda aşağıda tarifini yazdığım formuna iyiden iyiye sarmışımdır... yapışmaz bir tavaya biraz mısırözü yağı dökülür, yağ kızdırılınca yürekleriyle birlikte kuşbaşı doğranmış tavuk ciğerleri tavaya bırakılır, üzerine tuz serpilir ve kısa aralıklarla karıştırılır... ciğerlerin suyunu salması ve tekrar çekmesi beklenir... ciğerler suyunu çekince artık kavrulmaya başlar, bu sırada üzerine karabiber, tatlı veya acı kırmızı toz biber serpilir ve iyice karıştırılır... ciğerlerin piştiğine emin olduktan sonra kurumasına izin vermeden tava ocaktan alınır... varsa lavaş, yoksa yarım ekmeğin arasına ciğerler konur, üzerine bol kimyon, ince doğranmış maydanozlu soğan ve domates eklenerek afiyetle yenir... kedinin ulaşamadığı anlarda mundar dediği oluşumdur aynı zamanda. sigara içen insanlarda bütün olarak değilde, parçalanmış olarak bulanan organ.. kokusu ve damakta bıraktığı tadıyla midemi kaldıran sakatat çeşidi.. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:27 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.