![]() |
k vitamini * yağda eriyen vitaminlerdendir. Kan pıhtılaşmasında önemli rol oynar. Lahana, karnıbahar, ıspanak ve diğer yeşil sebzelerde, soya fasülyesi ve tahıllarda bulunur. Genellikle vücutta barsak bakterileri tarafından sentez edilir. * a,d ve e ile birlikte yağda eriyen bir vitamindir. kanamayı önler. bundan dolayı kanamalı durumlarda k vitamini çok önemlidir. ayrıca en çok lahanada bulunur. * Cinsel gücü arttırmak için uygulanan tedavilerde, güçsüz erkeğe, hormonların yanı sıra B, E ve K vitaminleri verilir. K vitamini en çok tereyağı, sığır eti, balik unu, koyun ve sığır karaciğeri, süt, balık yağı ve yumurta gibi hayvansal besinlerde, hurma, kuru incir, çilek, kavun, ısırgan, bezelye, elma, patates ve domates gibi bitkisel besinlerde bulunur. K vitamini yönünden en zengin gıdalar ise başta balık unu ve ısırgan, daha sonra da domatestir. Yukarda adlarını saydığımız gıdaların çoğunda, aynı zamanda, cinsel gücü arttıran fosfor da bol miktarda bulunmaktadır. Özellikle balik unu, balik yagi ve isirgan fosforu bol ürünlerdir. * kanın pıhtılasmasını saglayan vitamindir. * ihtilasma faktörü olan prothrombin in üretiminde temel bir kofaktördür. Dolayisiyla pihtilasma prosesinde temel bir madde olrak yaralanmalarda asiri kanamalara mani olur. kalpten fazla kalsiyumun uzaklastirilmasini kolaylastirarak kalp sagliginin gelismesinde yararli olur. damarlarin kireçlenmesini, sertlesmesini, kalp aortundaki asiri kalsiyumun uzaklastirilmasini kolaylastirarak kalp krizini önlemede yardimci olur. eksikliginde sik veya asiri kanamalar meydana gelebilir. |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:03 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.