![]() |
canim * 'ın birinci tekil şahısa uyarlanmış hali. vurgulu vurgulu söylendiği takdirde hayatım, varlığımın sebebi, ruhum anlamlarında kullanılabilir.. dile pelesenk olmuş, sevgi belirteci kelimelerden bi tanesi. * çok kullanan kişilere bünyenin alerjik reaksiyon gösterdiği sözcük. * söz ve müziği nazan oncel'e ait olan ozcan deniz şarkısı. "sen beni öldürcen mi, çıldırtçan mı canım" * * sevgiliye aşkım diyemeyenlerin yerine kullandığı kelime * * ozcan deniz'in seslendirdiği şarkı sen benim kalbimsin haberin var mı? kalbi olmadan yaşayamaz insan bi fikrin var mı? sen beni öldürcen mi? çıldırtcan mı canım? sen beni öldürcen mi? çıldırtcan mı canım? gözlerim ne söylüyorsa doğrudur desem inanır mısın? seni iyi gördüm diyorsun yalana bakar mısın? gözlerim ne söylüyorsa doğrudur desem inanır mısın? seni iyi gördüm diyorsun yalana bakar mısın? sende bir kalp var mı? boş mu dolu mu? varsa içinde az biraz bir ben bulunur mu? sen beni öldürcen mi? çıldırtcan mı canım? sen beni öldürcen mi? çıldırtcan mı canım? sen beni öldürcen mi? çıldırtcan mı canım? sen beni öldürcen mi? çıldırtcan mı canım? * kürtçesi cane olan kelime.. * yaşça büyük bayanların bir hitap/sesleniş biçimi. *canım bi bakar mısınnnnn? * anlam itibarile samimiyet belirtir. * karşısındaki insanı, kendi canı kadar çok sevdiğini bir o kadar da değer verdiğini anlatan sevgi içerikli hitap biçimidir. * vıcık vıcık içtenlik.. * canim denilince nedense hep bir "canin ciksin" deme hissi uyanir icimde. * msn jargonunda -janem- şeklinde bir versiyonu vardır ki tüylerimi diken diken eder janem. * zamanla muhtevası değişmiş sevgi kelimesi * hitap kelimesi halini almış kelimedir. bir de cnm şeklinde kısaltılır. - n'aber canım? + iyidir canım senden naber? * m lerin sayısına göre erotik halde takınan kelime. bensin sen .. benden sin demek . sanırım annelere daha çok gider. bir entryde hem erotizm hemde anaçlık. dişler karmaşık kabul ettim . * ortaya düşmüş hitap şekli. * artık bir özelliği kalmayan,yeni tanışılan bir insana bile kolayca söylenen sözde sevgi saygı kelimesidr. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:16 PM. |