![]() |
MALATYA TÜRKÜLERİ sizce ne demek, MALATYA TÜRKÜLERİ size neyi çağrıştırıyor? * ERCEKLİ ALİ DEDE NE BAĞ OLUR NEDE BOSTAN SEVGİ OLMADIĞI YERDE NE GÜL OLUR NE GÜLİSTAN SEVGİ OLMADIĞI YERDE CAHİLLERLE NE İŞ OLUR AYRI KAYRI GÖRÜŞ OLUR KAVGA OLUR DÖVÜŞ OLUR SEVGİ OLMADIĞI YERDE CAHİLLERDE VARLIK OLMAZ ARİFLERDEN KEMLİK GELMEZ ALİ DEDE SAZIN ÇALMAZ SEVGİ OLMADIĞI YEDE ERCEKLİ ALİ EKBER BAYIR (ERCEKLİ) malatya türkülerinde herşey war...zaten malatyada herşeyin olduğu bi şehir. yazılanlarla gerçekten yaşanmış hikayeleriyle bambaşka bi şehirdir benim memleketim.birçok ozan wardır birçok türkü wardır.özlem sewda ayrılık hasret memleket sewgisi anne kardeş ewlat bütün bunları anlatan sözleriyle we insanı uzak diyarlara götüren melodileriyle başmbaşkadır işte herşeyiyle...çok fazla özledim çook yar demedin 'yar' demedin... herşeyi ağlamayı,sevinci,hasreti,mutluluğu malatya iline ait bir türkü yüksek eyvanlarda bülbüller öter bülbülün figanı aleme yeter benim çektiklerim ölümden beter gel anam gel bacım gelin olasın perşembe gecesi dile gelesin elinin kınasın al eylemişler gözünün sürmesi bol eylemişler seni bir yiğide mal eylemişler gel anam gel bacım gelin olasın perşembe gecesi dile gelesin malatya türküsüdür sözleri al yeşil giyinmiş anam geline bakın, salınıp giden o yavrum boyuna bakin. ak gerdan altına yavrum gülleri takın, ben sarmadım saran kollar murat almasın. al yeşil giyinmiş anam nere gidersin, has bahçe içinde yavrum seyran edersin. bu güzellik sende yavrum mali neylersin, ben sarmadım saran kollar murat almasın. güzel şehrimizde yaşayan aşıklar,ozanlar tarafından söylenmiş türkülerdir. ARGUVAN..Uzun Hava.. duygulu,ruhu dinlendiren,insan sesini müzik aleti olarak kullanan türküler Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:49 AM. |