![]() |
MEVLANA YOLU sizce ne demek, MEVLANA YOLU size neyi çağrıştırıyor? * Derman aradim derdime, derdim bana derman imis. Bürhan aradim aslima, aslim bana bürhan imis. Niyazi Mısri bu misralarin sahibini tanimasam bile bu yuce ruhun bir sufi oldugunu hemen anlarim. dert'den derman olur mu? bunda manevi bir anlamin ötesi de gizlidir.olur.bazi hastaliklar da dert dermandir.hahnemann 'in washington'da ki monumentinin altindaki su sozleri anlatmaya yeter,'benzeyen benzedigiyle tedavi edilir.' ayrica, mazhar-fuat-ozkan bu sozleri yada siirin tamamini bestelemistir, son zamanlarda dilime dolanmis kalmis en guzel sarki, ilk iki misrasindan otesini bilmesemde. Sevgi ve hidayet yolu...! ! Onun yolunu islamiyetten ayrı görenler ne büyük bir yanlışlık içerisindeler farkında değiller....! ! sufizm... Atlas ekibinin aylarını alan bir yolculuk... Alıntı: Büyük sufi şair ve düşünür Mevlana Celaleddin Rumi, Anadolu'ya yedi ülkeyi aşarak çok uzun bir yolculuğun ardından geldi babası, ailesi ve kalabalık bir toplulukla. Atlas Mevlana'nın 800. doğum yıldönümü için bir ilke imza attı. Işığını dünyaya Anadolu'dan yayan bu güneşin yörüngesini izledi. Göç sırasında geçtiği kentlerin, çöllerin, vadilerin, kültürlerin peşine düştü. Afganistan etabında kervanın hareket ettiği Belh kentinden Türkmenistan sınırındaki Murçak'a doğru uzanan göç yolunda, zamanın dışında kalmış ortaçağ kentlerinde Mevlana'dan izler aradı. ilgilenenler için: http://www.kesfetmekicinbak.com/kultur/tarih/04839/index.php dostumuzun yolu.... aşk yolu,sevgi yolu.... Kaynak:Antropoloji |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:46 AM. |