![]() |
BAHŞİŞ sizce ne demek, BAHŞİŞ size neyi çağrıştırıyor? * Garsonların daha iyi hizmet yapmasını sağlayabilmek, ve diğer masalara ağırlığını hissettirmek için, tabi karşısında oturan bayanı etkilemek içinde olabilir, garsona ikram adı altında ödenen ' helal ödenek '.... [img]/images/smilies/smile.gif[/img] (rüşvet demeye dilim varmıyor, o zaman bende gümbürtüye giderim..) Bozuk paralardan oluşan ücret artığı....1 ytl lik bozukluklar çıkınca garsonlar çok sevinmişti! türleri var.misal veriyim hemen: olay benzincide geçer. -camların suyun bakalım mı hanfendi? -ha yok sağol(içinden:nerde bu bozuk para cüzdanım yaaa) suya bakmaz ama camları siler eleman. arabada bekleyen ben cüzdanı bulamayıncaa yanımdaki 2 mandalinamdan birini feda etmeyi düşündüm.bahşetmekmiş işte benim için de onlar o an kıymetliydi ve birini adama bahşedeyim dedim.uzattım tekini buyrun kusura bakmayın cüzdanı bulamadım dedim mahçup tavırla. adamın suratı değişti anında. -yok yemem sağol! [img]/images/smilies/frown.gif[/img] beğenmedi bahşişimi[img]/images/smilies/frown.gif[/img]( 'Bahşediş' bahşetmek. Farsça 'bahşîden' olarak geçer. Hediye. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:46 AM. |