![]() |
YÜZYILLIK YALNIZLIK sizce ne demek, YÜZYILLIK YALNIZLIK size neyi çağrıştırıyor? * bunu okumadan roman severim denmemeli bence....marqiues in en iyi romani... Masal gibi. kaç kez okuma kararı verdim bilemiyorum dost kaçkez oku çok beğeneceksin dedi ama başlayamıyorum bu durumun yaşanmasından nefret ediorum... soy ağacımı yapmaya karar verişim. 6 ya da yedi yıl oldu. hala yapmadım. belki bir gün. okumaktan büyük keyif aldığım ve etkisinde kaldığım ender kitaplardan.. farklı bi üslup özelliği sahip..okurken gözünüzde film şeridi gibi kareler oluşuyo ve okuyanı acaip etkileme potansiyeli var...güzel ve derin Oldukça uzun zaman geçmiş, şimdi geriye bakıyorum da, elimden düşürmediğim dönemler bu kitabı. Okula giderken, sabah ve akşamları vapur sefalarıma eşlik ederdi bu kitap. Yarı uykulu bakan gözlerimin arasında süzülürdü kelimeleri, beni diriltirdi. Beni bir Marques hastası kılmasa da bu kitap, dehasına hayran kalma mı sağlamıştı. yüzyılın kitaplarından biride 'yüzyıllık yalnızlık'... Buendia ailesinin yüzyıllık serüveni.. Ölmeyi habire erteleyip duran Ursula ve tabii göklere uçan(!) güzel Remeidos...bir kiloya yakın çiğdem bitirmiştim sizinle. Marquez'in başyapıtı.(kimse kolera ya da pazartesi demesin) 'dünya daha öylesine çiçeği burnundaydı ki birçok şeyin adı yoktu ve onlardan bahsederken parmakla göstermek gerekiyordu' -yüzyıllık yalnızlık Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:54 PM. |