![]() |
ZİNCİR sizce ne demek, ZİNCİR size neyi çağrıştırıyor? * farklı bir formülasyonu vardır zincirin... kemale ermiş...birbirlerine merbut halkalar...yine iki şeyi birbirine bağlıyorlar... müteselsil hakikatlere farklı bir nazar... aslında farklı hakikatleri birbirine rapteden bir nazar gibi zincir... evet... farklı noktalardan birbirine bitişik...ama iki şeyi mütefavıt nazarlarla birbirine rapteden... keşke bir zincirim olsaydı... bağlasaydı beni bilmediğim bir şeye.... zincirlere vursalar zamanı durdursalar toprağada koysalar bu sevda bitmez çok şeye inanmadım ama inanmıştım sana mecburdum inanmaya kağıttan zincirlerle bağlamışlar beni tam da girmişken havaya... Kadıköy Barlar Sokağı'nda müzüğü güzel mekan.. tabiikiiiiii.......TİTAN SAADET ZİNCİRİ.. (...) , demir, kömür ve şeker, ve kırmızı bakır ve mensucat ve sevda ve zulüm ve hayat ve bilcümle sanayi kollarının ve gökyüzü ve sahra ve mavi okyanus ve kederli nehir yollarının, sürülmüş toprağın ve şehirlerin bahtı bir şafak vakti değişmiş olur bir şafak vakti karanlığın kenarından onlar ağır ellerini toprağa basıp doğruldukları zaman En bilgin aynalara en renkli şekilleri aksettiren onlardır Asırda onlar yendi onlar yenildi çok sözler edildi onlara dair ve onlar için: 'ZİNCİRlerinden başka kaybedecek bir şeyleri yoktur! ' denildi Nazım Hikmet-Kuvay-i Milliye birbirlerinden ayrıyken halkadan başka bir anlam ifade etmeyen ama birbirlerine kenetlendiklerinde bir butunu ifade eden topluluğun ismi birbirinden bağımsız arabaların birbirlerine yapışmasından oluşan görüntüye verilen ad Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:37 PM. |