![]() |
AĞYAR sizce ne demek, AĞYAR size neyi çağrıştırıyor? * Kötü Kişiler olurda gün gelir yabancı kılınır her yüz sana..dost bildiğin can değil, o gün ağyar olur sana..bir yabancı gibi bakınırsında aynaya..gördüğün sen bile ağlar, ağyar olur zatına.. sitarem kaydı, şimdi ağyarım artık... Arapça bir kelime olup başkaları, yabancılar, eller anlamına gelir ve çoğuldur.Kök olarak 'GAYR' dır. Faruk Nafız ÇAMLIBEL'in şiiriyle bende anlam bulan kelime.. 'anladım ben ki dokunmaz sana ağyarın eli...' (Kızıl Saçlar) çok derin manaya sahip bence,, sanma şahım | herkesi sen | sadıkane | yar olur herkesi sen | dost mu sandın | belki ol | ağyar olur sadıkane | belki ol | cihana | serdar olur yar olur | ağyar olur | serdar olur | dildar olur Gel kâm-ı dîl ile olalım yar Bir yerde ki anda yoktur ağyar Fuzûlî çok güzel bir kelime.. çok şirin.. canım benim. ne güzel bi kelimesin sen.. tatlı kelime seni gidi...süpersin olum... Başkaları, yabancılar, eller. Ya da Yâr için tehlike arzeden herşey... 'Yâr içün agyâr ile merdâne ceng itsem gerek İt gibi murdar rakîb ölmezse yâr elden gider' Avnî (Fatih Sultan Mehmed) Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:52 AM. |