![]() |
KELİME sizce ne demek, KELİME size neyi çağrıştırıyor? * Kelime,insanların daha kolay anlasabilmesi için geçmisten bu yana mütemadiyen artan,cogalan,üretilen soyut bir kavramdır.İnsanlar kelime olmadanda anlasabilir ama kelime yoluyla daha kolay ve hızlı anlaşırlar. Eskiden kelimeler azdı ama bu zamanda utopik kelimerden tut sokak ta halkın kendi olusturduğu sokak dilindeki kelimelere kadar ekser kelime duyabiliriz.Bu zaman da o kadar çok terim var ki hiç kimse o terimlerin hepsini günlük hayatta kullanamaz.Kullanan varsada müstesna bi dururmdur. seninle yüzyüze tartışmalarımız olmayacak,anlamsızlık üzerine, kelimelerin havada anlamsızca asılı kaldığı birbirimize kızgınlıklarımızı haykırabileceğimiz kelimelerimiz de....... arkaik, zürefa, çorba, periskop.. üstüne kelime tanımam. anlamını aldanışlarla anlamdaş tutmak istediğim sesine değil kurnazlığına takılıp ardına muhbir düştüğüm kelimelerim şimdi kendimi kör açmazlara sadık kılmışken kime şikayet edeceğim varsızlığını kime sevineceğim vuslatında yoksuz arsızlığını.. kelime! kimse seni benim kadar ince kimse seni benim kadar ydum yudum hece hece zerre zerre anlayamadı.. Bırak ezberindeki tüm şarkıları, bırak unut hepsini! Yeni besteler yazdım adına, söylenmemiş kaç kelime kalmışsa insanoğlunun lügatinde, daha hiç bir dilin ucunda salınmamış, şairce zihinlerde küf tutmuş kaç kelime varsa, hepsini tek bir kelimeye sığdırdım az önce. sus söyleme artık kelimeler kanatır yarayı.. zaza ca kekimeler zaza kalem Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:44 PM. |