![]() |
LAİKLİK sizce ne demek, LAİKLİK size neyi çağrıştırıyor? * Laikliğin deneyini yapacağız laiklik için gerekli olan denekler başörtülü bir kız, vicdansız bir lider başörtü ve laiklik ana malzemeler lider sayıklamalara başlar kızım, çıkar başörtünü tak laikliği başına çıkar laikliği, tak başörtünü karanlık odaya gir kızım sessiz ol insanlığımı duyamayacak kadar sessiz hadi kızım sinir harbi geçirmene gerek yok vanda, istanbulda,orda,burda, şurda. daha mahkemeye çıkacağız asıl deney orda kızım bir kez daha laik ülkeye karşı başörtülü kızları kullanacağız susma kızım insanlığımı hatırlatma bana laiklik, başörtülü kızların başında aranır çıplak vücutların başında ise çağdaşlık. ağlama kızım başörtülü denekler ağlamaz, yemez, içmez, nefes almaz, okula gitmez deneyler türkiyenin figuranlarına yaradı piyanocuya, çağdaşım diye geçinen kemalist manifestolarına deneyin sonucunu merak mı diyorsunuz? neden ki bu merak sonuç ayan bu ülkede çetelerin olaylarını örtbas eden başörtülü kızlar var. laikliğimizi gölgeleyen kızlar. gece gündüz çalışıp zekalarıyla bir adım önde yürüyen kızlar bir de cumhuriyet kadınları diye geçinenler var sabah akşam erkek kadın eşitliğini savunan kadınlar gelin görün ki bu kadınlar başörtülü kızların haklarına gelince sus pus olurlar aman efendim çağdaşlık sarmış her biryerlerini tezatlık sarmış hayatlarını kurtarmak da mümkün değil. deney tamamlandı yine kaybetti ülkem tek kaybetmeyen başörtülü kızlardır onlar hep kazandılar ve hep kazanmaya devam edicekler laikliği kafamıza geçirmeyin beyler! özgürlük olmadan bir beden büyük gelir ruhuma laiklik. Laiklik: Din ile devlet işlerinin birbirinden tamamen ayrılması demektir.Bir devlette yaşayan insanların dini inançlarının kendilerinin bireysel sorunu sayılarak dini konuda kendilerine her hangi bir zorlama yapmamak hür bırakmaktır. Bir devlet içerisindeyaşayan ayrı ayrı inançlara sahip toplumlar için tarafsız davranma yönünden laiklik ilkesinin çok büyük bir önemi vardır. Kişilere din serbestisi tanıyan bu ilkeye laiklik denir. LAİKLİK günümüz tanımınca ne yazık ki hem dinsel hem de siyasal faşizm halini almıştır...Ve benim zavallı ülke vatandaşlarım çifte faşizmi birlikte yaşamaktadır...Öyle ki,dini erk iktidarı ele geçirdiği zaman dinsel faşizmi uyguluyor...Ardından siyasi erk iktidara gelince siyasi faşizmi uygulayıp rövanşını gerçekleştiriyor...Ama her ikisininde olması durumunda olan benim zavallı halkıma oluyor ve ceremesini hiç alakası olmayan masum vatandaş çekiyor... Ayhan AYTAÇ (pir gerçek veli) ^^Laiklik, din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır^^ demiş ulu önder Atatürk. Din devletten elini çekmiş ama devlet hâlâ elini dinden çekemedi. sözde din ve devlet işlerinin bir birinden ayrılmasıdır ama din bir yaşam biçimi olduğundan laiklikte bir din oluyor yani bir dindir laikliklik fransa ve türkiye, ya diğerleri... Milletin inançlarını özgürce yaşaması için üzerinde bir devlet baskısı oluşmamasını sağlamak. Laiklik Devlet işleri ile din işlerinin birbirinden ayrıması demektir. Laiklik olan her hukuk devletinde her dine saygı gösterilir din serbestisi olan bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti'de laik bir devlettir. koşun koşun elden gidiyor........! [img]/images/smilies/smile.gif[/img] Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:57 AM. |