![]() |
MAHMUR sizce ne demek, MAHMUR size neyi çağrıştırıyor? * uykudan uyanmışş gözlerii mahmurrr ömrümde görmedim böyle geliiini die türkümsü bişeyi hatırlattı bana mayışma. Ata demireri çağrıştırdı mahmurenin kocası mı? hafiften çakır keyf hali...... bknz....yazarın iki duble rakı sonrası hali.............- )) ..Pp çocukken babamla birlikte söylediğim 'Üsküdar'a Gider İken' şarkısını anımsattı. kâtip uykudan uyanmış, gözleri mahmûr... uykulu gözlerin bir tasvir şekli...baygın baygın bakar hani..ya yeni uykudan uyanmıştır ya da uykuya dalacaktır... o değil de gözlerdeki mahmurluğun tedavisi mümkün..ya ruhların mahmurluğuna ne yapmalı? ? Emrah - Cem Karaca Sabahtan uğradım ben bir fidana Dedim mahmur musun? Dedi ki yok yok Ak ellerin boğum, boğum kınalı Dedim bayram mıdır? Söyledi yok, yok, yok, yok Dedim inci nedir? Dedi dişimdir. Dedim kalem nedir oy? Dedi kaşımdır. Dedim ak memeler oy Dedi koynumda Dedim ver öpeyim Söyledi yok, yok, yok, yok Dedim ölüm nedir oy? Dedi boynumda Dedim gel ölelim be Söyledi yok, yok, yok, yok Müthiş söylüyor Cem Karaca.. gümbür gümbür.... [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) Mesela... [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) Çekin halay dizilsin le le Mahmur gözler süzülsün Ben halayın başıyam le le İncili küpe taşıyam... [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) Ay pek bi türkü söyleyesim var bugün.. [img]/images/smilies/smile.gif[/img])) Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:05 PM. |