![]() |
Utangaçlık Öncelikler Selamlar , Bu Konuyu 2 Kişi Olarak Açıyoruz İsimlerimiz ; Gürşah : Yaş 15 Ali Rıza : Yaş 16 Ali Rıza Benim İnternetten Arkadaşım Neden Onunla Açıyorum Dediyseniz Her Sorunlarımız Aynı Ali Rıza Benim Çok İyi Arkadaşımdır İnternetten de Olsa Bile 1: Örneğın Bir Tanıdığınızın Bir Düğünü Var Şarkılar Çalıyo Arkadaşlarınız Kalktı Oynuyor Biz İse Oturuyoruz Oynamak İstiyoruz Ama Utanıyoruz 2: Kızlarla Sadece Konu Sorduğumuz Zaman Konuşabiliyoruz 3: İlkokul Çağındayken Gezerdik Oynardık Ortaokul Çağına Geçtiğimizde İse Arkadaşlarımızla Gezemiyoruz Eskisi Gibi Konuşamıyoruz 4: Arkadaşlar Ben Eskisi Gibi Rahat Konuşamıyorum Akrabam Dahil Utanıyorum Kısacası Kendimi Kasıyorum 5: Yapmak İstediklerimi Utangaçlığım Yüzünden Yapamıyorum 6: Ben 7.Sınıf 1.döneme Kadar Artvinde Okudum 7.Sınıf 2.dönem Samsuna Taşındık Bu Döneme Kadar Şuan Ki Durumuma Göre Biraz Daha İyiydim.Okula Falan Başladı Hergün Dışarı Çıkan Ben Artık Ne Dışarı Ne Biyeri Gidiyordum. 7: Ben Akrabam Dahil Arkadaşlarıma İsimleri İle Hitap Edemiyorum Örneğin : Ahmet,Ayşe Naber gibi Akrabalarıma Dayı Teyze Diyemiyorum 8: Cana Yakın Birisiyim Ama Sevgimi Belli Edemiyorum 9: Açıldıgımda herkesin sevecegi sayacagı biri oldugumdan eminim. 10: Rahat Gülemiyorum Arkadaşlarımın Yaptığı Hareketler Herkese Komik Geliyor Ama Bana Gelmiyor |
Cevap: Utangaçlık Merhabalar Arkadaşlar; Öncelikle Ego Güçlendirici ve Suçluluk Duygusu telkinlerini dinleyerek başlayabilirsiniz..Toplamda 80 saat dinledikten sonra Kendine Güven,Başkalarının Düşüncelerini Önemsememe, Topluluk Önünde Konuşma,Sosyallik Artırıcı gibi telkinleri listenize ilave edebilirsiniz.. Rehber bölümünü incelemeyi de unutmayın.. Kısa sürede değişiklikleri hissetmeye başlayacaksınız.. Yazdığınız bazı maddelerde kendinize haksızlık yaptığınızı düşünüyorum..Herkesin farklı mizacı vardır..Başkaları gülüyor diye herşeye gülmek zorunda değilsiniz.. Mutlu paylaşımlar diliyorum.. |
Cevap: Utangaçlık Sevgili Gürşah ve Ali Rıza, Öncelikle aramıza hoşgeldiniz çocuklar. Sizleri yürekten kutluyorum.Yaşınıza rağmen çok büyük olgunluk göstererek böyle bir sitede kendinizi geliştirmeyi tercih etmişsiniz. Şimdiden internetin nimetlerinden olumlu yönde faydalanmayı becerebilmişsiniz.Bravo size. Kendinizi ne kadar güzel ifade etmişsiniz. Buradaki abileriniz ablalarınız size yardımcı olacaklardır.Bundan emin olun onlara güvenin. Dediklerini uygulayın en kısa sürede netice alacaksınız buna eminim. Aferin sizlere inanın yürekten kutluyorum ikinizi de. |
Cevap: Utangaçlık Kendinizi değiştirmek için bir adım atmanız beni son derece mutlu etti. Telkinlerin işe yarayacağını düşünüyorum. Ayrıca "Matthew Kelley'in %100 Kendini Olun" isimli kitabını önere bilirim. Bu yaşlarda kişisel gelişiminize yapacağınız yatırım, ileride hayatınızı kurtarabilir. Tekrar tebrikler, selamlar. |
Cevap: Utangaçlık yapmak istediklerinizden önce kendinize buna inandırmalısınız.bende utangaç biriyim ama bu sorunumu çözmek için uğraşıyourm. bulunduğunuz ortamlarda kendinizi rahat hissetmelisiniz.utanılcak birşey olmadığına kendinizi inandırmalısıınz sonra bir kez dahi olsa denemelisiniz.bende düğünlerde oynamazdım çok utanırdım bir kaç kişi zorla çıkarmıştı oynamaya ,daha sonra kendim o kalabalığın içinde kimsenin beni farketmediğini hissedip oynamaya devvam ettim ve artık oynuyourm utanmadan :D tabi çok rahat şekilde oynayamasanda idare ediyorum. bunun gibi idğer yapamadığım çekindiğim şeyleride yapmayı başarırım umarım .sende denemelisin bence : ) |
Cevap: Utangaçlık bencce itiraf edebilmeniz harıka bır baslangıc...bunu yapamayanlar,çaresiz iyileşmeyi bekleyenler var...onlarda da olumlu bir gelişme olması cok zor...ben sizin yaşınızdayken boyle bir site yoktu...aileme de anlatamazdım içime kapanırdım...siz arkadas bile olmuşsunuz ne kdr güzel...bir kişiye bile anlatsanız yaranız hafifler...burda ise paylaşabnileceğiniz o kdr cok kişi varki...sizinde çabalarınızla atlatacak,herksin parmakla göstereceği,özeneceği delikanlılar olacaksınız...ortamlara öyle rahat girip cıkacaksınızki,siz bile şaşıracaksınız...utanmanın sevdigim yönü nedir biliyor musunuz? utanmayı bilen insan karsısında utanan birini görünce bunu normal karsılar...utanmayı hiç yaşamayıp utananlarla dalga geccenlerden olmak istemezdim...her zaman yanınızdayız...ben şimdiden ne kadar cesaretli,herkesin konusmak ıcın can attıgı,o yakışıklı delikanlıları görebiliyorum...aynaya daha oncede bakmıssınızdır mutlaka ama bunları kacırmıssınız sanırım...tekrar bı bakmanızı öneririm...actionsmile |
Cevap: Utangaçlık Merhaba abiler,ablalar. Ben Ali Rıza . Gürşahın arkadaşıyım üye oldum ben de. Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum, İnşallah biz Bu sorunu sizlerin yardımına dayalı olarak halledeceğiz . Ve ben buna inaniyorum. Telkinlerinizi önceden dinlemiştim . Yalan soylemiyim ama inanmıyordum değişeceğimi. Ama dinletikden sonra Liseye ilk başladıgımda utangaçlığımın yok oldugunu fark ettim. Telkinlerinizi dinlemye devam edicegim. İnşallah bu sitede sorunumuzu erkenden çözmüş oluruz. Saygılar,sevgiler.. |
Cevap: Utangaçlık lanet olsn bunların hepsi bende de var çok sıkıldım vlla kurtulmak istiyorum bu hastalıktan.. mp3 lerinizi de 1-2 hfta dinliyorum sonra bırakıyorum çok zahmetli bunları dinlemek, zahmet olsa iyi bi de canım sıkılıyo:S |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:06 AM. |