Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Site Sahibinin Hikayesi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=195)
-   -   Anne Baba ile iletişim ve özgürleşme (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=615588)

hayatimdegisti 25-09-2010 01:44 PM

Anne Baba ile iletişim ve özgürleşme
 
Ebevynlerle ilişki 3 aşamadır.Birinci aşama onay aşaması.Çocukluk döneminde onların ilgi ve onayına muhtaçsınızdır.Onların ve çevrenin sözlerinden etkilenirsiniz.



İkinçi aşama suçlama dönemi.Muhtemelen ergenlik döneminde mutsuzluğununuzun nedeni olarak onları yanlışları için suçlarsınız.Muhtemelen bir çok kişi bu dönemde anne ve babası ile konuşur hatta onları geçmişte ki davranışları için suçlar.
Benim de babamla aramda böyle diyaloglar geçmişti.Bol bol suçlama yapmiştim. y789




Üçüncü aşama ise empati dönemidir.Empati döneminde onların hayatlarına bakar ve aslında yaptiklari hataların az bile olduğunu farkedersiniz.Muhtemelen onların ailelerinin onlara karşı yapmiş olduğu hataların yanında onların yaptiklari hiç bir şeydir.
Empati dönemi affetme ve atalardan özgürleşme dönemidir.

60 yaşına geldiği halde halen suçlama döneminde kalan hatta onay ve suçlama dönemini yaşayanlar vardır.
Bu suçlama ve hatta onay dönemini aşamadıysanız büyük enerji kayiplari yaşarsınız.


Peki nasıl bu aşamaları geçebilirsiniz.
Onların yaşamına bakın.Nasıl bir aileleri vardı.Anne babaları onlara nasıl davranmıştı.Hangi zor koşullarda büyüdüler.

Yapmış oldukları yanlışlar için onları affedin ve özgürleşin..


Ayrıca bu konuda ileride Atalardan Özgürleşme çalışmalarımız olacak.

Bunlarada katilmanizi öneririm.Ancak dediğim gibi sadece onların hayat hikayelerini empati ile incelerseniz bile çok yol kat edersiniz.

Peki siz hangi aşamadısınız.Onay ve suçlamayı aştınız mı bu konuda paylaşımlarınızı bekliyorum.

Işıldayan Safir 25-09-2010 02:17 PM

Cevap: Anne Baba ile iletişim ve özgürleşme
 
Çok fazla empati kurmama rağmen bu konuda empatiden tamamen yoksun olduğumu farkettim. Düşündürüp bunu farketmemi sağladığınız için teşekkürler.

Bazen çok anlayışsız olduğum zamanlar oldu. Bir keresinde anneme çok kızıp eve 1 hafta gitmemiştim. Bunlar için pişmanım.

Son zamanlarda çok fazla suçlayıcı konumdaydım. Bunu bilinçli olarak yapıyordum. Ama zaman zaman bir sebepten dolayı özellikle anneme karşı acımasız olduğumu hatırlıyorum. Yine de devam ediyorum. Bu da yaşadıklarımızı kabullenemememizden kaynaklanıyor olsa gerek. Yok saymaya çalışıyorum. O durumu hatırlasam çok fazla anlayışlı olabilirim. Ama o zaman da bağımlı olacağım ve özgürleşemeyeceğim hissine kapılıyorum. Ya da bazen gerçekten dayanamadığınızı hissettiğiniz zamanlar oluyor. Suçlayıcı olmak en basit ve işimize gelen yol çoğu zaman. Şimdi hiçbir şey düşünmüyorum. Akışına bıraktım. O nedenle artık pişman olmuyorum. Sanırım ağzımdan çıkan kelimeleri önce düşünüp sonra söylüyorum.

Onay ve suçlamaları pek aşabildiğim söylenemez. Ama bu konuda sedona yaptığım zaman çözülmeler yaşadığımı söyleyebilirim. Sürekliliğini sağlamak için biraz daha zamana ihtiyacım var.

Sevgilerimle. actionsmile

sineff 25-09-2010 04:45 PM

Cevap: Anne Baba ile iletişim ve özgürleşme
 
Bu seneye kadar ozellikle annem olmak uzere tum aileme nedenini bilmedigim halde kizginlik hissediyordum. Yaklasik 3 aydir elime gecen kuantum kodlama isimli kitapta anne babadan ozgurlesme, gecmisle barisma, affetme gibi basliklari olan olumlamalar ve bu site ve telkinler sayesinde biraz asama kaydettim. Annemle yillardir ozel hic birsey paylasmam, paylasmak istemem ve bunu saglamak icin onun ne yaptigini da tam olarak bilmem. Bildigim tanidigim herkesin annemi cok sevdigi, cok taktir ettigi ve benimde annemin ne kadar iyi bir insan oldugunu dusundugum ve onunla birseyler paylasmamamin kendimi kotu hissedisimi daha da arttirdigidir. Artik yavas yavas onu hayatima geri almaya basliyorum sanki. Ama yine de onunla ilgili problemelerimi tamamiyle halledebilmis degilim. Umarim bu ucuncu asamayi carcabuk icime sindirir anneme kavusurum, cunku ayni evin icinde yabanci gibi yasamak herkes icin cok zor. Kaldi ki bi taraf surekli dost olmaya calisip, hep iyi olurken karsisindakine, istemeyen, reddeden, zorluk cikaran olmak da kolay degil. Her cocugun kac yasinda olursa olsun annesine ihtiyaci var, ustelik hayat kisa zaman azaliyor. Calismalariniza katilmak ve bu sureci hizlandirmak cok isterim.

denizyıldızı 25-09-2010 04:47 PM

Cevap: Anne Baba ile iletişim ve özgürleşme
 
Atakan bey ben hala onay ve suçlama dönemindeyim ne yazık ki bunu aşamıyorum , empati de yapamıyorm haklısınz onlarda zamanında benzer şeyler yaşamışlar ama aklım ve kalbim kabul etmemeye direniyor ... V galiba dediğiniz gibi bu yüzden enerji kayıpları da yaşıyorum.. Nasıl bu durumunun ütesinden geleceğimi hiç bilmiyorum... Hep bu döneme takılı kalıp yaşamak istemiyorum... :(

mu@z 25-09-2010 05:55 PM

Cevap: Anne Baba ile iletişim ve özgürleşme
 
zannımca bende Onay ve suçlamayı aşamayanlardanım.anneme sinirlendiğimde kötü davranıyorum.onu beğenmediğimi düşünüyor.sanki ben anne o çocuk gibi...babamla diolog kuramıyorum ki iletişim kurmaya kalksak muhakkak şiddetli kavga çıkar.bunu nasıl aşmam gerekiyor.babamı değiştiremeyeceğimi anladım ve biliyorum.konuşmamayı tercih ediyorum.oda zaten bundan hiç şikayetçi değil.çocuklarına şımarırlar düşüncesi ile hiç şefkat gösteremeyen birinden ne beklenebilir.benim sorunum anneme davranışlarım.onu çok kırıyor,incitiyorum...her duamda yalvarıyorum inciten evlat olmamak için.biliyorum ki annemin dünyadan göçme vakti geldiğinde ve sonrasında bu kezde pişmanlıklar içinde yaşayan bir insan olacağım...bir yardım..bende değişmesi gereken çok şey olduğunu biliyorum,farkındayım belki buda bir aşamadır.selametle...

denizyıldızı 25-09-2010 07:06 PM

Cevap: Anne Baba ile iletişim ve özgürleşme
 
bende babamla aynı şekildeyim.. yıllar sonra onun çocukken ki olan otoritesi çıktı karşıma ve etkileri de sürüyor; çok tuhaf bir haldeyim nasıl aşacağımı da bilmiyorum...

bluegirlx 26-09-2010 02:28 PM

Cevap: Anne Baba ile iletişim ve özgürleşme
 
ben onları çok seviyorum..onların hatalarının olacağınıda kabul ediyorum beni sevdiklerinide..ama endişelerinin hayatımda blokaj oluşturduklarını düşünüyorum..geçmişte beni almam gerken kararlarda beni yanlış yönlendirdiler ama bunun hiçbir önemi yok..geçmişle yargılamıyorum ..sadece yanlış inançlarımızı (ailemin ve benim, ailemin bana kazandırdığı) temizlemek istiyorum..bunun için onlar için ve kendim için hergün hooponopono çalışması yapıyorum..başka bir öneriniz varsa zevkle uygularım..

denizyıldızı 26-09-2010 04:14 PM

Cevap: Anne Baba ile iletişim ve özgürleşme
 
hooponopono nedir bulegirlx?..

bluegirlx 26-09-2010 05:03 PM

Cevap: Anne Baba ile iletişim ve özgürleşme
 
arınmak için yaptığım egzersiz..seni seviyorum ,özür dilerim lütfen beni affet teşekkür ederim diyorum..bunları hem kendim için hem ailem için tekrarlıyorum..

kirikkalp 03-10-2010 11:24 PM

Cevap: Anne Baba ile iletişim ve özgürleşme
 
ya bende cok kızqnm ama emptı kuruyrm ıyı oluyr sonra bır problm olunca yıne onları suclamaya gecıyrm ama dedıynz gıbı onlrn gecmısdekı yasmlrını duusndgmde ıyı oluyr butun kırqnlgm gecıyr.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:31 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.