Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sinema (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   bu filmi lütfen izleyin.tv lerde yada sinemalarda kesinlikle yasak (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=12166)

monange 02-08-2008 12:33 PM

bu filmi lütfen izleyin.tv lerde yada sinemalarda kesinlikle yasak

Asagidaki linkden dil seçeneğiyle izleyin çok düşündürücü bir film yapmışlar .bu filmi çekenler tv ye vermişler ve 2. dakikada abd li yetkililer yayını kestirmişler.ayrıca hiç bir ülkede sinemada gösterimine izin verilmedi.asla hiçbir firma dvd sini yapmayı kabul etmedi.sadece net üzeinden izleniyor.film bitdiğinde hayatı tekrar gözden geçireceksiniz.
gerçekten çok ilginç bilgiler var.... Yalniz dil seceneklerinde maalesef Türkce yok... 4897 Belki diger dilleri bilen arkadaslar yardimci olabilirler... Veya türkce alt yazili olanini bulabilirler...

http://www.zeitgeistmovie.com/

CeM 02-08-2008 12:36 PM

Ynt: bu filmi lütfen izleyin.tv lerde yada sinemalarda kesinlikle yasak

Filmin konusu ne acaba?

monange 02-08-2008 12:44 PM

Cem film daha cok belgesel bir yapim... ABD'nin ve Hristiyanlığın perde arkasındaki gerçekleri anlatan bir belgesel. Özellikle 11 Eylül olayını ABD hükümetince nasıl ... ayarlandigini vs vs... bu arada filmle ilgili bilgilere bakarken de cok tesadüf alt yazilisini buldum...

Asagidaki linkten arkadaslar bakabilirler Türkcesine...

http://www.akp-gercegi.com/275-zeitg...e-gelecek.html

Lier22 02-08-2008 12:46 PM

çok iyi oldu 10 dakikasını izledim türkçe altyazılısınabaksam iyi olur...
teşekkürler monange... alk78

MuminOKAN 02-08-2008 12:52 PM

yaw hepsi flash indiremedim... hih33

ama izleyeceğim sonuna kadar...

monange 02-08-2008 12:53 PM

Spy.Game onlien izleyebilirsin filmi ben online izliyorum...

MuminOKAN 02-08-2008 12:54 PM

Alıntı:

monange Nickli Üyeden Alıntı
Spy.Game onlien izleyebilirsin filmi ben online izliyorum...

şuan çalışıyorum. bu yüzden izleyemem. ilk fırsatta izleyeceğim. super
çok saol emeğine sağlık...
super

Belgin ∞ 02-08-2008 12:55 PM

Ellerine sağlık canım kiss3

monange 02-08-2008 12:56 PM

kiss3 tesekkürler... rica ederim... insana yanlis , baskiyla nelerin ögretildigini cok iyi anlatiyor..

Belgin ∞ 02-08-2008 12:59 PM

Daha izlemedim.İndirmenin tamamlanmasını bekliyorum.Kesiliyor çünkü,kesintisiz izlemek için play düğmesine bastıktan sonra mavi çizginin dolmasını bekleyin.Sonra tekrar oynatın.

teoman_ 02-08-2008 01:11 PM

akşam izliyorum... sağol paylaşım için... super

Belgin ∞ 02-08-2008 01:26 PM

İzledim.Gösterime sokmamakta pekte haksız sayılmazlarmış bir çok gerçek gün yüzüne çıkmış bu filmde.Tekrar teşekkürler monange'cim.

monange 02-08-2008 01:29 PM

Redflowers cim türkce verdigim sayfada altta sirayla bölümler var.. tek tek seyretmen lazim.. Film yaklasik 2 saat sürüyor... Bilgin olsun canim...

Belgin ∞ 02-08-2008 01:32 PM

Tamam canım biliyorum onları indiriyorum şimdi.Ama bunu izlemek bile yeterince canımı sıktı.

Lier22 02-08-2008 01:35 PM

evet daha 2 bölümdeyim ve müthiş bir belgesel... 25889

CeM 02-08-2008 01:56 PM

Müsait olmadığım için izleyemiyorum ama aklımdan bir belgesel geçiyor acaba omu? dusun aşağıda bir metin var bu belgesel ondan uyarlanmış olabilirmi?(izlemedim)

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI’NI DA BU ÖRGÜT BAŞLATMIŞ
İlluminati… Kimilerine göre komplo teorisi… Kimilerine göre ise dünyayı yöneten güç… Ve "Liderini adını verirsem sizi de beni de yaşatmazlar" diyen yazarlardünyanın en eski ve en tehlikeli yeraltı örgütü. Yüzyıllar boyu dünyanın pek çok ülkesinde değişik isimlerle ortaya çıkmışlar. Avrupa’nın birçok ülkesinde, Amerika’da, hatta Türkiye’de bile… Zaman zaman seri cinayetler işleyen, ancak düşünsel anlamda da önemli fikirler ortaya koyan bu örgütü daha iyi anlamak için, gelin üzerine biraz büyüteç tutalım…

İlluminati, "aydınlanmış" demek. Bu kelime ilk kez 1492′de, ispanya’dan Yahudilerin ve Müslümanların çıkartılması sırasında duyulmuş. Bu kişilere "aydınlanmış kişiler" denmiş. Örgütün resmi kuruluş tarihi ise 1776. Adam Weishaupt adında 28 yaşında bir hukuk profesörü tarafından, Bavyera’da bir Alman teşkilatı olarak ortaya çıkmış. İlluminati’nin idealleri arasında, insanların inançları ve yaşam biçimleri üzerine ipotek koyan bir dine ve onun yaygın örgütlenmesi olan Kilise’ye hiçbir biçimde yer yok. Hatta, ülkeler ve sınırların varlığı da dışlanmakta, tek bir "uluslararası insan kardeşliğinin altı çizilmekte.

İlluminati için, Da Vinci Şifresi’nde de sık sık adı geçen Gül ve Haç Tarikatı’nın bir alt kolu diyebiliriz. Bu tarikatın bir operatif tarafı var, bir de spekülatif tarafı… Operatif kolu icraata dayalı… Suikastler yapan, adam öldüren bu kol.

DOLAR’DAKI İLLUMİNATİ
(IMG:http://photos1.blogger.com/blogger/5...luminati.3.jpg) (IMG:http://photos1.blogger.com/blogger/5...luminati.4.jpg)

ABD dolarının arka yüzünde gördüğünüz "Piramitin içindeki göz"ün, İlluminati örgütünün amblemi olduğunu biliyor muydunuz? "Her yerde sizi gözlüyoruz" der…

Piramitin üstünde Roma rakamlarıyla yazan 1776, İlluminati’nin kuruluş yılıdır. "Novus Ordo Seclorum" ise "Yeni Dünya Düzeni" demektir.

KURULUŞ AMAÇLARI NEYDİ?
Tarikatın spekülatif kısmına bakarsak… Özellikle Vatikan’a karşıydılar. Pagan geleneğe bağlıydılar, İlluminati, tarih boyunca iki büyük teşkilatın ortasında yer aldı: Bir yandan Gül ve Haç, diğer yandan Mason Teşkilatı.

İlk yıllarında; bir "entelektüeller kulübü" olmaktan öteye gidemeyen İlluminati, yıllar ilerledikçe Baron Adolf Vön Kntgge ile işbirliği yaparak (1778) saflarına Mason localarını da katmaya başlar. Birçok akademisyen, tüccar, entelektüel teşkilata katılır. Kimisi dinsel, kimisi ticari, kimisi ise düşünce özgürlüğü fikrine tav olur. Kurucuları arasında Goethe gibi "krema tabakasından" insanların olduğu gizemli örgüt artık çok güçlü ve etkin bir hale gelmiştir.

1782′de Masonların spekülatif kısmı bir kongre toplayıp bu örgütün çok tehlikeli olduğunu, amaçları arasında kiliseyi, papayı, kralları yok etmek olduğunu tartışır. Gerçekten de İlluminati’nin amacı Cumhuriyet ilan etmektir. Hedefe ulaşmak için ordu komutanını, gerekirse kralı bile öldürmeyi seçmiş, Cumhuriyet sevdalılarıdır bunlar, ilk ulus - devlet girişimleri de diyebiliriz. "Biz ne kral, ne de Papa istiyoruz. Biz meclis ve anayasa istiyoruz" demektedirler.

Knigge, örgütü tehlikeli bulup ayrılır. Ve Fransız ihtilâli’nde büyük rol oynar. İlluminati’nin üyeleri ise teker teker tutuklanmaya başlar. Kurucusu Weishaupt üniversiteden atılır. Kısa sürede İlluminati adı yok olur. 1790 yılından itibaren yeraltına iner…

(IMG:http://photos1.blogger.com/blogger/5...luminati.0.jpg)

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI’NI DA BU ÖRGÜT BAŞLATMIŞ

Yıllar sonra İlluminati ile yeniden tanışır insanoğlu. Bu sefer Fransa’da, Blanqui adında birinin liderliğinde… Blanguist’ler 140 suikast yapar, dehşet saçar. 1890′da liderlerinin yakalanıp idam edilmesiyle teşkilat yok olur gibi gözükür. Ama çok geçmeden "Four Seasons" (Dört Mevsim) adıyla yeniden kurulur. Doğru tahmin ettiniz, bildiğiniz Four Seasons Oteller zinciri… Bunlar ise 1930′larda Hitler’e destek olurlar. Hatta Münih’teki Dört Mevsim Oteli’ni Hitler’in karargâhı yaparlar.

Avrupa’nın bir yanında illuminati değişik adlarla devam ederken, diğer yanında da örgütün diğer kolları, bambaşka isimlerle kurulur… Mesela Yugoslavya’da "Black Hand" (Kara El) adıyla… Birinci Dünya Savaşı’nı bu örgüt başlatır. Ferdinand’ı 1914′te birsuikastle öldürürler. Kara El’in devamı niteliğinde bir diğer illuminati teşkilatı ise Romanya’daki Kırık Ok olur. Faşist bir teşkilattır ve günümüzde de özellikle liderleri Miloseviç ile oldukça etkili olur. Teşkilatın Rusya’daki adı ise Skoptsky… Kadın üyeleri de olan bu örgüte girmek isteyen kadınlar, sol meme uçlarını kesmek zorundadır. Böylelikle kadınlıktan çıkarlar.

TARİKAT ÜYESİ ABD BAŞKANLARI

ABD’ye gelirsek… 1930′ların Amerika’sında Başkan Roosevelt, illuminati’nin bir kolu olan "Ancient Arabic Order of Nobles and Mystics" adlı tarikata üyeydi ve "Pythias Şövalyesi" unvanını taşıyordu. Bu tarikatın, Hazreti Muhammed’in sahabesine mensup kişiler tarafından kurulduğu ve bünyesinde sadece Müslümanların değil, Hıristiyan ve Yahudilerin de yer aldığı biliniyor. Amblemi ise Bengal kaplanının pençesiyle koruduğu bir hilâl ve bunun içine yerleştirilmiş bir ters piramit… Ve onların yanına konmuş bir Pentagram… Peki ABD’nin şu anki başkanı George W. Bush’un da illuminati’nin bir kolu olan Skulls and Bones’un (Kurukafa ve Kemikler) bir üyesi olduğunu duymuş muydunuz?

Kimilerine göre bütün bu anlattığımız hikayeler, seri halde uydurulmuş komplo teorileri… Kimilerine göre ise dünyayı yöneten güç illuminati… Örgüt isimleri sürekli değişse de değişmeyen şey illuminati’ye asla sıradan insanların katılamayacağı… Bir de nihai amaçları hiç değişmiyor: Dünyaya hükmetmek!

(IMG:http://photos1.blogger.com/blogger/5...luminati.2.jpg)

DAN BROWN "MELEKLER VE SEYTANLAFTDA KONU ETTİĞİ GİZLİ ÖRGÜTÜ ANLATIYOR"
Gelmiş geçmiş en büyük yeraltı örgütü

- Dünyanın en büyük gizli örgütünü kitabınıza konu etmek nereden aklınıza geldi?

Bir grup bilim adamıyla italya’da bir geziye katılmıştım. Otobüsle bir tünelden geçerken rehberimiz bu tüneli, zamanında Papa’nın saldırılardan kaçmak amacıyla kullanmak üzere kazdırdığını anlattı. Dönemin dehşet saçan gizli örgütü llluminati’den korunmak için Papa bunun gibi birçok tünel kazdırmış. Daha sonra bu örgütle ilgili araştırmalar yaptım.

- Neler öğrendiniz?

Din karşıtı olduklarını ve bilim adamları tarafından kurulduğunu… Ve yüzyıllar boyu yeni bir dünya düzeni kurmak için çalıştıklarını… İlluminati, Avrupa’nın heryerin-de cinayetler işlemiş.

- Elinize örgüt ile ilgili somut bilgiler geçti mi peki?

Hâlâ var olduğuna inananlar var. Küresel politikada büyük bir güç olduğuna da… Kimi zaman Masonlarla bağlantı halindeler, kimi zaman Satanik örgütlerle, kimi zaman ise Mazilerle… Sanki her yerde elleri var. Nihai amaçları Vatikan’ı yok etmek. O kadar çok ve değişik bilgi var ki, hangisi doğru, hangisi değil, ayırt etmek mümkün değil. Bir takım tarihçilere göre bu, bilinçli olarak bizzat İlluminati’nin kafa karıştırma metodu…

(IMG:http://photos1.blogger.com/blogger/5...uminati2.4.jpg)

ARAŞTIRMACI YAZAR AYTUNÇ ALTINDAL ANLATIYOR

Liderin adını verirsem sizi de beni de yaşatmazlar

"İlluminati hakkında Türkiye’de pek bir eser yok. Eldeki en somut bilgiler ise araştırmacı yazar Aytunç Altındal’ın kaleminden yazılmış "Gül ve Haç Kardeşliği" adlı kitapta toplanmış. Altındal’la buluşup, illuminati’nin özellikle Türkiye’deki icraatlerini konuştuk. Altındal, yıllar boyu Gül ve Haç’ın Türkiye’de örgütlendiğini isimler vererek anlattı. Hatta şu an bile teşkilatın bir lideri olduğunu söyledi ama onca ısrarımıza rağmen isim vermedi. "Eğer isim yazarsanız ne sizi ne de beni yaşatmazlar" diyen Altındal’dan, teşkilatın şu anki liderinin sadece ünlü bir hukukçu olduğunu öğrenebildik.

Altındal, istanbul’daki Gül ve Haç temsilcilerinin yıllar boyu Teşvikiye’yi merkez tuttuklarını ve semtteki birçok binada illuminati’yle direkt bağlantılı olan Gül ve Haç Teşkilatı’nın izleri olduğunu da anlattı. Bu izlerden örnekler istedik. Cadde üzerindeki izmir Apartmanı’nı gösterdi bize. Binanın girişindeki gül işaretlerini ve üstteki iki katın mimarisine dikkat etmemizi istedi. Binanın en üst iki katı gerçekten de bir mabed gibi inşa edilmiş. "Bu bina, Gül ve Haç’ın 1912′ye kadar merkeziydi" diyen ünlü yazar, hemen bu apartmanın karşısında, yine gül kabartmalarıyla dolu liseyi gösterdi: "Eskiden burası Gül ve Haç lideri Kont Bernardini’nin konağıydı…"

-İlluminati ile Gül ve Haç teşkilatı yüzyıllardır içice geçmiş. Peki son 100 yıl içinde Türkiye’deki Gül ve Haç şövalyeleri kimler?

Altındal başladı sıralamaya:1861′de Halim Paşa, 1909 - 15′te Aziz Ahmet Paşa, 1928 - 31 ‘de Yargıtay Başkanı Fuat Hulusi Demirelli, 1945 - 55′te Doktor Mim Kemal Öke, 1955 - 67′de Prof. Hazım Atıf Kuyucak, onun isteğiyle şövalye olan DP milletvekili Ekrem Tok, 1975 - 84′te Prof. Mukbil Gökdoğan, 1984 - 95′te Prof. Sahir Erman, 1966 - 67′de Doktor Enver Necdet Egeran, İçişleri eski Bakanı Şükrü Kaya, Dışişleri eski Bakanı Tevfik Rüştü Araş, Ankara eski Valisi Nevzat Tandoğan, istanbul eski Valisi Ord. Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay, Meclis Başkanı Kazım Özalp, Eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Özbekler Tekkesi Şeyhi Ataullah Efendi, Amiral Mehmet Ali Paşa, yazar Servet Yesari, Başbakan Hasan Saka, Devlet Şûrası eski Başkanı Mustafa Reşit Mimaroğlu…"

Bunların tamamı 33 derece Masondu. Kimi Kadoş Şövalyesi, kimi Tunç-Yılan Şövalyesi, kimiyse Gül ve Haç Şövalyesi unvanını taşıyordu. Ama Türkiye bu kişilerin gerçek kimliklerini hiçbir zaman bilemedi."

alıntı

Lier22 02-08-2008 02:04 PM

3. bölümdeyim daha oraya gelmedi ama sanki oraya bağlanacak gibi...

hismiley

pozitif 02-08-2008 03:53 PM

kesinlikle izleyin

Belgin ∞ 02-08-2008 03:59 PM

5. bölüme kadar geldim.Biraz mola,devrim döndü anlatılanlardan.

Lier22 02-08-2008 04:00 PM

bencede harika bir belgesel... 7 bölümdeyim...

çok mantıklı belgeli ve düşündürücü...

mutlaka izleyin... hismiley

monange 02-08-2008 04:10 PM

Alıntı:

Lier22 Nickli Üyeden Alıntı
bencede harika bir belgesel... 7 bölümdeyim...

çok mantıklı belgeli ve düşündürücü...

mutlaka izleyin... hismiley

Bende sana katiliyorum Lier... Cok ilginc... Bazen diyorum ki insalar ne güzelde herseyin farkindalar... Böyle koyun gibi her söylenen seye inaniyoruz.. Bayildim ben acikcasi... Halen düsünüyorum dusun

melodiss 02-08-2008 05:46 PM

blook

uzun zaman önce izlemiştim(7-8 ay smiliyface) güzel gerçekten super

monange 02-08-2008 05:48 PM

coffe2 almanca "zamanın ruhu" (zeit : zaman, geist : ruh) anlamına geliyor filmin adı.. aslında filmin hedef kitlesi de amerikalılar, yapanlar da amerikalılar.. sevincli almanca bir isim seçmelerinin nedeni, yüz yıl kadar önce alman filozofların bulmuş olduğu bu terimin "belli bir toplumun, belli bir dönem içerisindeki ortak belleği" anlamına gelmesi..

yani insan olduğumuzu bu sistem bize bir şekilde unutturuyor ve bir takım insanların çıkarları için saçma sapan savaşlar içerisine sokuluyoruz devamlı.. ve ömür böyle geçiyor...

aşağıda filmin su cümlelerine bir bakin... ;

Parola "Böl ve Yönet"...

Ve insanlar kendilerini herşeyden soyutlanmış olarak görmeye devam ettikleri sürece, küreselleştirmeye boyun eğmiş olarak kalacaklar. Perdenin arkasındakiler bunu biliyorlar. Ayrıca biliyorlar ki, insanlar doğaya bağlı oldukları gerçeğini anlarlarsa, ve içlerindeki gücün farkına varırlarsa, yarattıkları ve soyup soğana çevirdikleri tüm bu zeitgeist, kağıttan evler gibi yıkılacak.

İçinde yaşadığımız bu sistem bizim güçsüz olduğumuzu, zayıf olduğumuzu, toplumun kötü olduğunu, suç içinde yaşadığımızı dayatır durur. Hepsi büyük bir yalan!

Biz güçlüyüz, güzeliz, harikuladeyiz.

Gerçekte kim olduğumuzu ve nereye gittiğimizi anlamamız için hiç bir neden yok. Sıradan bir birey güçlü olamaz diye bir şey yok. Bizler inanılmaz güçlü varlıklarız.

Ne ırkçılık, ne cinsel ve ne dinsel istismar ne de aşırı milliyetçi bir hareket eskisi gibi işlemeye başladı. Dünyayı tek bir organizma olarak gören yeni bir bilinç gelişti ve bilinç farketti ki SAVAŞ İÇERİSİNDEKİ BİR ORGANİZMA KENDİNİ YOK EDER.

Hayat lunaparktaki bir gezinti gibidir ve gezintiye başlağında onun gerçek olduğunu düşünürsün, gerçekten zihinlerimiz bu kadar güçlüdür. Gezinti bir aşağı bir yukarı devam eder, döner ve döner, seni heyecanlandırır, ürpertir ve parlak renklerle doludur. Ve bir süre sonra bu gürültülü ve çok eğlenceli olur. Bu gezintide uzun süre kalanlar sorular sormaya başlarlar: Bu gerçek mi yoksa sadece bir gezinti mi? Ve aralarından cevabı hatırlayan insanlar geriye dönüp şöyle derler: Hey, merak etme, korkma sakın. Çünkü bu sadece bir gezinti.

Ve biz bu insanları öldürdük.

Susturun şunu! Ben bu gezintiye çok fazla yatırım yaptım, susturun şunu!

Şu büyük banka hesaplarıma ve aileme bir bakın, bu gerçek olmalı...

Bu sadece bir gezinti. Ama bunu bize anlatmaya çalışan bütün iyi adamları öldürdük, hiç farkettiniz mi? Ve şeytanın fitne tohumları ekmesine izin verdik. Ama önemli değil, çünkü bu sadece bir gezinti ve bunu istediğimiz zaman değiştirebiliriz. Bu sadece seçim meselesi. Çaba yok, çalışmak yok, iş yok, para kazanmak yok. Şimdi seçim yapın...

Korku ve sevgi arasında..

Devrim şimdi başlıyor... super

Belgin ∞ 02-08-2008 05:56 PM

Evet sonunda bitti.İzlerken dişlerimi sıkmışım çenem acıyor.Hemen kendime deep yapmam gerek.

monange 02-08-2008 05:59 PM

y789 Kiyamam sana redflowers.. yapma böyle... Hadi git biraz dinlen.. topla kendini... bisiklet

ama güzel bir belgeseldi degil mi ??? Bazi seyleri anlamak adina.. Bu belgeseli ayni sekilde kendi yasadigimiz yer icinde düsünebiliriz.. Göreceksiniz ki hicbir farki yok...

Belgin ∞ 02-08-2008 06:27 PM

Belkide farkı olmadığını bildiğim için sıkmışımdır bu kadar kendimi.Biraz fazla stres yapıyorum bu tür konularda.Konuşmakta çare etmiyor.Hareket hareket ama hep lafta kalıyoruz,kalmak zorunda bırakılıyoruz.

Fazla ileri gitmeden susmak gerek.
Sonuç itibariyle güzel bir videoydu.Paylaşım için tekrar teşekkürler.

comte 02-08-2008 06:33 PM

Kendi düşündüklerine inanmak isteyen biri veya birilerinin ürettikleri, tamamen düşünsel bir komplo teorisinden oluşan, filimsel bir kurgu. Şu an buna bir çok insanın olduğu gibi kendilerinin de inandıklarına eminim.

Arkadaşlar bu tip söylentiler, aslında insanları yıldırmaya, korkutmaya ve panik içinde yaşamalarına hizmet eden bir empoze ürünleri.

Söylenenler belki kısmen doğrudur belki de hepsi safsata. Bunu bilemeyiz. Ama:

Aslında burada Birleşik Devletler kötülenirken, bir taraftan da bilinçaltına, ABD'nin her şeyi planlayarak, kusursuz bir biçimde her istediğini yapabilen ve yapabilecek güçte olan bir ülke olduğunu, bu ülkeden korkulması gerektiği gibi bir mesaj iletilmektedir.

Hiç bir plan kusursuz değildir ve en büyük planlar bile bir rüzgar esintisinde yok olur gider.

Milyarlarca yıldır kainat, kusursuz bir şekilde sürüyor ve devam ediyor. Hiç bir topluluk, ülke, örgüt sonsuza dek sürmemiştir ve süremez. Bu evrenin varlığına aykırıdır.

Belgeselde geçen konuşmalaın kısmi doğruları olabilir. Ama, insanların bu kadar saf ve basit varlıklar olduğunu düşünmemize neden olan bu kurguda insanlar gerginliğe sürüklenmek istenmektedir.

Bu belgeseli izleyen birindeki muhtemel görüş şu olacaktır.

ABD ne kadar zalim, güçlü ve kusursuz bir ülke. Demek insanları böyle kullanıyorlar, demek savaşların perde arkalarında bunlar var, sıra bize mi gelecek. Bize de saldıracaklar mı, Ya saldırırsa ne yaparız, ölürüz kalırız, şu olur veya bu olur vs.

Şimdi, böyle düşünen birisi hem güvenini, hem ümidini hem de birtakım inançlarını sorgu altına alıp beynine korku ekmeye başlayacktır.

Bu tip senaryolar ve kurgular sadece ABD için değil bizim Ülkemiz için de dönmektedir.

İnsanlara gerçekleri öğretiyoruz adı altında, raiting mücadelesinde olan bazı diziler var malum.

Devleti yönetenlerin çeşitli kanatları toplanıyorlar, kendilerince kararlar alıyorlar, dağ senin düz benim gibi safsatalarla ülkeyi kendilerince paylaşıp yönetiyorlar.

Başka bir dizide yine Devletin çeşitli kanatlarından sorumlu büyükler bir araya gelip, şöyle yapalım böyle yapalım, insanlardan bize ne vs. vs. gibi sözlerle ülkeyi yönetiyorlar. Fakat koskoca ülkedeki derin olayların işlendiği dizide, bütün dizi bir köyde geçiyor :)

Bu ve buna benzer diziler de gerçeği anlatıyoruz adı altında reklam pastasından paylarını alıp, halkın uyanmasını istiyoruz derken aslında raitinglerle halkı farklı bir şekilde yine uyutan kendileri oluyor. Zira, hiç bir dizi, diğerine uymuyor. Hangi diziye inanıp da gerçeği öğreneceğimizi şaşırdık.

Farz edelim ki, bu kurgular, işlenen konular doğru.

Medya bir konuya eğilip dikkati o yöne çekerken, diğer taraftan öbür büyük başlar da paylarına düşeni alacaklar.

Medya kuruluşlarının hepsi aynı mı. 3 Tanesi bir haber yapar birbirini destekler, diğeri ise eğer safsata bir haberse bunu anında deşifre eder. Haberin yalan olduğu anlaşılır.

Böyle bir durumda, o medyanın güveni sarsılır ve raitingleri düşer. Dolayısıyla da reklam gelirleri düşer. Hiç bir medya kuruluşu bunu göze alamaz. Çünkü, medyada amaç her zaman paradır.

Bir zamanlar biz, şu düşüncenin tv'siyiz, gazetesiyiz diyerek halktan reklam ve maddi destek alan medya kuruluşları, şu an o kurumları bile takmıyor. Amaç Her zaman paradır çünkü. Birilerinin duyguları sömürülür, birleri bu duygulardan zengin olur. Ben bu kuruluşların içinde çok çalıştım.Şu an servetlerine servet katmaklarla meşguller.

Demek istediğim, planlar ne kadar büyük olursa olsun, insanlar üzerinde oynanan oyunlar ne kadar çirkin olursa olsun, her gerçek ortaya çıkmaya ve her doğru tecelli etmeye mahkumdur. Geçenlerde çökertilen bir çete bunun kanıtıdır.

Güçlülerin, zalimlerin ve rantçıların bir planı varsa Allah'ın da bir planı vardır.

Sonuçta bu evren sadece biz insanlara ait bir yer değil ve milyarlarca yıldır süregelmiştir. Bundan önce de bu planlar yapılmış, ezilmiş farklı stratejiler uygulanmıştır. Ama kazananlar daima iyiler olmuştur.

Hz. Mevlana da bu kainatta yaşamış, Hitlerde, Hz. Muhammed de bu kainatta yaşamı, Firavun da. Ama anılan ve kazananlar daima, insanlara hoşgörüyle yaklaşanlar, iyi yolu gösterenler sevenler ve sevmeyi öğretenler olmuştur.

Bu tip senaryolarla insanları korkuya, gerginliğe sürüklemeye çalışanlar daha çok olacaktır. Ama bizler, iyiyi, hoşgörüyü, sevgiyi ve mantığımızı elden bırakmayalım.

İnsanlar, bu tür olayların karşısında, hem olanlara üzülürken, hem de bişeyler yapmak isteyip de yapamamanın, elinden bişeyler gelmemesinin sıkıntısını ve hüznünü yaşamaktadır.

Sonuçta, sevgiden ve iyilikten başka hiç bir güç sonsuza dek sürmez ve asla kusursuz değildir.

Sağlıcakla... actionsmile

maxim 03-08-2008 12:47 AM

bende izliyorum...
çok çarpıcı bir belgesel...hem belgesel hem bilgisel harika olmuş
bunu herkes izlemeli bence...
sevgiler..

maxim 03-08-2008 12:55 AM

belgeselin başında canlı hayatı denizden başlatmış ve evrim süresince insana gelinmiş....başka bir belgeselde bu araştırmayı izlemiştim....''120 milyon yıl önce dünya üzerinde yaşamın son bulup tek bir canlı türüyle yaşamın tekrar başlaması üzerine bir belgeseldi''......

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:23 PM.