![]() |
Yılmaz Erdoğan Bu yol nereye gider(Şiir Video) [youtube=425,350]IVqx5dLeAuQ[/youtube] BU YOL NEREYE GİDER bir kuğunun boynuna dokunurken… yol bir yere gitmez içerde düz saçlara uğrar ayak üstü bir akşamüstü her plansız ürperişin sonu hüsran ve hüsran çok sanat müziği bir kelimedir yol bir yere gitmez o bir durma biçimidir yol yoluyla gidebilir yare yoldan çıkabilir apansız ve ömür bitebilir yoldan önce ama yol bir yere gitmez o bir durma biçimidir yaşamak hızlı bir ölme biçimidir düşünce ışıktan yavaşsa erken gidilmelidir gerdan sözcüğüne bir kuyumcuda da rastlayabilirsin bir kasapta da kalbin sızlamaz bir kuzu yüreğini vitrinde görünce o bir beslenme biçimidir ama korkarsın kurdun sevdiği havadan ayakkabı yaparsın yılandan yol bir yere gitmez o bir durma biçimidir her garantiyi istersin hayattan oysa ölümle yaşam arası uzun malum ince bir yol bir yere gitmez o bir ölme biçimidir iyi yolculuklar denmez bir gidene yapılamaz çünkü çok yolculuk bir seferde yolcu denmez her gidene herkes o yolun taraftarı olmayabilir hiç bir sürgün gittiği yolu sevmez mesela yol bir yere gitmez o bir susma biçimidir soğuk bir taşıtın uğultusunda YILMAZ ERDOĞAN |
Yılmaz Erdoğan Yedi Uyuyanlar(Şiir Video) [youtube=425,350]1MWTWhKSajc[/youtube] Yedi Uyuyanlar biraz kekredir derler buranin suyu besebes dayanaklari vardir duvarlarda cunku toprak kayar uyku zamani tas yerinde degil duserken agirdir asil ki agrida dipsiz kuyular yedi uyuyanlar magarada telefon sesini duyarlar da usenirler acmaya yedi uyuyormus gibi yapanlar, magarada... pamuk prenses cozmus sorununu uvey annesiyle ayna fisteklemiyor guzellik meselesini -"ayna ayna soyle bana benden guzeli var mi bu dunyada?" -"valla pamuk prenses, var ama onun da yatagi kotu diyorlar" kendini cuce zannedemiyor uyuyor cunku, yedi andavallilar eh biraz kekredir derler buranin masallari prens geliyor gerci opemiyor fakat uyku kokan agizlari ve aradan yillar yillar geciyor derken uyaniyor yediden biri "hassiktir!" diyor "amma uyumusum be!" cikiyor kahvaltilik birseyler almaya, donmuyor fakat ve derler ki: alti keriz uyumaktadir hala ege'de turistik bir magarada... Yılmaz Erdoğan |
Yılmaz Erdoğan Yağdıkça(Şiir Video) ağla yu89 [youtube=425,350]SkGdGyAXXWk&NR[/youtube] YAĞDIKÇA... Yerle yeksan, ıslak saçlı, kem gözlü, Kavim göçlerinden bu yana ağlayan Ve durmadan Cep kanyağı yakıcılığında ezgiler Çalan, çaldıran, yakalatan Adı bende gizli bir kadındı İstanbul Şehre bir yağmur yağdı Ben ağladım Sevilirken ayrılmak mı kaldı Bizanstan Yalan dolan yoktu gözlerde sadece ses Verilen sözler birdi edilen yeminler sıfır Eşyalar alındı fotoğraflar söküldü yerlerinden Bir aşkın izlerini yok edecek yeni bir aşk sipariş edildi yeniden Bir şehre yağmur yağdı Ben ağladım Kim daha çok yalan söndürdü çay bardaklarında Hangisi talandı demli öpücüklerin Ve buğularda yitirilen kimin adıydı Bir aşktan diğerine kaç saate gidiliyordu Soyulur muydu kabuğu hayatın Yoksa bütün vitamini kabuğunda mıydı? Yağmur şehre bir yağdı Ben ağladım Ben ençok seni götürdüm giderken Aklımın nakliyesiydi asıl yoran taşıyıcıları Yardan düşmüştüm yaralarım yardan armağandı Ben sevmeyi beceremedim belki de sevilmeyi Benim sevmeye engel evcil acılarım vardı Ben yağmur ağladım bir şehre yağdı Ben şehre ağladım bir yağmur yağdı Ben bir ağladım şehre yağmur yağdı Ben... Yağmur... Ağladım... YILMAZ ERDOĞAN |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:22 AM. |