Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sigara ve Sağlığnıza Etkileri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Alışkanlıklar Üzerine - Sigara Bırakma Çalışması (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=625977)

MuminOKAN 26-12-2016 03:12 PM

Alışkanlıklar Üzerine - Sigara Bırakma Çalışması
 
Dr. Keith Hearne (1994) tarafından yapılan bir ankette, sigara içenlere eğer eşleri ile sigara arasında bir seçim yapmak zorunda olduklarına dair bir ültimatom verilse ne yapacaktan sorulmuştur. Bütün kadınlar sigarayı bırakacaklarını söylemişlerdir; fakat 6 erkekten biri eşlerinden vazgeçeceklerini iddia etmişlerdir. Açıktır ki, bu erkekler, sigara içmeye devam etmek istemektedirler ve bu yüz-den de hipnoterapiden ve aslında sigarayı bırakmalarına yardım edecek herhangi bir yaklaşımdan yararlanamayacaklardır. Aynı zamanda, bırakmaları gerektiğini hisseden ama bunu gerçekten istemeyen kişiler için de terapi başarısız olacaktır. Kendi kendine hipnozun sigarayı bırakmanıza yardımcı olabilmesi için sizin sigarayı gerçekten bırakmak istemenizin önemi büyüktür. Kendinize karşı dürüst olun. Biraz önce de söylediğimiz gibi insanlara yapmak istemedikleri bir şeyi hipnoz yoluyla yaptıramazsınız. Eğer sigarayı bırakmak için motive olmuşsanız ve kararlıysanız; başlangıçta sigarayı bırakmaktan elde edeceğiniz kazançları listelemek bile sizi bu konuda güçledirecektir. Örneğin, bu tür bir listede insanlar şunları yazarlar-.

kendini daha sağlıklı hissetmek

daha temiz kokmak ve kendim daha temiz hissetmek

kendini daha dinç hissetmek

fazladan paraya sahip olmak

kendini daha kontrollü hissetmek ve kendisiyle gurur duymak

Bu noktada alışkanlığın altında yatan muhtemel sebepleri ve ikincil kazançları belirlemek sizin için önemli olacaktır. Genellikle, alışkanlıklar bilinç işin içine girmeden otomatik olarak meydana çıkıyor gibi görünmektedirler. Bir alışkanlığı durdurmak amacıyla bilinçli bir karar verebilmek için her şeyden önce içerdiği davranışın farkına varmak gerekmektedir. Aşağıdaki soruları kendi kendinize sormak faydalı olacaktır: "En çok ne zaman sigara içiyorum? En az ne zaman içiyorum?" Belki de sigarayı bırakmayı belirli bir zamandan beri istemektesiniz. Belki geçmişte sigarayı bırakmak için bazı teşebbüslerde bulundunuz. Şimdiye kadar değişmenizi engelleyen şey neydi? Davranışınızı incelerken zihninizde sigara içilen bir durumu hayal etmek ve si-gara içmeden hemen önceki düşüncelerinizi ve duygularınızı tanımlamak etkili olabilir. Daha fazla içgörü sağlayacağını hissederseniz aşağıdaki rablodaki gibi bir yapıyı kullanarak, sigara içtiğiniz her bir durumu gözden geçirerek bunu bir adım ileri götürebilirsiniz. Bir kez alışkanlığınızın altında yatan ve onun devamlılığını sağlayan sebep ortaya çıktı mı? Örneğin, olumsuz düşünce kalıplarıyla mücadele etmek için "dur" tekniğini kullanabilirsiniz. Örneğin, kendi kendine hipnozda bilinçaltı zihninizde sigara içmemenin faydalarınıvurgulayarak kendinizi daha sakin, daha güçlü, daha güvenli ve kontrollü hissetmek için kendinize telkinler verebilirsiniz. Sigara içmek için kullandığınız zamanlar, yürüyüş yapmak veya gevşemiş bir hal yaratan derin nefes almak gibi daha sağlıklı faaliyetler için hipnoz sonrası ipuçlarına dönüştürülebilir. Bazı insanlar, "Daha sağlıklı oluyorum", gibi olumlu telkinler içeren mesaj kartlarını ayna, masa, araba ve benzeri yerlere yapıştırmayı faydalı bulmaktadırlar. Aşağıdaki alıştırmadaki teknik "hışırtı" tekniği olarak bilinir. Sigara alışkanlığını da içeren pek çok farklı alanda kullanılabilir. Bandler (1985) tarafından yaratılan teknik alışkanlığınıza ve gerçekte ne istediğinize dair bilinçaltınızın almış olduğu karışık mesajlarla yüklü geçmişinizle mücadele etmek için tasavvurunuzu kullandırır. Teknik bunu, ne istediğinize ve ne istemediğinize dair zihninizin en derin bölümünü aydınlatmak sayesinde gerçekleştirir. "Hışırtı" baskın düşüncelerinizi daha olumlu bir yönde kullanma konusunda programlama sürecine de yardım eder. Genellikle baskın düşüncelerimize doğru çekilmeye meylettiğimiz için de bu teknik Özellikle faydalıdır. Zihninizi bu şekilde olumlu yönlendirdiğiniz zaman, duygularınızın ve davranışınızın da aynı yönde gitmeleri için güçlü bir eğilime sahip olduklarını fark edeceksiniz. Bunu kişiliğinize ve durumunuza uygun hale getirmek için esnekve yaratıcı olun.

Tarih : 10/09/94
Zaman : Sabah 10
Yer ve Faaliyet : İşte bir toplantı için hazırlanırken
Düşünceler : "Herkesin önündekonuşmaktan endişe duyuyorum."
Duygular : Stresli
Skor : 3

Arzu skoru:
3= Bir sigara içmeliyim
2= Bir sigara içsem iyi olur
1 = Sigara içmeden de yapabilirim.

Alıştırma
1. Göz/erinizi kapatın ve kendinizi rahatlatın.

Devamı için: Alışkanlıklar Üzerine - Sigara Bırakma Çalışması - muminokan.com

KıpçakBeyi 26-12-2016 05:42 PM

Cevap: Alışkanlıklar Üzerine - Sigara Bırakma Çalışması
 
Hipno terapinin ve terapinin işe yaraması için sizin değişmeyi istemeniz kesinlikle şart.Eğer siz değişmeyi istemiyorsanız elbette direnç gösteriyorsunuz.İste-İnan-Değiş kitabında Ali Eşref Müezzinoğlu anlatıyor.Aslında kitabı yazmasının nedeni bir ön bilinç oluşturmak.Hipnoz bir uyku hali değil aşırı uyanıklılık hali.Çok duyarlı oluyorsunuz. Hipno terapiden önce ciddi bir terapi yapılmasının nedeni kişiyi buna hazırlamak.

Netice itibariyle bizim istemediğimiz hiç bir şey gerçekleşmiyor.Beyin buna bir şekilde koşullanmış olmalı.Terapi ve hipno terapi bir nevi yol gösterme amaçlı.Bir yerde yapmayı isteyip ama yapamam zor olur , şanslı değilim , imkanım yok gibi engellerinizi yıkıyor.

Önce gerçekten onu yaşamanız lazım.Ben bunu istemiyorum demek lazım.

Hayatdern 02-11-2018 12:46 PM

Cevap: Alışkanlıklar Üzerine - Sigara Bırakma Çalışması
 
Hocam kafada bitirmeden bunları denemek sadece geciktirecektir tekrar başlamamızı.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:19 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.