Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sigara ve Sağlığnıza Etkileri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Sigarayı Ölümüne İçenler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=453)

hayatimdegisti 29-11-2006 09:51 PM

Sigarayı Ölümüne İçenler
 
Bazı insanlar sigarayı ölümüne içerler.Mutlaka okumuşssunuzdur hatta belki çevrenizde böyle olanlar vardır.Tiryakinin bacağı kesilir damarları tıkanır ancak yine böyle içmeye devam eder.Bu şekilde sigara içen ve tüm uzuvları kesilenler bile vardı.
Hatta Sinema Sanatçısı Erol Taş sigara yüzünden hayatını kaybetmişti...

Nasıl oluyorda göz göre göre insanların ayakları kesiliyor kolları kesiliyor yine devam ediyorlar.Yada o paketlerde ciğerlerinin ne hale geleceği gösterildiği ve sigara öldürür uyarılarına aldırmadan sigara içmeye böyle devam edebiliyorlar.

Ben bir sigara tiryakisi değilim.Hayatım boyunca sigara içmedim.Bu nedenle bu duygunun nasıl bir duygu olduğunu sigara içen arkadaşlar bilirler.


Bu scripti dinleyenler sigara içtiklerinde kendilerini pis hissettiklerini,sigaranın eskisi gibi keyif vermediğini belirtmişlerdir.

Aynı zamanda sigara scripti sigaradan alınan keyifi azaltır.Normalde sigaranın bir antidepresan etkisi vardır.Ancak sigara mp3 u bu alışkanlığı yokederken bu antidepresan etkiyide azaltır.

Benim yakınlarımdan dinleyen bir kişi bu scriptin kendisini depresif hissetitrdiğini söyledi ki bu oldukça normaldir.Sitemizde sigara scriptini dinleyip sigarayi birakan bunu bildiren 5-6 kişide oldu.

Bu sigara scripti 4 adet ayrı scriptin birleştiği uzun bir scripttir.Bu 4 unu bir arada yapmak yerine 5 adet ayrı ayrı mp3 yapmayı düşünüyorum.
En azından bu süreç daha kolay geçebilecektir.Birini dinledikten sonra diğerine geçebileceksiniz.


Sigara ile ilgili savaşımız deva medecektir.Sigara kanser gibi hastalıklarında en başta gelen etkenlerinden biridir.

hayatimdegisti 29-11-2006 09:56 PM

Ynt: Sigarayı Ölümüne İçenler
 
Sigaradan dolayı 2 bacağını ve el parmaklarını kaybeden şahıs gençlere çağrıda bulundu.
Yozgat'ta, sigaradan dolayı 2 bacağını ve el parmaklarını kaybeden şahıs, gençlerin kendisinden ibret almalarını istedi.

Sigara içmekten, 2 bacağını ve el parmaklarını kaybeden 55 yaşındaki Ali Doğangönül, 1964 yılında 13 yaşında iken sigaraya başladığını ve 20 yıl sürekli olarak kullandığını belirterek, "1983 yılında sol bacağımda damar tıkanıklığı görüldü ve kangren başlangıcı nedeniyle 1985 yılında da sol bacağım kesildi. Aradan 2 yıl geçmeden sağ bacağım da kesildi, son olarak sol elimin parmakları kesildi" dedi.

Sigara içmekten dolayı hayatının zindana döndüğünü, yaşama sevincini kaybettiğini belirten Doğangönül, "Sigara nedeniyle hayatımı zor şartlarda sürdürüyorum. Tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşıyorum. Akülü arabam var ancak araba, Yozgat şartlarına uygun olmadığı için sık sık kaza yapıyorum. O nedenle evden fazla dışarı çıkamıyorum, sürekli evde oturmak zorunda kalıyorum. Gençlerimiz ve tüm sigara içenler, bana ve benim gibi olanlara bakarak ibret alsın ve sigarayı bıraksın" şeklinde konuştu.

hayatimdegisti 29-11-2006 09:56 PM

Ynt: Sigarayı Ölümüne İçenler
 
Sigara ile mücadele

Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Türktaş, sigara bırakmayı deneme ortalamasının 5 olduğunu belirterek, “Sigara bırakmak isteyenler, denemeye devam etsinler” dedi.

Prof. Dr. Haluk Türktaş, “bilimsel araştırmalar, günde 1-2 sigara içilmesinin bile hastalık riskinde anlamlı artışa neden olduğunu ortaya çıkardı” uyarısında bulundu.

Türk Toraks Derneği’nin Antalya’da düzenlenen 9. Yıllık Kongresi’ne katılan Prof. Dr. Haluk Türktaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2020 yılında dünyada ölüme neden olan 10 hastalık içinde, ilk sırada, tütünün neden olduğu hastalıkların yer alacağını söyledi. Tütün kullanımına yönelik çıkacak yeni yasayı desteklediklerini belirten Prof. Dr. Türktaş, “Hükümetin politikaları hoşumuza gitmeyebilir ama tütün konusundaki politikalarını destekliyoruz ve hep arkalarında olacağımızı söylüyoruz” dedi.

Tütün ve tütün mamullerine yönelik çalışmaları, “Başlangıç açısından ümit verici ama yeterli değil” diye değerlendiren Türktaş, şöyle konuştu:
“Kapalı alanda bir masanın sigaralı, diğerinin sigarasız olması sigara içmeyenleri korumaz. Çünkü dünyada milyonlarca insan, pasif içici olduğu halde birçok önlenemeyecek hastalığa yakalanmaktadır.”

“1-2 SİGARA DA ZARARLI”

Prof. Dr. Haluk Türktaş, bilimsel araştırmaların, kamu alanları vekapalı alanlarda sigara içiminin yasaklanmasının, o ülkelerde sigarayıbırakan insan sayısını da artırdığını söyledi. Sigarayı bırakmak isteyenlerin de denemekten çekinmemeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Türktaş, “Sigara, ortalama 5 kez denendikten sonra bırakılıyor. Bu yüzden sigara bırakmak isteyenler denemeye devam etsinler” dedi.

Günde 1-2 sigaranın zararı olmadığına ilişkin açıklamaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Prof. Dr. Türktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilimsel araştırmalar, günde 1-2 sigara içilmesinin bile hastalık riskinde anlamlı artışa neden olduğunu ortaya çıkardı. Pasif sigara içiciliğinde de aynı tablo var. Siz eğer gün boyunca sigara içmediğiniz halde sigara içilen bir ortamdaysanız, yarım paket, hatta bir pakete yakın sigara içmiş gibi oluyorsunuz. Dolayısıyla pasif sigara içenlerde, aktif sigara içenlerde görülen akciğer kanseri, gebelerde düşük yapma, kalp krizleri, nefes darlığı, üriner sistem kanserleri gibi hastalıkların anlamlı olarak daha sık görüldüğü kanıtlanmıştır.”

“SİGARASIZ MASA YASAYI SULANDIRIR”

Türk Toraks Derneği İkinci Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Sabri Uçan da sigarasız masa uygulamasında, sigara içen ve içmeyen kişilerinyan yana masalarda oturduğunu söyledi. Prof. Dr. Uçan, “Şu anda bizim çıkarılması için çaba gösterdiğimiz ve varolan yasa, kapalı mekanların ve kamu alanlarının sigarasız olmasını gerektiriyor. Sigarasız masa, bu yasayı sulandırmaya yönelik bir risk, tehdit içeriyor” diye konuştu.

Türkiye’de akciğer kanserli insan sayısının arttığına da dikkati çeken Prof. Dr. Uçan, şunları kaydetti:
“Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de akciğer kanseri tanısı koyduğumuz hastaların yüzde 90’ında sigara içim öyküsü var. Geri kalan yüzde 10’luk önemli bir kısmı ise eşi sigara içen kadınlar oluşturuyor. Sigara içmek ve kanser bire bir bağlantılı. Yine Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre ise eşi sigara içen kadınlarda kansere yakalanma riskinin arttığı görülüyor.”


SinanATASOY 19-12-2008 01:18 PM

Sigara, kendi sebebi olduğu yaranın merhemidir ancak..
Örneğin Stresle başa çıkmak için sigaraya başvuran kişi bilmez sigara bir anlık stresi azaltır akabinde daha fazlasına sebep olduğunu..
İş yaparken kafam durduğu sigara yakayım diyen kişi bilmez ki sigaranın uyarıcı yanının olduğundan dolayı kafanın çalışmaya başladığını akabinde uyarıcı etki geçtiğinde sigara yüzünden kafasının daha sık ve derin duracağını..

Bilse içer mi? İçmez.. Herşey farkındalık gerektirir.. Sigara içen adamın beyni kendini öyle bir kandırmıştır ki sigarasız bir hayattan keyif alamayacağını düşünür, oysa hiç çevresindeki içmeyenleri gözlemlemez tiryaki..

Ne yazık ki tiryakiler sigaradan asla kurtulamayacaklarına kendilerini inandırırlar..

Sigaradan kurtulamayacak tek kişi vardı o da bendim (tiryakiydim kendimi inandırmıştım).. Ama ben kurtuldum.. Bu durumda sigaradan kurtulamayacak kişi kalmadı..

O yüzden içenler bırakmayı ertelemesin hemen işe koyulsun..


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.