Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Dini takıntıları olan biriydim istemeden Allah a sövüyordum (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=623307)

Thanatos 29-08-2013 10:50 AM

Dini takıntıları olan biriydim istemeden Allah a sövüyordum

Arkadaşlar bundan 2 ay önce iç sesimden, kendi iradem olmadan isteksizce Allah' a hakaret ediyor ve sövüyordum. Ama bunu tamamen kendi isteğim olmadan yapıyordum, yani iç sesimi kontrol edemiyordum. Hatta Allah' ın varlığını kendime ve çevremdekilere sorguluyordum. Ve İnternetten baktım bu bir hastalıkta olabilirmiş. En sıkta Obsesif Kompulsuf Bozukluk ile birlikte görülüyormuş. Ama ben her zaman hiçbirşeyi kafasına takmayan biriyimdir. Bu nasıl oldu ? Ve bundan 4 yıl önce de aynısı olmuştu bende ve bu yıl yine tekrarladı bu hastalık. Ama şimdi böyle değilim, yemek yerken bile sükrediyorum, gece yatacağım zaman dua okuyorum, Allah' ın bize verdiği nimetlere şükrediyorum. Rabbim inşallah ona söylediklerim yüzünden affetmiştir beni. ağla2128956

sarışınım 29-08-2013 11:35 AM

Cevap: Dini takıntıları olan biriydim istemeden Allah a sövüyordum

Alıntı:

Thanatos Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 846185)
Arkadaşlar bundan 2 ay önce iç sesimden, kendi iradem olmadan isteksizce Allah' a hakaret ediyor ve sövüyordum. Ama bunu tamamen kendi isteğim olmadan yapıyordum, yani iç sesimi kontrol edemiyordum. Hatta Allah' ın varlığını kendime ve çevremdekilere sorguluyordum. Ve İnternetten baktım bu bir hastalıkta olabilirmiş. En sıkta Obsesif Kompulsuf Bozukluk ile birlikte görülüyormuş. Ama ben her zaman hiçbirşeyi kafasına takmayan biriyimdir. Bu nasıl oldu ? Ve bundan 4 yıl önce de aynısı olmuştu bende ve bu yıl yine tekrarladı bu hastalık. Ama şimdi böyle değilim, yemek yerken bile sükrediyorum, gece yatacağım zaman dua okuyorum, Allah' ın bize verdiği nimetlere şükrediyorum. Rabbim inşallah ona söylediklerim yüzünden affetmiştir beni. ağla2128956

doğru yoolu bulmuşun benim gibi :) tövbe ett ,allaha şükret üstüne düşeni yap o da görür affeder kulunu

Thanatos 29-08-2013 12:14 PM

Alıntı:

sarışınım Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 846186)
doğru yoolu bulmuşun benim gibi :) tövbe ett ,allaha şükret üstüne düşeni yap o da görür affeder kulunu

Seninde varmıydı böyle takıntın ?

eseski 29-08-2013 02:23 PM

Alıntı:

Ben de yaşadım bunu rahatsız oluyorsun ama içinden geçiyor işte. Ben inançlı biriyim ailem ateist bilinçaltım ondan etkilenmiş olabilir belki:). sende de öyle bir şey olabilir mi.

Değişmek 29-08-2013 02:26 PM

Bu bendede vardı hatta şimdi bile var içimdeki sesi kontrol edemiyordum ve küfür ediyordum ama hemen sonrasında tövbe ediyordum sonuçta bu benim elimde olan bişey değildi

nefes_almak 29-08-2013 04:31 PM

ciddi bir psikolojik hastalık olacağını sanmıyorum. şeytanın insanları yoldan çıkarmak için insanların aklına girip insanlara oynadığı anlık basit bir oyun olabilir. yoklama yapıyordur. bunlara kapılıp devamını getirmediğiniz sürece sorun olacağını sanmıyorum.

maviinci 29-08-2013 08:46 PM

"iç sesimi kontrol edemiyordum."

canım benim, bunu kontrol edemezsin; bu bir hikmet, insan beyninden günde 60 bini aşkın düşünce geçtiğini okumuştum siteden.. hangi birini kontrol edeceksin? sadece kontrol etmekten vazgeç, bırak aksın..:) sen iradi olarak böyle düşünmediğin ve iradenle bunları söylemediğin için mesul olmazsın Allah katında.. Şeytanın vesvesesi zihnini bunlarla meşgul etmen.. Boşver, sadece akışına, akıntıya bırak.. izleme, takip etme. göreceksin, böyle problemli düşünceler senden uzaklaşacak..

sarışınım 29-08-2013 09:14 PM

Alıntı:

Thanatos Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 846187)
Seninde varmıydı böyle takıntın ?

şöyle söylim sana sosyal fobimin ağırlaştığı dönemlerde artık son noktaya gelmişken ben dee atesitlik yoolunda ilerliyordum yani

hnbzmm 30-08-2013 02:12 AM

bastırılmış duyguların daha çok sorun çıkartacağını düşünüyorum. söv.

Işıklı yol 30-08-2013 04:34 PM

Alıntı:

bu sadece ve sadece vesvese. Hiç üzerinde durma, ilgilenme. Vesvese hakkında şöyle anlatılır. Düşün gece vakti bir ip görürsün, biraz dikkatli baktığında, onu değişik şeylere benzetirsin. Belki bir canlıya, yılana lambayı yaktığında bakarsın ki sadece bir ipmiş. Onu önemseme. Bir din büyüğü vesvese hakkında şöyle söyle ateş yakar ama ateşin aynadaki aksi yakmaz. İşte vesvesede böyledir. Küfür değildir. Küfrün görüntüsüdür. Şeytan, önce vesvese atar, sonra ise seni ümitsizliğe düşürür. Sen artık dinden çıktın, der. Artık Allahın kötü bir kulusun der ve böylece seni daha büyük günahların içine atar. Buna hiç takılma, hç önemseme. Herkesin başına gelebilen bir şey bu. Benim, senin başkasının. Hepimiz yaşadık bunları. Sen bunlardan Allaha sığın ve üzerinde durma. Allah yardımcın olsun cnm benim. üzülme olur mu?

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:36 PM.