Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Altın fiyatları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=623131)

imlemeci 04-07-2013 11:05 AM

Altın fiyatları
 
Geçen hafta tarihi dip yapıp ardından hızlı bir yükselişe geçen altın fiyatları yeni haftayı 1.250 dolar seviyesinde sakin geçiriyor. Ancak yarın açıklanacak ABD istihdam verilerinin etkisi piyasalarda merakla bekleniyor.

http://www.altinfiyatlari24.com/altin-fiyatlari.jpg

Altın geçen hafta yediği şiddetli yumruğun ardından toparlanmaya devam ediyor. Rekor düşüş sonrası hafta başında aynı hızla çıkış yakalayan altın fiyatları haftanın son gününe doğru neredeyse sabitlendiği 1.250 dolar seviyesinden hafif dalgalanmalar dışında ayrılmıyor.

1.250'DE BİR AŞAĞI BİR YUKARI

Dün gün içinde 1.250 doları bir kıran bir aşan altının ons fiyatı yeni günün ilk saatlerinde 1.252 dolar civarında primli seyrediyor. Ancak yarın açıklanacak ABD istihdam verileri altının kısa vadede kaderini belirleyecek en önemli etken olacak.

YARIM YA DA CUMHURİYET ALIN

Dün Kuyumcular Odası altının kuyumcularda piyasa değerinden daha pahalıya satıldığını belirterek, 'Ramazanda çeyrek altının fiyatı düşecek" uyarısı yapmıştı. Ayrıca tüketiciye fiyatı suni olarak artırılan çeyrek altın yerine, yarım ya da cumhuriyet altınına yönelmesi gerektiği öneriliyor.

Altın, Avrupa'da borç krizine ilişkin endişelerin artması ve Mısır'daki siyasi gerginlikten dolayı artan güvenli liman alımlarının etkisi ile yükselişini ikinci güne taşıdı. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonundaki (ETF) varlıkların değişmemesi de ve çeyrek altın fiyatlarını yukarı yönde etkiledi.

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,258.35 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 13:57'de 1,255.15 dolara geldi. Fiyatlar dün, Portekiz'de hükümet borçlarına ilişkin anlaşmazlıktan dolayı iki bakanın istifa etmesi ve Mısır'da ordunun darbe yaparak Cumhurbaşkanı Mohamed Mursi'yi görevden almasının etkisi ile yüzde 0.8 yükseldi. Fiyatlar geçen hafta 1,180.50 dolara kadar inerek Ağustos 2010'dan bu yana en düşük seviyesini görmüştü.

Altın, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin, ekonomideki iyileşmenin sürmesi durumunda varlık alımlarını bu yıl azaltabileceklerini kaydetmesi ile birlikte, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 23 düştü. ABD'de Cuma günü Haziran ayı tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Dün açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi Haziran ayında beklenenden daha fazla artış göstermiş ve işsizlik başvuruları geçen hafta düşmüştü.

Çin'in borsaya kote en büyük aracı kurumunun bir birimi olan CITIC Securities Futures Co. analisti Xiang Nan, "Yatırımcılar, Mısır ve Portekiz'deki gelişmelerle birlikte, küresel ekonomiye yönelik halen çok sayıda risk olduğunuı hatırladı," dedi ve "yatırımcılar Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisini bekliyor. ABD ekonomisinde iyileşmeye yönelik beklentiler piyasa bekleyişlerini olumsuz etkileyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 yükselerek, ons başına 1,254.20 dolara çıktı ve dünkü yüzde 0.7'lik kazancını genişletti. Dünyanın en büyük altın destekli ETF'si SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, 2 Temmuz'da 964.69 tona inerek 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledikten sonra, dün değişmedi. ABD'de piyasalar bugün Bağımsızlık Günü tatili nedeniyle kapalı.

Spot gümüş yüzde 0.4 düşerek ons başına 19.6901 dolara geriledi. Fiyatlar seans içinde yüzde 0.5 düştü ve yükseldi. Spot platin yüzde 0.9 yükselerek ons başına 1,356.25 dolara ulaştı ve son üç günde ilk kez yukarı yönde hareket etti. Spot palladyum yüzde 0.2 kazançla ons başına 686.45 dolara çıktı ve iki günlük düşüşünü tersine çevirdi.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:38 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.