Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Bu soru kafama takılıyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=622581)

Işıklı yol 21-01-2013 11:17 PM

Bu soru kafama takılıyor

hy789 Özellikle yaratıcılık konusunda telkinlerde şöyle bir ifade var. Mesela resim yapma telkin cdsini ele alalım. " resimlerim konusunda mükemmeliyetçiyim" gibi ya da buna benzer bir ifade mevcut. Peki mükemmeliyetçi olmak kötü bir şey değil mi? Bu benim kafama takılıyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.dusun2

kutayhun 22-01-2013 11:20 AM

Cevap: Bu soru kafama takılıyor

yaşamın her anlamında mükemmelliyetçi olmak bir hastalık... ama bir alanda özellikle yetenek gerektiren şarkı resim ya da spor gibi bir alanda mükemmelliyetçi olmak normal..... hatta bir alanda mükemmelliyetçi olmak yaşamın diğer geri kalan kısmında sizi rahatlatacaktır.. çünkü bu rahatsızlığı ve takıntıyı doğru bir yere kanalize etmiş olacaksınız.. ve doğal olarak hastalığı bir nevi tedavi etmiş olacaksınız...

sweeet 22-01-2013 01:39 PM

Kutayhun Hoıcam söylediğiniz çok mantıklı geldi bana, teşekkürler. Bu güzel sorun için ayrıca sana da teşekkürler sevgili ışıklı yol.

kutayhun 22-01-2013 01:59 PM

köyde bana mantıklı muhammet derler rica ederim :) umarım arkadaşa da mantıklı gelmiştir.. zaten hiç bir olumsuz özellik tam olarak yok edilemez.. aslında dengeli olmak dediğimiz şey bu... olumsuz ve olumlu yönlerimizi enerjimizi özelliklerimizi ve takıntılarımızı doğru gereken yerde kullanmak.

Işıklı yol 22-01-2013 03:26 PM

Çok teşekkür ediyorum. Bu soru cidden kafamı kurcalayıp duruyordu. Ayrıca geçen hafta yaptırdığım çekirdek inanç tespitinde mükemmeliyetçi olduğum gibi bir sonuca ulaşmıştık. Şimdi zaten yüksek tansiyonun varken "tuz yala" demek gibi bir şeydi buhy789. Evet, nispeten rahatladım. Neticede zaten çok fazla da bilgim olmadığından, bu konuda ikna olmaya açığım doğrusu, hiç araştırmadan hemen ikna olayım gitsin. Her ikinize de teşekkür ediyorum. Sevgimleactionsmile

sweeet 22-01-2013 03:30 PM

Araştırmak iyidir ışıklı yolcum (kısaca ışıkcım mı desem acaba?). Kafanda bir soru varsa cevaplar gelir. Hem de doğru cevaplar. Sabırla ve farkındalıkla beklemek gerekir. Kafandaki sorular için de kendini yiyip bitirmemek gerek tabi. :)

Mutlu ve huzurlu günler dilerim.

Sevgiler.

kutayhun 22-01-2013 03:35 PM

mükemmelliyetçilik bir hastalık bende de var ama sadece ingilizce konusunda var.. yani ingilizcede hep en iyi en çok bilen olmaya çalışırım.. gayet yıllardır düzenli ingilizce çalışır dinler okurum, kelime öğrenirim.. ama onun dışında gayet demokratik insan seven duyarlı bir insanım... bir alanda mükemmelliyetçi olmak iyidir... sevgilerle...

Işıklı yol 22-01-2013 03:36 PM

Aslında ismim IŞIK zaten, sevinirim böyle hitap edersen. Çok teşekkür ederim, iyi ki varsıngirlhaha

Işıklı yol 22-01-2013 04:10 PM

Ben resim yapıyorum. Bazen bir rengi dakikalarca saatlerce ararım. Şimdi çalıştığım resimde sonbahar yaprakları var. Allahım deli olacam nasıl bulacam o renkleri ben. Bir yandan resme bakıyor bir yandan söyleniyorum " Allahım bu nasıl renk, Allahım bu nasıl bir renk ya Rabbim?" Eğer bir sanatçıysanız, Allahın yarattıkları karşısında derin bir acziyet duygusu yaşarsınız.Bazen bir çiçeğe bakıp ya da bir manzaraya bakıp ağladığım çok olmuştur. O muhteşem güzellik karşısında, derin bir hayranlık, huzur, sevinç ve acziyet duygusu yaşarım. Hele Işığın suda ki dansı, yaprakların rüzgarda salınışı Hz Mevlanamın dediği gibi " bak ağaçların yaprakları nasılda alkışlıyorlar" Ve O ağaçları topraktan yeryüzüne uzanmış eller olarak değerlendirir. Ellerinde binlerce hediye ile yeryüzüne uzanmış eller.yrl78

Eğlenceli 22-01-2013 06:22 PM

Alıntı:

Işıklı yol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 836136)
Ben resim yapıyorum. Bazen bir rengi dakikalarca saatlerce ararım. Şimdi çalıştığım resimde sonbahar yaprakları var. Allahım deli olacam nasıl bulacam o renkleri ben. Bir yandan resme bakıyor bir yandan söyleniyorum " Allahım bu nasıl renk, Allahım bu nasıl bir renk ya Rabbim?" Eğer bir sanatçıysanız, Allahın yarattıkları karşısında derin bir acziyet duygusu yaşarsınız.Bazen bir çiçeğe bakıp ya da bir manzaraya bakıp ağladığım çok olmuştur. O muhteşem güzellik karşısında, derin bir hayranlık, huzur, sevinç ve acziyet duygusu yaşarım. Hele Işığın suda ki dansı, yaprakların rüzgarda salınışı Hz Mevlanamın dediği gibi " bak ağaçların yaprakları nasılda alkışlıyorlar" Ve O ağaçları topraktan yeryüzüne uzanmış eller olarak değerlendirir. Ellerinde binlerce hediye ile yeryüzüne uzanmış eller.yrl78

sizi çok iyi anlıyorum. görsel güzelliklere karşı aşırı duyarlılık durumu bende de var. boş vakitlerimde internetten duvar kağıtları toplarım. duygusal olarak çok dara düştüğümde balkona çıkar ve gökyüzündeki ayı uzun uzun seyrederim hipnoz olmuşcasına.
hatta renkler konusunda çok takıntılıyım. benimkisi daha ziyade kişisel imaj ve doğru giyim üzerine...yanlış tonda seçilmiş bir kıyafet giydiğimde çok kötü hissederim yada başka bir uyumsuzluk varsa....sıcak renk soğuk renk ara renk ana renk hepsini bilirim. saç renklerininin saç boyalarındaki numaralı kodlarının anlamlarını bile bilirim. benim de mükemmeliyetçi olmam gereken tek alan bu olsa gerek. ama malesef ki başka konularda da mükemmeliyetçilik var..hepsini bu alana yoğunlaştırsam iyi olacak y789

Işıklı yol 22-01-2013 07:13 PM

Demek ki senin alanın moda üzerinesuperxy

Işıklı yol 23-01-2013 10:40 AM

Eğlenceli senin ilgi alanın moda olmalı. Bu konuda neler yapıyorsun? Demişsin ki bu alana yoğunlaşsam iyi olur. Eğer başka bir işle meşgul değilsen bu alandaki eğitimleri kovalayabilirsin. Bu seni o alanın içine kendiliğinden çekecektir. Benimki bir tavsiye sevgimle kaly789girlhaha

Işıklı yol 23-01-2013 10:51 AM

Çok ilginç az önce baktığımda önceki gönderimi görememiş yeniden yorum yazmıştım şimdi ise o gönderimde geri gelince kendimi tekrar etmişim. Ya bir hata oluştu ya da ben daha bu forumu kullanmayı öğrenemedim.y789

kutayhun 23-01-2013 11:11 AM

bende de oluyor o sanırım arada küçük hatalar oluyor.... yorumların geç yorumlanması gibi...
yada sonuçta site insan üretimi ve küçük sıkıntılar olabiliyor... saygılarımla

WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:30 PM.