Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Terimleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=494)
-   -   Çay ve Kahvenin yararları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=618197)

CaSaNoVa 01-04-2011 09:51 PM

Çay ve Kahvenin yararları
 
ÇAYIN FAYDALARI

-Çay, kan dolaşımını kolaylaştırır, uyku halini giderir, konsantrasyonu arttırır.
-Çay, yorgunluğu engeller. Bu özelliklerinden ötürü çay, ders çalışan veya sınavlara hazırlanan öğrencilerin uzun gecelerinin favori içeceğidir.
-Çay, depresyon problemlerine yardımcı olur ve huzur verici etkiye sahiptir

-Çay, gergin bir cilt sağlar
-Çay, idrarı temizler
-Çay, vücudun direncine olumlu katkıda bulunur
-Çay, kan arttırıcıdır ve kandaki zehirli maddelerin çabuk atılmasını sağlar
-Çay, tansiyonu düşürür




KAHVENİN FAYDALARI

http://www.cayvekahve.com/kahve/kahvenin-faydalari.jpg


Kahvenin
sağlımız üzerindeki etkilerini araştıran geniş çaplı araştırmalar çok eski olmasa da, kahvenin pek çok ciddi hastalığı önlemeye yardımcı olduğu görülmüştür.
Astım

Kahvenin, astım hastalarına yardımcı bir içecek olduğu yaklaşık 150 yıldır bilinmektedir. Kahvenin içerisindeki kafein nefes yollarını açıcı etkiye sahiptir. Günümüzün saygın tıp dergileri de kahvedeki kafeinin, genç astım hastalarında kuvvetli bir nefes açıcı ilaç olduğunu kanıtlayan araştırmalar yayınlamışlardır. Hatta yapılan deneylerle kahve içenlerin astıma yakalanma olasılığının belli bir miktar azaldığı görülmüştür.
Kanser

Kahvenin de yeşil çay ve siyah çay gibi iyi bir antioksidan kaynağı olduğu tespit edilmiştir. Hatta kahve işlenme sürecinde de içindeki antioksidanları kaybetmemektedir. Bilindiği üzere antioksidanlar kanser hücrelerinin çoğalmasını ve yayılmasını engelleyici özelliktedirler.
Baş Ağrısı

Migren üzerindeki olumsuz etkileri bilinmesine rağmen kahve, normal bir baş ağrısına iyi gelmektedir. Kahvenin içerisinde baş ağrısı içi kullanılan ilaçlardaki maddelerden bulunduğu ve biraz daha iyi sonuç verdiği görülmüştür.
Karaciğer

Kahvenin faydalarından biri de kahve içen kişilerin karaciğer rahatsızlıklarına daha az yakalandıkları yapılan araştırmalarla tespit edilmiş olmasıdır. Kahve, özellikle sirozun ve sirozdan kaynaklanan karaciğer kanseri riskinin düşürülmesine faydalıdır.
Safra Taşı

Erkeklere göre vücutlarında daha fazla safra taşı üreten kadınların, kahve içmeleri durumunda içmeyenlere göre safra taşından daha az şikayette bulundukları gözlenmiştir.
Konsantrasyon

Uyarıcı etkisi olan kahvenin dikkati bir iş üzerinde toplamada faydalı olduğu bilinmektedir. Özellikle işte ve okulda yapılan araştırmalar, belli miktar kahve tüketiminin konsantrasyonu arttırdığını göstermiştir.
Selülit

Bilinenin aksine kahvenin faydalarından biri de selülit ve benzeri cilt sorunları üzerinde olumlu etkilere sahip olmasıdır.
Parkinson

Günde bir fincan kahve içen erkeklerde, Parkinson hastalığına yakalanma riskinin bir miktar azaldığı yapılan araştırmalarda gözlenmiştir. Bu riskin azalması Kahvenin önemli faydalarından biridir.



Bu arada dipnot:Çay baş ağrısını giderir kendimden biliyorum :)

Perfinya 01-04-2011 11:10 PM

Cevap: Çay ve Kahvenin yararları
 
Kahvenin Türk kahvesi ya da hazır kahve(Nescafe) olması farkeder mi acaba? 3ü bir arada içiyorum hergün. 4897

vittoria è nostra 02-04-2011 12:01 AM

Cevap: Çay ve Kahvenin yararları
 
Alıntı:

Perfinya Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 794997)
Kahvenin Türk kahvesi ya da hazır kahve(Nescafe) olması farkeder mi acaba? 3ü bir arada içiyorum hergün. 4897

evet işte bende bunu çok merak ediyorum bende çokça 3ü1arada tüketiyorum. çay hiç içemiyorum bütün üniversite hayatım boyunca uyanık kalmak için çay içmekten gına geldi artık çay benim için bir anlam ifade etmiyor maalesef ki 4897 birara bergamotlu filan denedim ama ııhh ıhhh içemedım ot gibi geliyor bana sadanim ama türk kahvesimi hazır sade nescafe mi yoksa 3ü bir araad farkedermi acaba bende çok merak ettim

CaSaNoVa 02-04-2011 12:53 AM

Cevap: Çay ve Kahvenin yararları
 
Neskafe ile Türk kahvesinin pek bi farkı yoksa yukarıdakiler geneli kapsıyor sanırsam

Neptün 02-04-2011 01:31 PM

Cevap: Çay ve Kahvenin yararları
 
Eh yani evet bu kadar çok içtiğimiz şeyin faydaları olmalıydı mutlaka :) Teşekkürler Casanova paylaşım harika.

Hazır granül kahveler(nescafe) konusunda fazla bilgim yok ama onlar işlemden geçiyor yoksa nasıl eriyecek? Ben Türk kahvesi ve filtre kahve tercih ediyorum imkanım oldukça.
3ü 1 arada kahvelerdeki kahve beyazlatıcılarda(kafimeyt) çok fazla kalori var :( Onun yerine normal süt eklemek daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

yeni bir hayat 02-04-2011 02:11 PM

Cevap: Çay ve Kahvenin yararları
 
Çay ve kahvenin yararları çok güzel anlatılmış..Herşeyde olduğu gibi bunun da fazlası zarar. özellikle Türk toplumunun kahvaltı alışkanlığı bunun en önemli göstergesi..Çay, birlikte tüketildiği besinlerin (özellikle demir içeren besinlerin) vücuda faydasını ciddi ölçüde azaltıyor,hatta yok ediyor..Bunu geçmişte bizzat deneyimlemiş (sabah ve akşam bir demlik bitiriyordum) ve kan değerimi 6.6 ya kadar düşürmüş biri olarak kesinlikle yemeklerden en az bir saat sonra en fazla 2-3 bardak içmenizi öneririm.Yeşil çay çok daha faydalı.
Başağrısını geçirmesinin en önemli etkisi de içindeki "Teinin" maddesine olan bağımlılığınız. Bu madde ihtiyacınızı karşıladığınızda başağrısı ortadan kalksa da bağımlı hale gelmeden makul ölçüde tüketmek en iyisi..


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.