Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=545)
-   -   ŞİMDİ BİRDE BİLGİSAYAR TONERLERİNİN YARATTIĞI SAĞLIK SORUNLARI VAR (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=425506)

bluemoon24 18-10-2009 02:04 PM

ŞİMDİ BİRDE BİLGİSAYAR TONERLERİNİN YARATTIĞI SAĞLIK SORUNLARI VAR
 
Alerjik ve kronik kan hastalıkları (COPD) astım araştırma kurumları ise daha dramatik verilere ve kanıtlara sahip. 2010 başlarında en büyük sorunun çevre kirliliği olması beklenirken, 2020`lerde alerjiler, solunum hastalıkları ve kanser ölümlerinin ön plana çıkması bekleniyor. Böylece artık daha çok vakit geçirmekte olunan iç mekanlar, ofisler ve binalardaki tehlikenin sonuçları tamamıyla ortaya çıkmış olacak.

AB son toplantılarında insan sağlığına zararlı ürünlerle ilgili bir karar aldı ve bir çok alanda buna teknoloji alanında dahil insan sağlığını tehdit eden zararlı ürünlerin kullanılmaması veya gerekli tedbirlerin alınması kararı alındı. ITG (Toner Mağdurları Destek Grubu) adlı kuruluşa bugün itibariyle tonerden zarar görmüş 12.000 kişi başvuruda bulundu.

Toner tozları ve kağıt partikülleri cihazların havalandırmaları ile ortamda herkesin soluduğu havaya karışırlar ve uzun süre havada kalıyor. Hava kaynaklı partiküller solunum sistemini özellikle de zararlı maddeleri bir filtre gibi emen hassas akciğer dokularını tehlike altında bırakıyor. Örneğin bir lazer yazıcı, bir saatte odaya zararlı maddelerle zenginleşmiş 8m³ hava üflüyor.

The Deutsche Bundesanstalt für Arbeitsschutz und Arbeitsmedizin (German Federal Office for Health & Safety at Work) hayvanlar üzerinde yaptığı araştırmalar ile tonerin kanserojen bir madde olduğunu ispatladı. Bunu yanı sıra Avustralyalı bilim adamları da, bilgisayar yazıcılarının havaya toner partikülleri saçtığını ve bu partiküllerin hava ile birlikte ciğerlere çekildiğinde sigaranın içindeki maddeler kadar zarar verdiğini bildirdi.62 yazıcıyı inceleyen uzmanlar, bunlardan yüzde 30`unun yüksek miktarda zararlı toz yaydığını saptadı. Akciğerler için son derece tehlikeli olan bu tozlar, özellikle ofis ortamında çalışanlar için en büyük sağlık tehditlerinde ilk sıralarda yer alıyor.

Queensland Teknoloji Üniversite`sinden Lidia Morawska, yazıcıların sigara kadar sağlığa zararlı olduğuna dikkat çekerken bu cihazların tehlikesinin markadan markaya değiştiği belirtildi.

Ayrıca Morawska, ev ve ofis gibi kapalı ortamlarda daha fazla hava kirliliğine yol açan kaynaklar keşfettiklerini söyleyerek birçok teknolojik aletin zararlı olduğuna işaret etti.

Yakın gelecekte her 3 ölümden birinin ince tozdan kaynaklanacağı, akciğer hastalıklarının 1/3`ü kesinlikle toner kaynaklı olacağı, hastanelerde yatanların %7`sinin toner nedeniyle akciğer kanseri olanlar olacağı kesinleşti.

Bu verilere göre İsviçre`de 3300 ölüm, Avusturya`da 5600 ölüm, Almanya`da 65000 ölüm, ve tüm Avrupa`daki 310000 ölüm toner kaynaklı olduğu bildirildi. (referans kaynakları: WHO, Greenpeace, Global2000)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:28 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.