Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sabah Yorgunluğu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=125)
-   -   Sabah Yorgunluğu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=735)

hayatimdegisti 27-01-2007 02:24 AM

Sabah Yorgunluğu
 
Yorgunluk modern hayatın en önemli ve en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri. Hastane polikliniklerine müracaat eden hastaların neredeyse yarısından fazlasının en önemli şikayeti yorgunluk.

İster ruhsal (psikolojik), ister bedensel (fizyolojik), ister motivasyonel kökenli olsun yorgunluk yorgunluktur, fark etmez! Hayatı tatsızlaşan, keyfi kaçan, bitkin, enerjisiz ve güçsüz kalan hep sizsinizdir. Kolunu kıpırdatmaktan bile aciz, herhangi bir aktiviteye başlamakta kararsız ve çoğu kez huzursuz, depresif ve iştahsız siz!.

Yorgunluğun nedenleri saymakla bitmez. Bazen aşırı sıcak, gürültülü, ışığı az, düzensiz bir çalışma ortamı, bazen aşırı alkol, sigara kullanımıdır. Bilgisiz ve yanlış ilaç tüketimi de yorgunluk yapabilir. Rahatlatıcı amaçla ya da uyku getirsin diye veya alerji tedavisi için alınan ilaçların idrar yoluyla tuz, potasyum ve magnezyum kaybını arttıran idrar söktürücülerin, uzun süreli kullanılan kortizon türevlerinin, kolesterol düşürücü statinlerden, karaciğer ve böbreğe zarar veren antibiyotiklere kadar pek çok ilacın yorgunluk yapabileceğini bilmelisiniz.

DEPRESYON DA YORAR

Uykusuzluğun, uyku kalitesinde meydana gelen bozulmaların da uykusuzluğa yol açacağından kuşkunuz olmasın. Bazen de ‘uyku apnesi’dir sizi gün boyu yorgun kılan, halsiz ve bitkin bırakan, uyuklatan. Depresyon günümüzün en yaygın sağlık sorunlarından biri ve yorgunluk nedenlerinin en önde gelenidir. Depresyon sorunu yaşayan hastaların ilk sorunu, sürüp giden ve belirli bir sebebe bağlanamayan, ama yoğunluğu gittikçe artan can sıkıcı yorgunluktur. Yeni çağın çok önemli iki sorunu olan kaygı ve stresin de yorgunluk nedeni ile olabileceğini hatırlatalım. Gerçek veya hayali tehditlerin mevcudiyeti karşında oluşan ruhsal ya da bedensel belirtilerin ifadesi olan kaygı hali de sizi yorabilir. Baş ağrısı, terleme, gerginlik hissi, alınganlık ve hassasiyet artışı, geceleri kabus görme ve baş-boyun bölgesinde terlemelerle uyanma, uykusuzluk, kaygı durumunun diğer belirtileridir. Kas seyirmelerinin, cinsel güç eksilmelerinin de kaygı durumuna işaret edebileceği aklınızda olsun. Yorgunluk sorunu özellikle şehir yaşamının yoğunlaştığı, ruhumuzun bedenimizden giderek uzaklaştığı günümüz insanının en önemli problemlerinden biridir. Bu soruna gelecek yazımızda da yer vereceğiz.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Sabah yorgunluğunu önlemek için şu önerilerde bulunuyor:

Yatmadan önce yoğun egzersiz yapmayın.

Yatağa girmeden evvel herhangi bir şey yemeyin.

Akşam yemeklerinizi hafifletin, alkolü azaltın.

Akşam tatlılarını kesin.

Uykusuzluk sorununa ve kaliteli uykuya önem verin.

Uykudan hemen önce televizyon izlemek yerine kitap okumayı ve müzik dinlemeyi deneyin.

Yatak odanızdaki elektrikli aletleri fişinden çekin.

Yatak odanızın yeterince havalandığından emin olun.

İşyerinizdeki problemlerinizi ve oturma odanızdaki düşüncelerinizi yatak odanıza götürmeyin.

Uyku ilaçlarını, antidepresanları, antialerjikleri doktorunuz önermedikçe denemeyin.

Gün içinde yeterli beslendiğinizden emin olun.

Uyku apnesi sorununuz olup olmadığına dikkat edin.

Depresyon probleminiz olup olmadığını öğrenin.

Kansızlık, tiroid bezi ve böbrek üstü bezi tembelliği, gözden kaçmış enfeksiyonlar ve bazı kanserlerin de sabah yorgunluğu yapabileceğini hatırlayarak doktorunuzdan yardım alın.

sarıgüller 01-04-2008 12:03 AM

Ynt: Sabah Yorgunluğu
 
Kansızlık, tiroid bezi ve böbrek üstü bezi tembelliği, gözden kaçmış enfeksiyonlar ve bazı kanserlerin de sabah yorgunluğu yapabileceğini hatırlayarak doktorunuzdan yardım alın.



onemli bır yazı tesekkurler .. sung66

ZzerenN 17-05-2008 02:45 AM

Ynt: Sabah Yorgunluğu
 
Teşekkürler, bunlar yararlı ve gerekli bilgiler super


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:06 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.