![]() |
reik1 ve reiki2 uymlaması aynı anda alınabilir mi? MERHABALAR.. benim reikiye uyumlanıp uyumlanmadığıma dair bir sorunum var..şöyle ki, ben reiki1 almadan reiki2 ye uyumlandım.. reiki1 almadığımı söylediğimde reiki2 ye uyumlanırken reiki 1' e de uyumlanacağımı söylediler..ben bu uyumlanmayı istanbul da aslında güvenilir olduğunu düşündüğüm bir kurumdan aldım. fakat bu kurumda reiki ile bize verilen bilgiler benim internet üzerinde reiki ile ilgili okuduğum (sizin forumlarınızdakiler de buna dahil) birçok bilgiyle örtüşmüyor.bir çok yerde reiki bir aldıktan bir süre ( bazı yerlerde 21 gün olarak belirtilmiş) reiki 2'yi alabileceğim bilgisi var.bu kurumda böyle bir dönemden bahsedilmedi.. ayrıca reiki ile ilgili bize bir şifa enerji değil bir sevgi enerjisi olduğu söylendi..bize öğretilen başımıza gelen olumsuzlukların meydana gelmesine sebep bilinçaltının olumsuz duyguları bulup temizleyip sevgiye dönüştürerek yok etmek..geçmiş yıllardaki karmalarımızı da temizlemekte kullanıldığı öğretildi..günlük hayattaki deneyimlerden bahsediliyor bu forumda ve başka sitelerde de fakat bize öyle bir kullanım öğretilmedi.. sizce ben reikiye uyumlandım mı ve kullanım alanım doğru mu? teşekkürler.. sevgiler... |
ben de merak ettim şimdi... |
Merhaba. Bilgin dahilinde cevap vermeye çalışıcam, eksik kalan yerleri arkadaşlarım tamamlayacaklardır. Eğitmeniniz doğru söylemiş, Reiki bir sevgi enerjisidir ve sevgi en büyük şifa kanalıdır. Reiki 1 inisiyasyonu almadan 2. derecede uyumlanamazsınız. Reiki 2 deki semboller size öğretildi mi bilemiyorum ama eğer bu şekilde bir uyumlanma yapıldıysa size bazı eksiklikler söz konusu olabilir. Reiki ye uyumlanmışsınızdır.Çünkü en önemli olan niyettir.Eğitmeninizin eksik kalan yanları olsa da Reiki rehberleriniz tamamlar.Siz şu an yüksek ihtimal Reiki 1 e uyumlusunuz. Yine de size detaylı bilgiyi rehberim Shamanic verecektir. Sevgiler. |
Sevgili Redflowers, Reiki 2 sembolleri verildi..Bunları nerede nasıl kullanılacağım öğretildi.. Bu sembolleri uzaktan Reiki gönderiminde, geçmişe karma temizliğinde ve mekan temizliğinde kullanabileceğim öğretildi.. Reiki 1 de de birinci sembolle kendimize reiki yollayabileceğimizden bahsedildi.. Aslında benim reiki serüvenim şöyle gelişti.. Ben bir süredir "aydınlanma" mı demeliyim bilmiyorum bu yönde internet üzerinden ve kitaplardan bilgi edinmeye başladım... Gittiğim kurumu da internetten buldum; aslında güvenilir olduğunu düşünüyorum.. kurumun web sayfasında da reiki 2 ye gittiğimde reiki 1 e uyumlanabileceğim yazıyordu... Telefonla da teyid ettim onayladılar.. Gittiğimde aynı soruyu tekrar sordum "reiki 2 ye uyumlanırken reiki 1 e de uyumlanıyorsunuz" benzeri bi cevap aldım..Gittiğimde reikiyi anlattı reiki masterımız ve bize reiki 2 de kullanılan 3 sembolü öğretti... sonra biz uyumlanmak üzere tek tek odalara alındık.. tekrar salona döndük.. ve pratik olarak bu sembollerle geçmişe karma yaptık;sadece anne karnındaki geçmişimize karma temizliği yapmaya zamanımız yetti.. reiki 1'i sorduğumuzda sadece birinci sembolü elimize çizip bedenimizin herhangi iki yerine ellerimizi koyup reiki verebileceğimiz anlatıldı.. Uyumlanmam bu şekilde gerçekleşti..Bu sebeplerden ötürü uyumlanmış olmama dair endişelerim oluştu...Ayrıca bize ilk söylenen "reikini bir şifa enerji değil bir sevgi enerjisi" olduğu "kendimize ve başkalarına şifa veremeyeceğimiz sadece olumsuzluğun altında yatan bilinçaltımızdaki engelleri bularak bunları temizlemeye yönelik bir sistem anlatıldı..Ancak ben internet üzerindeki forumları okuduğumda insanların reikiyi çok çok daha geniş alanlanda kullandıklarını okudum.. Bunlardan ötürü de reikiyi hakkıyla kullanamıyorum hissi oluştu bende.. Hatta "ben bu reikiye uyumlu değilim ve yaptıklarımda bir işe yaramıyor mu acaba ?" diye düşünmeye başladım.. Zaten sadece odamı temizlemede ve birinci sembolle kendime reiki vermede kullanabiliyorum şimdilik.. mesajımın uzunluğundan dolayı kusura bakmayın, ancak ifade edebildim:) teşekkürler... |
merhabalar nurnur.. mutlaka reikiye uyumlanmışsındır.. bu konuda için rahat olsun.. reiki bilgisi iki aşamada aktarılır.. insiyasyon ve eğitim.. her ikiside olmassa olmazdır.. bir eğitmenin insiyasyonda ki bilgi azlığı saf niyeti doğrultusunda kapanır.. nedeni ruhsal rehberlerimizin destek vermesidir.. pek çok eğitmen farklı insiyasyonlar yapmaktadır.. bu farklılıklar reiki konusunda yazılı dökümanın az olmasından kaynaklanmaktadır.. bu noktada önemli olan eğitmenin ve öğrencinin niyetleridir.. eğitmen burada sadece kanallık yapmaktadır.. ruhsal rehberler insiyasyonu asıl yapanlardır.. eğer eğitmenin bir yanlışı ya da eksiği varsa bile bu niyet doğrultusunda tamamlandığından bu konuda bir endişen olmasın lütfen.. ikinci aşma reikinin kullanımının eğitimidir.. bu noktada eğitmenin bilgisi önemlidir.. bunu şuna benzetebiliriz bir arabanın özelliklerinin anlatımı ile trafikte kullanma becerisinin öğretilmesi.. bu beceri eğitmenin arabayı ne kadar pratik kullandığı ile ilgilidir.. ne kadar kolay ve zorlu koşullarda araba kullandıysa bunu öğretmek istediklerine de aktarabilecektir.. reiki eğitimi şimdilerde bir gün içerisinde verilmekte.. Usui Sensei zamanında eğitimler aylar sürmekteydi.. bu günkü yaşam koşullarında hepimizin sürekli yan yana olması elbette mümkün değil bunun için eğitimlerde ana konular anlatılır ve arkasından pek çok kez okuyacağınız dökümanlar verilir.. bu dökümanlarda eğitimde öğrendiklerinizi pekiştirecek açıklamaların yanı sıra sizi ilerletecek uygulamalara yer verilir.. aşama kaydettikçe de eğitmeninizle irtibatınız sohpetiniz yüz yüze olmasa bile telefon msn mail gibi alternatif yollarla devam ederek bilgi alışverişi ve öğrenim devam eder.. aklınıza takılan her şeyi insiyasyonunuzu aldığınız rehberinizle paylaşmanızda yarar var.. size öğretecekleri için bu fırsatı kendisine sunmalısın.. eğer kendilerinden bir yanıt almazsan bizler bildiğimizce seninle paylaşımlarımıza devam ederiz.. ark5 sevgiler.. |
Merhaba, Ben Reiki hakkında pek bilgi sahibi değilim. Reiki almak için ne gibi şartlar olması lazım? Gün içinde çalışmalar yaklaşık ne kadar sürüyor? Meditasyon... gerekiyor mu? Yoksa sadece karma temizliği, korkuları, olumsuzlukları sevgiye dönüştürmek yeterli mi? Benim ne fazla zamanım ne de meditasyon yeteneğim var. Bu nedenle eğer emek veremeyeceğim bir konu ise hiç girişmek istemem. Ama zihinsel dönüşümümü sağlamak için elimden gelen gayreti gösteririm. Teşekkürler, saygılar |
Quantacım reikiyi almak için bir şart olması gerekmiyor kendi isteğin ve arzundan başka.. reiki eğitimin sonrasında enerji ile ilgili çalışmalar yapılır.. birinci seviyede çok olmasada ikinci seviyede meditasyon çalışmalarına da ağırlık verilir.. ususi sensei reikiyi tarif ederken fiziksel ve sipritüel dünyanın kesişme noktasıdır diye açıklamada bulunmuştur.. zamanla sipritüel yönünden ziyade fiziksel değişim dönüşüm için kullanılsada her şey fiziksel dünyaya tezahür etmeden önce sipritüel formdadır.. reiki yi almak olarak başlayan bu yol reiki olmak ile tamamlanır.. bu yolda ilerlerken ilk başlarda günlük en az 1 saatini ayırman gerekir.. zamanla yaptığın yemekten içtiğin suya kadar bunu yaşarsın ancak bu kişinin içinde katettiği mesafe ile ilgilidir.. zamanı geldiğinde sen reikiyi reiki seni bulacaktır.. ark5 sevgiler.. |
Teşekkürler Shamanic, Şu sıralar yeterli zaman ayıramayacağım için bu konuyu ertelemeyi düşündüm. Çünkü bu konu, yeterli ilgi ve gereklilikleri yerine getirmeyi gerektiriyor. Akşamları işimle ilgili seminer, makale vb konularla uğraşmam geerekiyor, ayrıca küçük bir bebeğim var. Onu ihmal etmemem lazım. Onun da kişisel ve spirituel gelişiminden sorumluyum. Ben de zamanı gelince reikinin beni benim reikiyi bulacağıma inanıyorum. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:05 PM. |