Yemek Yaparken Kokuyu Önlemenin Yolları Lahana ve karnabahar pişirirken çıkan kokuyu önlemek istiyorsanız tencerenin kapağına bir dilim ekmek koyun. Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine bir iki dal maydanoz atın. Soğan soymak da doğramak da bir dert. Elinize sinen kokusu ne kadar yıkarsanız yıkayın, o istemedikçe çıkmaz! Ama eğer soğan soymadan önce elinizi sirkeye batırırsanız, soğanın kokusu ellerinizde kalmayacaktır. Ekmek tahtasını ne çok kullanırız değil mi? Annelerimiz her şeyi ellerinde doğramaya alışmıştır ama benim gibiler doğru dürüst bir şey doğramak için tahtadan vazgeçemez. Ekmek tahtasına sinen kokuları çıkarmak için arada bir limonu kesin ve tahtayı ovun. Koku filan kalmayacak. Balık pişirdiniz ama kokusu her yere sindi; tabaklar, çatallar, bıçaklar… Yapmanız gereken şu: bir kap suya bulaşık deterjanı ve kahve telvesi koyun. Bu suyla yıkadıktan sonra bol suyla durulayın. Buzdolabındaki yemeklerin kokusu birbirine karışır. Bunu engellemek için tek yapmanız gereken, bir kaba süt koyup buzdolabınıza yerleştirmek. Kokular, süt tarafından emilecektir! Mutfak kategorilerine Apr 21st 2008 tarihinde gönderilmiştir. Herhangi bir yorum yapılmamış « Prev Copyright © 2008 Pratik Fikirler var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www./"); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); var pageTracker = _gat._getTracker("UA-3202602-4"); pageTracker._initData(); pageTracker._trackPageview(); |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:50 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.