Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=497)
-   -   İşinizi Kolaylaştırın (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=92775)

bluemoon24 03-01-2009 02:33 PM

İşinizi Kolaylaştırın
 




Eğer galeta ununuz bittiyse ve ekmeğiniz de yoksa mikser ya da blenderden geçireceginiz kornfleksler aynı işlemi görecektir.

Çorba kaynatırken her an taşma tehlikesi vardır. İçine birkaç tane buz parçası atarsanız taşmayı engellemiş olursunuz.

Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatırsanız, ellerinizin temizlenmesi daha kolay olur.

Sarımsak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin.

Eğer tencere kapağınızın tutacağı kırıldıysa, onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz. Böylece hem tutacak görevi yapacak, hem de izolasyonu sağlayacaktır.

Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin.

Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.

Peynir rendelenirken elinizin de ısısıyla yumuşar ve çok zor rendelenir. Peyniri buzlukta biraz bekletirseniz, daha kolay rendelenecektir.

Yumurta haşlarken, yumurtaların çatlamasından ve içlerinin dışarıya çıkmasından nefret mi ediyorsunuz? O halde, kaynatırken suya bir çorba kaşığı sirke koyun, yumurtaların artık çatlamadığını göreceksiniz.

Misafirlerinize tatlılar hazırlayacaksınız ama margarininiz tam olarak yumuşamamış. Margarini rendeleyin, böylece daha çabuk çözülecek.

Ev kadınlarının vakitleri her zaman dardır. Onca işe tek başına koşmak zordur. Bu nedenle bazen zamandan tasarruf etmeyi sağlayacak bazı pratik fikirlere ihtiyaç duyarız. Fırında patates zaman alan bir şey değil mi? Ama yemeklerin yanına çok güzel gidiyor. Patates fırına atmadan önce bir 10 dakika kadar haşlayın, sonra da birkaç delik açın. Patatesiniz daha çabuk pişecek!

Ceviz ayıklamak en sıkıcı işlerden biridir, hele de kabuklarını soymak… İşte bunun için pratik bir fikrim var: bir gece önceden tuzlu suyun içinde beklettiğiniz cevizler içleri dağılmadan kolayca açılacaklardır.

Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.



Etiketler: Beslenme, Mutfak, Yemek



Mutfak kategorilerine Apr 21st 2008 tarihinde gönderilmiştir.











İşinizi Kolaylaştırın

adlı yazıya bir yorum yapıldı











# Fatoştarafından Apr 22nd 2008 tarihinde de 1:47 pm bu yorum yapıldı

Merhaba,



Mutfakta bu pratik bilgilerin bazılarını bende kullanıyorum. Özellikle domatesin kabuğunu kolay soymak için kaynar suya batırmak çok işe yarıyor gerçekten. Bu arada sitede çok güzel olmuş. Umarım zamanla yararlanacağımız daha çok pratik bilgiye bu siteden ulaşabiliriz.



Başarılar dilerim.



Sevgiyle……


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:01 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.