Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=497)
-   -   ''evime bahçe yaptım'' (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=92568)

bluemoon24 03-01-2009 02:22 PM

''evime bahçe yaptım''
 


''Evimin bitki yaşatabileceğim her köşesini yeşilliklerle dolduracaktım. Kendime bir sera yaratıp baharı -çayımı içip keyif yaparak- karşılayacaktım. Pek çok yeni saksıya, çiçekleri onların içine yerleştirecek zamana, bu kadar alışverişi küçücük arabama sıkıştırabilecek pratik zekaya ve en önemlisi bol taksitli bir kredi kartına ihtiyacım vardı.''









Bahar gelmişti. Ağaçlar bembeyaz çiçek açmış, bitkiler taze yeşillikleriyle güneşe göz kırpmaya başlamıştı. Ben ise arabaya atlayıp en yakın fidanlığın yolunu tutmuştum. Çalışma odamı yemyeşil bitkilerle kaplayıp doğayı evimin içine taşıyacaktım. Fidanlıkta bitkilerin arasında elimde bir bardak çayla dolaşıp keyif yapmak ne harika bir şey oldu bilemezsiniz.





Aniden başka bir dünyanın kapıları açıldı sanki. Yeşilin ne kadar farklı tonları vardı. Her bir yaprak yenilenirken ne farklı formlardan geçiyordu. Dikkatsizce baktığınız her bir ağaç aslında ne kadar güzellikler taşıyordu içinde. Kaçırdığımız ne çok şey vardı yaşadığımız koşuşturma içinde. Karar vermiştim; evimin bitki yaşatabileceğim her köşesini yeşilliklerle dolduracaktım. Kendime bir sera yaratıp baharı içinde, çayımı içip keyif yaparak karşıla-yacaktım. Pek çok yeni saksıya, çiçekleri onların içine yerleştirecek zamana, bu kadar alışverişi küçücük arabama sıkıştırabilecek pratik zekaya ve en önemlisi bol taksitli bir kredi kartına ihtiyacım vardı. Güzel bir bahar olacaktı. Bundan emindim.





Dinlenme köşenizi yeşilliklerle süsleyin. Sehpanızın üzerini sadece yeşilliklerle kaplamaya ne dersiniz?









Sera havası yakalamak için çiçeklerinizi tavandan aşağya sarkıtabilirsiniz. Canlı renklerde aksesuarlarla baharı bir renk cümbüşü içinde karşılayın.















Oksijen terapisine devam ediyoruz. Balkonunuzdan geçen su borusunun yanına bir boru da siz koyun. Ama sizinkinin içinden bitkiler geçsin. En yakın nalbura bir ziyaret yapmanın zamanı geldi artık.









Rulo halinde satılan süngerin bir parçasını maket bıcağıyla keserek dipleri cılız kalmış çiçeklerinizi şık bir sunumla yeniden evinize kazandırabilirsiniz.













Manavdan ya da nalburdan alabileceğiniz bir meyve kasasını önce tekerlek takıp istediğiniz renkte boyayarak içine çiçek ekebilir ve eviniz için yeni bir saksı yaratabilirsiniz.







Balkonunuza ahşap bir çit yapın. Aralarını evdeki artık kumaş ve hatta naylon torbaları kesip birbirine ekleyerek yaptığınız iple süsleyin ve renkli hunilerinizi çiçeklerle doldurup bu çite asın.









Kaynak:Evdergisi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.