![]() |
Alıç ( Serbus eria ) / Rosaceae Diğer İsimleri : Yemişen, Kuşyemişi, Kocakarı yemişi. Bilinen Bileşimi : Çiçeklerde manganez, kafeno ve klorojen asidi, hiperozid, kversetin, asetilkolin, kolin, trimetilamin oksikantin izobutilamin, eterik yağ. Yapraklarda meyve asidleri, kversetin, ramnozid-viteksin, viteksin. Meyveler ise ursol, olein, klorojen ve kafena asidi, hiperozid, sepi maddeler, sorbit, kolin, asetil kolin, Beta-sitosterin, yemişen asidi, provitamin A, vitamin C, emulsin, lipaza, saponinler vs. Özellilleri : Çiçekleri Kardiotonik / kalbi güçlendirici, vazodilatör / damar genişletici, antihipertansif / tansiyon düşürücü, antispazmodik / spazm çözücü, hipnotik / hafif uyutucu, antifebril / ateş düşürücü, antilipemik / kandaki yüksek yağ düzeyini normale indiren, trigliserid düzeyini normale indiren,ayrıca meyveler Antidiareik / ishal kesici. Önerilen Hastalıklar : Kalp ağrıları ( koroner damarları genişleterek kan dolaşımını artırır. Böylelelikle angina denilen kalp ağrılarını azaltır ), vasküler spamlar, taşikardi, aritmi, miyokardit, damar sertliği, yüksek tansiyon, sinirsel kalp problemleri, uykusuzluk, ishal, idrar yolları rahatsızlıkları, prostat büyümesi. Kullanım Şekli ve dozu : Çiçeklerden 2 çorba kaşığı 400 gr. kaynar su ile haşlanır ( çay gibi demlenilir kaynatılmaz ), 2 saat bekletilir, günde 3defa yemeklerden önce bir çay bardağı içilir. Yapraklar 4 bardak kaynar suya 5-6 kahve kaşığı kıyılmış yaprak konularak 15 dakika demlendirilir yemeklerden önce bir çay bardağı içilir. |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:39 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.