Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Öğretici Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=487)
-   -   Sarımsak Veya Sarmısak (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=27173)

bluemoon24 29-12-2008 12:46 PM

Sarımsak Veya Sarmısak
 
Dış Görünüş: Soğan, beyaz veya pembemsi renkli, az adette soğancıkdan (diş)

meydana gelir. Dişlerin hepsi bir arada bir kabuk tarafından sarılmışlardır. Çok

kuvvetli ve keskin bir kokusu ve yakıcı bir lezzeti vardır.

Bileşim: Karbonhidratlar (sakkaroz, glikoz), vitaminler (A, B, C ve E) ve

eterli uçucu yağ (alliin, allicin, ajoen) , scordein, selen ile dişilik ve

erkeklik hormonlarına benzer maddeler taşımaktadır. Bu uçucu yağda özellikle

allil disülfür bulunmaktadır. Bu bileşik kükürtlü bir amino asit olan alliin?in

alliinaz isimli ferment etkisi ile parçalanarak allicin?i vermesi, allicin?in

de, su buharı veya su karşısında, allil disülfür?e dönüşmesi sonucu meydana

gelir. Sarımsağa özel koku ve lezzeti veren taşıdığı kükürtlü uçucu yağdır.

Etki ve Kullanılış: Eski çağlardan beri bilinen ve kullanılan bir drog?dur.

Orta çağda Sarimsak - Büyütmek için TIKLAYINIZ özellikle salgın hastalıklar

(kolera, veba gibi) ile mücadelede kullanılmıştır. Antiseptik, idrar artırıcı,

safra salgılarını artırıcı, solucan düşürücü (özellikle askarit ve oksiyürlere

karşı), iştah açıcı, tansiyon (kan basıncı) ve kolesterol düşürücü, kanı

sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkilere sahiptir. Antiseptik

(mikrop öldürücü) etki taşıdığı allicin?den ileri gelmektedir. Antiseptik ve

bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi; tarihçi Herodot?a göre eski Mısırlılar

tarafından da bilinmekteydi. Çünkü Mısırlılar piramitlerin yapımında

çalıştırdıkları işçilere her öğün sarımsak, soğan ve turp yediriyorlardı. II.

Dünya savaşı sırasında, yaralandıkları zaman yaralarının mikrop kapmasını

önlemek için, ezerek yaranın üzerine konmak üzere Rus askerlerine sarımsak

verilmiştir.

Kullanılış şekli: Kurt veya solucan düşürücü olarak, kabuğu soyulmuş olan bir

sarımsak dişi bir ekmek kabuğu parçasına kuvvetle sürülür ve çıkan esansı emmiş

olan ekmek parçası yenilir. Aynı amaç için sarımsak şurubu da kullanılmaktadır.

100 gr parçalanmış sarımsak, 200 gr su ve 200 gr şeker ile 1 gün bekletildikten

sonra iyice karıştırılıp süzülür. Elde edilen şuruptan günde 2-3 yemek kaşığı

içilir. Haricen yara iyi edici olarak, taze sarımsak lapa halinde yara üzerine

konur. Aynı amaç için sarımsak usaresi de kullanılabilir. Usare hazırlamak için

bir miktar sarımsak havanda ezilir, sıkılarak alınan usarenin 1 gr miktarı 10 gr

su ile sulandırılır ve bu karışımın içine, usarenin bozulmasını önlemek için, 10

damla kadar etil alkol konur. Bu usare haricen bilhassa saç hastalıklarının

(saçkıran vs.) tedavisinde saçlı deri kısmına sürülür. Tansiyon düşürücü olarak

10 gr sarımsak başı ezilir, üzerine 10 gr etil alkol konur, karışım 1 gün

bekletildikten sonra ince bir bez veya süzgeçle süzülür. Elde edilen özsudan

günde 3 defa 15-30 damla alınır.

Sarımsağın, mide ve bağırsakları güçlendirici, mikropları ve virüsleri yok

edici etkisi oldukça önemlidir. Öncelikle bacak, göz arkası ve beyin damarları

olmak üzere, tüm damarları genişleterek, daha iyi beslenmelerini ve böylece,

hızlı yaşlanmamalarını sağlar. Aynı zamanda tüksek kan basıncını (hiper

tansiyon) başarıyla düşürür, kolesterol düzeyini normalleştirir ve damar

iltihabı (tromboz-tromboflebit ) oluşumunu önler. Sarımsak, organizmayı ve

bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı korur.

Sarımsak doğrudan yenerek, salata ve yemeklere karıştırılarak veya sütle

içilerek, sarımsak tentürü yapılarak, kokulu veya kokusuz sarımsak tabletleri

halinde kullanılabilir.

Eğer yendikten sonra rahatsız edici bir koku oluşturmasaydı, kuşkusuz çok

daha yaygın biçimde tüketilirdi. Ama onun değerli gücünden yararlanabilmek için

büyük miktarlarda tüketmek gerekmez . Beklenen etki, gün boyunca 3-4 diş

sarımsak yenerek sağlanabilir. Ayrıca koku problemi olmayan sarımsak tabletleri

ve tentürü de aynı işi rahatlıkla görebilir. Önemli olan, aşırıya kaçmamak

şartıyla kullanımdaki sürekliliktir.

Kokusuz Sarımsak Tabletleri (Ayrıntılı Bilgi İçin TIKLAYINIZ)

Sarımsak Sütü: 2-3 diş sarımsak ezilir veya ince kıyılır, 1 su bardağı soğuk

süte eklenir ve hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır, üstü kapalı

olarak 10 dakika demlendikten sonra süzülür. İhtiyaç duyulduğunda 1 bardak taze

demlenmiş sarımsak sütü soğutulmadan içilir.

Sarımsak Tentürü: Yeni sökülmüş sarımsak soğanının (diş) ayıklanarak ince

kıyılan dişlerin etil alkole veya elma sirkesine yatırılmasıyla elde edilir.

Tentür hazırlanması ile ilgili ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.

Kronik bronşit, sindirim problemleri, romatizma, kas ve organ ağrıları ve

yüksek kan basıncı (yüksek tansiyon) öncelikli kullanım alanlarıdır. Ama erken

yaşlanmaya karşı uygulanan bir tentür kürü de çok olumlu sonuçlar verir. En

azından 5-6 ay sürecek olan bu kür sırasında, sabah ve öğlen saatlerinde 10-15

damla D6 inceltisi, yarım yemek kaşığı ılık suya eklenerek alınır. Böylece kişi

ileri yaşlara kadar sağlıklı ve hareketli kalabilir. Et yemeyi seven, fazla

kilolu, gaz şişkinliği çeken yaşlı kişileri hızlı çöküntülerden korumak için de,

uzunca bir süre, sabah ve öğlen saatlerinde 10-15 damla D3 inceltisini yarım

yemek kaşığı ılık suya ekleyerek kullanmaları önerilir.



Insulin Vücutta Nasil İş Görür?Diyabet TipleriTip 1 Diyabetin Nedenleri[img]images/smilies/biggrin.gif[/img]aha Fazla Posa Yiyin.Hangi Yiyeceklerde Yağ Vardır?Hangi Yiyeceklerde Protein Vardır?Nişastalı Yiyecekleri Yerseniz Ne Olur?Şeker Yerseniz Ne Olur ?Tip I DiyabetYiyecek DeğişimiDeğişim ListeleriKalp Sağlığını Korumak İçin Ne Yapmalıyız?Daha Az Tuz TüketinYapay TatlandırıcılarUygun Zamanlarda BesleninTip II diyabetYürüyüş Yapmanın FaydalarıDoğru Olan Fiziksel Aktiviteyi SeçmekEgzersize Başlamadan ÖnceFiziksel Aktiviteler


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.